Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp rahatsızlığı sonrası 3 stend takıldı. Emekli olmak istiyorum..?

Hamza güner

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
3 adet stend takildi malulen Emeklilik veya vergi indiriminden yararlana bilirmiyim 1990 giriş 7000 günü gecik sigortam var 1974 doğumluyum saygılar

Vergi indirim belgesi alırsan direk emekli olursun, bunun içinen az %40 heyet raporun olması ve vergi indirim belgesi Alman şart,

Hangi yolu izlemek daha mantıklı acaba erken emeklilik veya nasıl bir islemden geçecek saygilar

Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun.Hastalığınızın tanısı ve engelli raporunda verileceği oranı Doktorunuzdan öğrenmeli daha sonra bulunduğunuz il de devlet hastanelerine engelli raporu almak için müracaat edip muayene olduktan sonra eğer verilirse %40 ve zeri raporunuzla il defterdarlığına müracaat edip belirli bir süreç sonra gelecek vergi indirimi belgenizle çalıştığınız işyerinde en az 1 ay vergi indirimli bordonuz çıktıktan sonra emeklilik için başvurabilirsiniz.

7000 gün ve 28 yıllık sigorta süremle erken emeklilik mi malulen emekli mi olmalıyım?

7000 gün sigortam var
28 yıl çalışmışlıgım var
Engel raporu kaç alırsam emekli olurum hangisine erken emeklilik mi yoksa malulen mi başvursam daha avantajli
Olur yardımcı ola bilir misiniz
Teşekkürler
Saygılar

parzanda..en az 1 ay vergi indirimli bordro derken hocam??...ben 9 aydır raporluyum vergi indirimli çalışmadım en son, ve şu halimle de çalışmama imkan yok(beyin kanaması)..o olayı pek anlamadım açıkçası?

vergi indirimli bordro istendiğine eminmisiniz ilk defa duydum

Merhaba,eğer bulunduğunuz şehrin defterdarlığına vergi indirimi için engelli raporunuz la başvurup Ankara'ya raporunuz gönderildiyse iş yerinize Ankara belgeyi yollamıştır iş yerinizde sizi engelli vergi indiriminden faydalanmalıdır.İş yerinizin İnsan kaynakları departmanı ile konuşmalısınız eğer küçük işletme ise muhasebe ile görüşün slmlar.

%40 ve üzeri rapor ile engelli erken emeklilik hakkından faydalanabilrsiniz. Yukarıdaki yazımda süreci anlatmıştım slmlar

3 stend bir ölçü değil. Kapak yetersizliğiniz var mı? EF kaç? Kuvar kalınlaşması, pulmoner tansiyon, hiper tansiyon vs... varsa yazarsanız oran açısından değerlendiririz. Eko varsa daha iyi olur.

Açıkcası bende anlamadın 1 ay vergi indirimli bordro olayını.Sürecin Ankara dan işyerine gelen onay yazısına istinaden sgk dan emekli olur yazısı ile birlikte işyerinden direkt olarak çıkış yapılır ve varsa tazminat alınır diye biliyorum.

Hakem heyeti 100%44

Hakem heyeti yuzde 44 verdi simdi hangi yolu izleyecegim lutfen yardim edin 7000 gun 30 yil calismisligim var vergi indirimi diye baslik attılar

SAYGILARIMLA

Hamza güner

O raporla defterdarlığa sakatlık indirimi için başvuracaksınız (bu başvuru için çalışan statüsünde sigortalı olmanız gerek). O hakkı elde ettikten sonra sigorta müdürlüğüne gidip erken Yaşlılık emekliliği için başvuracaksınız ve emekliliğiniz onaylanacak

Kktc erken emeklılılık

KKTC 400 gun sigortam var basvursam oradan emekli ola bilirmiyim
Birde engel raporum %44 geldi ankaraya gitti 7000 gun sigoryam var is yeri raporunu uzat gelme diyor sonuc gelsin emekli ol diyor bende heyet raporu almak zorundayim cunku bit yılda 40 gun rapor alma hakki varmis 5 sefer anju oldum zaten o sure bitti simdi ben ne yapayim

Yardimci olurmusunuz

Hamza güner

bu başlıkta defalarca yazıldığı üzere, engelli sağlık kurulu raporu ile vergi indirimi için defterdarlığa başvurun (bu aşamada çalışıyor olmalısınız). o hakkı elde ettikten sonra da erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurun.

Üst Alt