Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp rahatsızlığı konusunda yüzde kaç oranında rapor verilir?

senveben

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
2004 yılında kalp krizi geçirdim ve büyük oranda doku kaybı mevcut ve 2 senedir tedavi ve tetkikler sonucu 2 kroner ana damarım tam tıkalı diğeri ana damar %40 civarı tıkalı olduğu anjiyo sonucu sabit. damarlar açılması için müdahale edildi ve açılamadı. amaliyat yani by pas içinde erken olduğu söylendi ve sadece ilaç tedavisi ile idare ediyorum. bu arada yaşım 37 ve ileride bu ameliyata zaten olmam gerektiği söylendi. 22 senelik sigortalıyım. 5000 günüm var. maliyeye vergi indirimi için müracaat ettim ve hastaneye sevk ettiler...
bu rahatsızlıkla % 40 rapor alabilirmiyim. araştırdığım kadarı ile %45 civarı rapor verilebiliyor. cevaplarınız için teşekkür ederim.

sayın oturan boğa ve değerli arkadaşlar devlet hastanesi muayenesi bitti. Rapor sonucunu bilmiyorum ama kalp yani kardiyoloji doktoru tetkikler sonucu % 50 yazdı ve sağlık kuruluna evrakları gönderdi. rahatsızlığımla ilgili cetveldede aynı hastalık bulgularında % 50 olarak geçiyordu, yani doktor doğru olanı yaptı. Şimdi merak ettiğim sağlık kurulu bu oranı düşürürmü düşürmez ise maliyenin düşürme ihtimali varmı. Doktor cetveldeki oranı uyguladı, sağlık kurulu ve maliyenin doğru olan uygulamayı değiştirme yetkisi varmı. İstediği şekilde yorumlayabilirmi. 10 puan bile düşürseler ve raporu verseler ileride yargı yoluyla bile olsa emekli olma şansım var. Bide yeni yasa beni ne şekilde etkiler veya etkilemez. 22 senelik sigortalı ve 5000 günüm var %40 - 50 arası rapor alsam ne şekilde emekli olabilirim. verdiğiniz cevaplar ve yorumlar için teşekkür ederim.

Ankara oranı düşüremez. Ankara'daki Kurul da o cetvele bakarak değerlendirme yapar. Eğer teşhis/bulgular hastalığı doğruluyorsa Kurul aynen onaylar. Onaylamazsa, itiraz hakkın var ve mutlaka kazanırsın. Yeter i cetvel %50 demiş olsun.
Yeni SGK yasası seni bağlamaz...

16 yıl sigortalılık süresi ve 3760 gün pirimle emekli olabilirsiniz. Yani vergi indiriminiz onaylandığında emekli olabilirsiniz.

cevabınız için teşekkür ederim oturanboğa birkaç şey daha sormak istiyorum uygun bir zamanda cevaplarsanız sevinirim. hastaneden öğrendiğim kadarı ile hastane sağlık kuruluda % 50 rapor vermiş. şimdi işleyiş ve prosödür şöylemi olacak. hastane maliyeye, maliye sağlık bakanlığına, sağlık bakanlığı tekrar maliye ve maliye işyerime. 2 veya 3 ay gibi bordromda özürlü olarak işlem görüp sonra emeklilik için ssk ya mürcaat ve ssk tekrar rapormu isteyecek ve böle olursada genelde oranları düşürüyorlarmış. ssk yeni rapor için kesin hastaneye gönderirmi çünkü 2-3 aylık bir rapor olacak elimdeki. yani işleyiş şekli bumudur. olaki aksi bir durumda itirazları nereye yapmam gerekir. Başını ağrıttım ama bu konuları bilirsem daha rahat sonuca gidecem pek yenilgiyi kabüllenen birisi değilim. sen bizleri aydınlattıkca hepimizin duaları seninle olacaktır. teşekkür ederim.

hastane defterdarlığa, defterdarlık ankara maliye'ye gönderecek. ankara maliye'de bulunan kurulda değerlendirilecek. Onlar da yuarıdaki cetvel çerçevesinde değerlendirecek. Sonucu defterdarlığa bildirecekler.
Sonu. %40 üzerinde olursa işyerinize bildirilecek ve vergi indiriminiz işleme konulacak.Yok %40'ın altında olursa, o zaman itiraz hakkınız doğar. Defterdarlığa itiraz dilekçesi ile başvurabilirsiniz...
Bu süre. 5-6 ay sürer.

