Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp rahatsızlığım var. E sınıfı ehliyetle araç kulanabilir miyim?

venom

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
mrb. arkadaşlar. özürlülük derecem yüzde 50. 2009 bu raporu aldım. benim 2000 yılında aldığım e sınıfı ehliyetm var. bildiğim kadarıyla engelliler için h sınıfı ehliyet gerekiyor. ben bu e sınıfı ehliyetimle araç sürebilirmiyim yoksa h sınıfı ehliyet almak zorundamıyım.. yardımcı olursanız sewinirim. birde kısmetse bir araç almayı düşünüyorum. ne gibi indirimlerden yararlanabilim. ve bu e sınıfı ehliyetimle kulanabilirmiyim....

Selam oncelikle gecmis olsun benim bir yakınımda kalp hastasi.Oncelikle bildigim kadariyla sorulara yanit vereyim,fazla tecrubeli degiliz ama yinede bu sitede bulunan ustadlar verecektir.

1. Kimler H sınıfı ehliyet alır?
Cevap: Özeltertibatlı olarak imal, tadil ve teçhiz edilmiş motosiklet veya otomobil türünden araçları kullanacak sakatlar. El veya ayakta ortopedik özrü olanlar ve işitme özürlüler H sınıfı ehliyeti ömür boyu kullanabilir.
Sanirim seni H sinifi ehliyeti kapsamiyor.E olarak aldigin sürücü belgeni kullanabilirsin.
Arac aliminda indirim iste rapor orani yuzde 90 ustu olanlar ancak OTV indiriminden yararlanabiliyor.

kalp rahatsızlığı ile h sınıfı ehliyeti alamazsın h sınıfı olman için ortapedik engelli olman lazım.

sürücü yönetmeliği'ne göre E sınıfı sürü olmanıza mani bir durum olmadığı sürece, varolan ehliyetinizi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Araç alımında vergi avantajından yararlanmanız mümkün değil.

bilgileriniz için tşk.. arkadaşlar.....

Üst Alt