Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp rahatsızlığı ve askerlik..?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar benim doğumdan kalp damar tıkanıklığım var 4 sefer ameliyat oldum aort damarı tıkanıklıgı plastık takıldı 3 yaşındayken en son 1999 da ameliyat oldum ... şimdi şükür iyiyim koşu yapamıyorum sadece nefes nefese kalıyorum acaba askerliği gidermiyim ayrıca bilgisayarcıyım ...yanıtlarsanız sevinirim..

Muhtemelen çürük alırsınız ama gitmeden ilk muayenede olursa iyi olur yoksa benim gibi sen hele bi teslim ol ordan seni gönderirler hastaneye derlerse, eğitimde komutanım ben rahatsızım yapamıyorum deyince uz. çavuştan öl geber şehit olursun fena mı sözünü duyunca derdinizi anlatmak zor oluyor.

bilgi için teşekürler uzakyol ben askerliği gittiğimde masa başı bir iş verirler mi devlet dairesi mi orası diyenleri duyar gibiyim ama sonuçta bilgisayar sertifikalarım var bilgisayar programcılık lise cıkışlıyım bir de sporu rapor ile katılmıyormuşuz galiba dogru mu

İnş verirler çünkü askerlikte mantık yok sistem vardır itaat vardır tıpkı beni göz ve diğer rahatsızlıklardan şöför olamaz deyip komando yapmaları gibi. Meslek seçimlerine gelince bulunduğun birliğin yarısından fazlasının bilgisayarcı kalanının da elektrikçi olduğunu görünce şaşıracaksındır. Ancak koca tugayda dj 1 kişi çıkarsa çıkar, spor konusunda da durum aynı 5km koşu da 3 sefer bayılan adamlar olabiliyor

Kardeşim benim kalbimde ritim bozukluğu var. Nabız 130-160 arası. Asker de defalarca kalbim sıkıştı. Komutanlar küfür edip hakaret etti. Vicdan ve merhametten uzaklar. Üstüne sirnaga düştüm. Baktım olmuyor kilodan dolayı hava değişimi alıp ÇÜRÜK işine giriştim. (1.88 boy-130 kiloyum) 3+3 ay hava değişimi aldım.

siyah_beyazz
Muayeneye gittiğinde,hastalığına ve ameliyatlarına ait evraklarınıda götür,
Zira şuanki bu durumunla,
D bendinin 43/2 sine giriyorsun,
Bu maddede,senin askerliğe uygun olmadığını ve muafiyet alacağını söyler.
Geçmiş olsun.
Deniz31
Madem kalp'te bu tür sorunların var,bu konuyu muayeneye gittiğinde doktora niye söylemiyorsun,zira kalp sorunun kilonla birlikte değerlendirileceğinden,kafadan sana muafiyeti getirecek sebeb.
Muyeneye gittiğinde bu durumunu mutlaka bildir.
Elinde evrak varsa ispatlayıcı amaçlı mutlaka götür.
Geçmiş olsun.

Mehmet005 abi bende bir kağıt var sadece. O kağıt da aynen şu yazıyor
Deniz Tutak isimli şahısa tarafımca yapılan muayene sonucu ritim bozukluğu TESHISI konulmustur. Nabız 135, nefes darlığı ve çarpıntı şikayetleri mevcut
Imza-Kaşe
Aynen bu yazıyo. Bunu göstereyim abi doktora. Ben bunu doktora gostersem de önemli bisey değil diye düşünür dedim kendi kendime hep

Deniz31
Deniz o önemsiz diye düşündüğün belge senin belkide hayat sigortan,
Zira,kilolu kişilerde kalbteki sorun,kalbin bünye aktivitelerini gerçekleştirmede yaşadıgı sıkıntıların birer belirtisidir.
Bu sebebden dolayı kalb sorunlarını yonetmelik ınce eler sık dokur.
Ki,helede kilolu kişilerde bu konu daha hassasiyetle değerlendirilir.
Muayeneye giderken mutlaka ispatlayıcı amaçla o belgenide götür ve kalb sorununda değerlendiriilmesini söyle.
Kilo+Kalp ritim bozukluğu.
Sana birkez daha geçmiş olsun abim.