Eğer elinizdeki rapor "sürekli" ibareli değilse, o zaman bir işe yaramaz.

sayın oturanboğa dün gelir müdürlüğünden edindiğim bilgi raporun %50 ve sürekli olduğudur. 10 gün önce ankara'ya gönderildiği ve 1,5 ay zarfında cvb geleceği yönündedir. Cetvelden incelediğim kadarı ile % indirimi yapmaları zor. işyerimede sordum oradanda yeterli bir cvb alamadım.
-Rapor işyerime ulaşınca emeklilik için hemen müraccat edebilirmiyim yoksa ne kadar daha çalışmam lazım.
-emeklilik müracaatımda s.s.k. yeniden rapor istermi

şu anda sürekli hastane istirahat gibi nedenlerle işyeri ile problemler yaşamaktayım bir an önce emekli olabilirsem amaliyat olup sağlığıma biraz olsun kavuşmak istiyorum şu durumda ameliyat olursam 3-4 ay işe gidemem ve çıkışıda alırım bu yüzden tedavimi ertelemek zorunda kalıyorum ve sizlerinde başını ağrıtıyorum. teşekkür ederim.

Maliye %40 ve üzeri bir oranla vergi indirim hakkınızı onayladığını işyerinize bildirdiği anda emeklilik talebinde bulunabilir ve emekli olabilirsiniz. Vergi indirim hakkı aldığınızda emeklilik için yeniden hastaneye sevk edilmezsiniz; hastaneyle işiniz bitti :)
İşyerinize vergi indirim belgenizin gelmesini beklemyin...

sayın oturanboğa bugün itibariyle rapor sonucu işyerime ulaştı. rapor sonucu diyorum çünkü bir üst yazı şeklinde. hastaneye müracaat tarihinden itibaren yani 29-04-2008 den itibaren %50 olarak tesbit edilmiştir. 3 cü dereceden vergi indiriminden faydalanması gereklidir diyor. Fakat ek'te rapor yok. Öncelikle rapor gereklimidir. Üst yazı yeterlimidir. 29-04-08 den geçerli diyor fakat 4 ve 5 ci ay bordroları yapıldı, geri dönüş yok sanırım. bu ayı beklemem gerekirmi hemen mi müracaat etmem lazım. Bir duyumuma göre en az 1 ay bordroda gözükmesi gerekiyormuş. Yani şu aşamada ne yapmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim. Benim durumumda olan arkadaşlarada emsal olması açısından her türlü yardım ve bilgimide paylaşmaya hazırım. teşekkürler

Harika, gözünüz aydın :)
Rapor gelmez, üst yazı yeterli.
Ve hemen bugün emeklilik talebinde bulunabilirsiniz. Pirim gün ve sigortalılık süreniz yeterli. Vergi indirim hakkı da aldınız, emeklilik için önünüzde hiç bir engel kalmadı :)

Gelişmelerden haberdar edin bizleri de...

sayın oturanboğa, 2 gündür sgk gidip gelmeler sonucu bugün hayırlı olsun dediler ve işyerim için bir yazı verip gönderdiler. Yazının özünde 01-07-2008 tarihinden geçerli olmak üzere kendisine yaşlılık aylığı bağlanacağı anlaşılmıştır, deniliyor.
Sanırım emekliliği hak ettik. Nisan ayından beri sitenizi takip etmekteyim. Gerek sizin gerekse diğer arkadaşların bir çoğunun çeşitli konularda yazdıkları ve sizinde bunlara çözüm bulmaya çalıştığınız bir çok sorun benimde bilgi sahibi olmamı sağladı. Bu bilgiler doğrultusunda hareket edip hakkımız olanı aldığımızı düşünüyorum. Hoş hiç bir problemlede karşılaşmadan olayları sadece akışına bırakarak bu işin üstesinden geldik. Bunda sizin çok değerli bilgilerinizin desteğini alarak yaptık. Teşekkür ediyorum. Sitenizin takipçisi olacağım ve sizden daha yardım istiyeceğim bir çok konuda olacak gibi. Hoşçakalın........

