Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp rahatsızlığımdan dolayı malulen emekli olabilir miyim?

Ali abakiki

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.

37 yaşındayım 3 kez kalp krizi gecirdim. 2018 aralik ayında bypass oldum 4 damarım değişti 1 De stendim var. EF değerim %35-40 hipertansiyon ve kolestrol hastalığım da var.

Bagkur'um 2012 yılında dondurulmuştu. 2000 gun primin var.
İşe giriş tarihim okulun yaptığı staj sigortası 1997- diğer türlü ise girişim 2003.
2019 ocak ayında sistem değişmiş ve bagkur'um mecburen açılmış. (Herhangi bir işte sigortam yok şu an) Şu an toplam 6-7bin lira toplam borcum var.

Hazır bagkurluyken malulen emekliliğe basvursam hak kazanabilir miyim arkadaşlar? Tek hastalıktan %60 rapor olmalı diye bir şey okumuştum. Kafam karıştı. Sizlere Danışmak istedim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Ali abakiki

Ef değeriniz 50 nin altında olduğu için kalp rahatsızlığından %50 alırsınız, ayrıca hipertansiyon ve hiperlipidemiden % 10 ar oran alırsınız diye tahmin ediyorum, Baltazar a göre toplam %59,5 tan %60 alırsınız. Öte yandan malul emeklilik için bir yorum yapamıyorum

Malulen emekli olabilmeniz için tek rahatsızlıktan %60 ve üzeri rahatsızlığınız olması gerekiyor. kalpten kesin %50!niz var ama sgk'ya malulen emeklilik için başvurmanız gerekiyor. Ama vergi indirimiyle emeklilik için başvurabilirsiniz ama bukezde erken yaşlılık emeklilik şartlarıa haiz olmanız gerekir. siz bulunduğunuz yerdeki sgk kurumuna gidip bilgi alın. sağlıklı günler dilerim

Babam ben hastanede yatarken Malulen emekliliğe basvurmus benim adıma. Onu iptal ettirip erken emekliliğe başvurmak daha mantıklı sanırım. Cunku tek hastalıktan %60 alamayacagim kesin anladığım kadariyla. Teşekkür ederim.

Ali abakiki

%40 ve üzeri raporla Bağkur statüsünde erken Yaşlılık emekliliğinden yaralanabilmek için aşağıdaki tabloya tabisiniz.

Staj başlangıcı emeklilik hesabında dikkate alınmaz. Prim yatırılan tarihtir belirleyici olan. O tarih +

bagkur.PNG

Üst Alt