@Mehmet005
Abi valla cidden ömrünü yedim :D :D
Bi muaf olsam da sende kurtulsan benden :D
Taktım D) bendine
Her yere yazıyorum :)) Sen ÇÜRÜK alırsın diyosun ben 15 dakika sonra bidaha soruyorum :D O Kadar takıyorum ki şu muafiyeti. Inan rüya da bile bu site de soru soruyorum ve sen cvp veriyorsun :D

yardımcı olabılecek varsa bende beyın amelıyatı oldum yaklasık 1 sene oldu tümör vardı orta huylu bır kısmı alındı ve 30 seans ışın tedavim oldu baska bır hastaneden %80 agır engellı sürekli raporumda var..Kitlenın bir kısmı halen duruyor alınamayacak yerde alınırsa felç durumum var askerlık konusunda sorun yasıyorm okulum oldugundan 2019 kadar tecıllıyım fakat harc parası vermekten sıkıldım artık muayneye gıtmeye karar verdım dusuncelerınız varsa alabılırmıyım ?

shn054

Şahin abim,bu durumunla mutlaka muaffiyet alırsın.
Arzu edersen önce şu askerlikle olan ilişiğini bir hallet,ve sonrasında hayata dair beklentilerinle ilgili bir plan yaparak okul hayatınla ilgili kararını ver.

yaklasık 6 senedır ugrasıyorum bu hastaneler falan hayatta cok sey kacırdım dıyebılırım =) ımtıhan dunyası buda bızım ımtıhanımızdı umarım gecmısızdır hakkmızda hayırlısı olsun dıyelım o zman =)

Mehmet005 cevap için teşekkürler askerliği yapmak istiyorum işin açığı akrabalar askerden kaçtı hasta tarzında laflar edebiliyor bilirsin sevenler kadar sevmeyenler de var

Siyah_beyaz.
Abim sen sağlık durumunu yazdın,bizde burda,sağlık durumuna göre değerlendime yapıp kanaatımizi yazdık.
Askere gitme arzunu takdir ettim,fakat şunu unutmaki sağlıgın herşeyden önce gelir,askerlik yapmak istiyorum diye bir takim sağlık sorunlarını saklarsan ve bunları belgelemezsen,askerde senin varolan rahatsızlığını kimse bilmez ve Allah etmesin eğitimde dogacak zorlanmadan dolayı seni öte tarafa asker eylemek durumunda kalırız,
Ki bunu ne komşuların ister nede seni sevenler,bu yüzden tüm rahatsızlıklarını belgelendirerek üstüne düşeni sen yap,senin durumuna TSK karar versin.

Çöp toplamaya, tuvalet yıkamaya, kalıbı 5 kuruş etmeyen insanlardan ağır laf yemeye ne meraklısinız. Sanki askerlik yapınca ne oluyor. Bende askere gittim. Anam dinim ağladı:) kalbim sıkıştı dedim, kalbini bilmem ne yapim dediler. Hastaneye sevk etmediler sevk alana kadar neler çektim.
Sivil de çalışarak da, insanlara hizmet ederek de, verginı odeyerek de devlete faydalı olursun madem çok ıstiyorsun. Asker de çocuk da "AKDENIZ ATESI" rahatsızlığı vardı. Curuk istemem dedi. Akrabalar, arkadaslar dalga geçer yapacam dedi. Yüksek ateş oldu cocukta. Iştimaya çağırdı komutanlar. Çocuk iştima da fenalaştı ve felç kaldı. Ne oldu? Değermiydi sence? Kimseyi takma. Bu hayat senin. Insanların ne düşündüğü umrunda olmasın. Pembe tezkere almiyosun. Sağlık sorunun var, askerlik yapmiyorsun. Hepsi bu! Oyle bir zamandayiz ki saglik sorunu olmayan bile bedelli yapip askere gitmiyor. O eskidendi. Yalan mıyım abi
Mehmet005 ?

Mehmet005 abi engin görüsün icin tesekkur ederim , GözdemDeniz kardeşim tavsiyen için teşekkür ederim yazdıklarınız benim için çok değerli bilgiler cevap verdiğiniz için teşekkür ederim tekrardan hepinize :)

Selamın aleyküm benim doğuştan gelen pulmoner stenoz hafif mitral kapak yetersizliği ve pulmoner hipertansiyon var bugün heyete girdim heyet d42 f10 askerliğe elverişsiz raporu verdi ön rapor Ankara'ya gitcekmis oradan sknti ckarmi alabilirmiyim raporu kalp doktoru elverişsiz sin dedi hafif pulmoner stenoz pulmoner hipertansiyon hafif mitral kapak yetmezliği ?

Üst Alt