kontrol muayenesi

sayın Bülent bey bugün itibariyle emekli cüzdanım ve maaş yazım elime geçti. Yazıda rapor tarihinden 1 sene sonrasına kontrol muayenesi olacaksın deniliyor. Şimdi benim raporum sürekli diye biliyorum ve ne bende ne de sgk ne de ayrıldığım işyerimde rapor aslı veya fotokopisi yok bu sadece maliyede var. Sgk kafasına göre raporu görmeden buna nasıl karar veriyo anlamadım. Tabiki kanuna göre kontrole gönderme yetkileri var. Ama en azından maliyeden raporu istemeleri incelemeleri gerekirdi bence. Şimdi ben her sene sürekli rapormu çıkarmak zorunda kalacam. Yoksa 1 sene sonra kontrolde oranım değişme ihtimali varmı. değişmesse gene her sene kontrolemi gitmem gerekiyor. Birde kontrol muayenesi sadece muayenemi yoksa yeni bir rapormu. Cevap verirseniz sevinirim. Huzursuz oldum. Tam 1 hafta sonrada açık kalp ameliyatım var. 2 damarı değiştirecekler bu bana + getirirmi yoksa tedavi oldun diye - mi getiririr. Kusura bakmayın uzun oldu ama dediğim gibi huzursuz oldumda. teşekkürler.

Şimdiden ne dersek boş... 1 yıl sonrakontrol muayenesine gittiğinizde (bu yeni rapor demek değil) ancak anlayabiliriz ne olabileceğini.
Ama ben, maaşınızı kestirecek bir durum olacağını düşünmüyorum. Rahat olun... Hele şu ameliyatını atlatın, iyice bi dinlenin, emekli maaşınızı güzel güzel yiyin; ondan sonrası kolay :)

bülent bey iyi günler bir konuda bilgi almak istedim. Benim raporum vergi indirimi ile alakalı idi. Bu nedenle benim elimde rapor fotokopisi bile yok. Benim bunu tastikli veya fotokopi şeklinde temin etmem mümkünmü bunu nerden talep edebilirim. İleride bilgi amaçlı kullanmak gerekir diye düşündüm. Teşekkür ederim.

Bülent bey önceki yazılarımdan konunun ne olduğunu biliyosunuz sanırım. 29-04-2008 tarihli raporumla 01-07-08 de emekli olmuştum. SGK’nun gönderdiği evrakta 29-04-2009 da kontrol muayenesi olmam gerektiği yazılı idi. Bu hafta içinde sevk yazımı alacağım. 1 ay öncesinden başvurmam gerektiği yazdığı için. Ön araştırmamda Gelir Müdürlüğüne gidip Ankara onaylı raporun aslı gibidir şeklinde aldım. Raporu aldığım hastaneye gidip sağlık kurulunda bir memurdan bilgi almak için gittiğimde sgk’nun sevk yazısı ve 5 fotoğrafla gelmem söylendi. Bende raporum olduğunu tekrar rapormu çıkacağını beyan ettiğimde aynen rapor gibi muayene olacağım 7-8 tane poliklinik adı olan bir belge gösterdiler. Bunu biz sonuçlanınca sgk’na göndereceğiz dediler. Yani bir anlamda sgk için hazırlanmış yeni bir rapor. Bu durumda demek ki yönetmeliğin pek bir anlamı yok. Hastaneler aynı işlemi yapıp mükerrer rapor tanzim edecekler. Bilgi olması bakımından yazmak istedim. Sonuç hakkında da buraya bilgi yazacağım. Bu konuda bir yorumunuz varsa yarsanız sevinirim. Tşk

Kontrol muayenesinde böyle olması normal. Yeter ki sonu güzel olsun ve bu sefer kontrol muayenesi şerhi düşülmeksizin raporunuz gönderilsin kuruma.

Üst Alt