Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp rahatsızlığından %100 oranlı raporum var, ama emekliliğim reddediliyor!?

Musabercan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Slm hocam kalp yetmezligi ve ciddi kalp buyumesi var doktorum malulen emekli olabilirsin dedi ben de bursa sgk ya 2014 yilinda basvurdum heyetteki doktorun %100 calisamaz yazisi vardi raporda ama sgk ret etti 2016 ocak ayinda tekrar basvurdum neden emekli olamiyorum nefes almakta zorluk cekiyorum ne yapmam lazim kanuni yollarla bir sey yapammazmiyiz son basvurumun sonucu henuz gelmedi onaylanmazsa mahkemeye 2014 teki ilk basvuru tarihimi yazsam onaylanirsa davayi kazanirsam geriye donuk maas verirler mi acaba

elinizde size verilen yüzdesi belli raporla mı müracat ettiniz eğer öyleyse kabul edilmez sgk dan sevk alıp gitmeniz gerekmektedir

39 yasimda gecirdigim kalp krizi sonucu kalp büyümesi kronik kalp yetmeziliği var. Halsizlik,yorgunluk ve nefes darlığı sikayetlerim var kalp fonkisoyonum %20-25 çalışmakta.
doktorumun yonlendirmesiyle sgk ya basvuru yapmistim 2014 yilinda red edilince ocak2016 tekrar basvurdum tekrar red edilirse kanuni yollara basvurmak istiyorum .
sgk nin sevk ettigi sevket Yilmaz hastahanesinde bursa girdigim heyetteki muayenedeki doktorlarin hepsi onayladi %100 calisamaz diye rapora yazdilar
bu raporu sgk ya yolladiklari halde red ettiler

buna cevap verirmisiniz emekli olmam icin kanuni yollara basvurayiimmi emekli olabilirmiyim olursam ilk basvuru tarihinden itibaren mi emekli sayilacam acaba ..

Musabercan

Malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvurdunuz ve sizi durumunuzun tespiti için hastaneye sevk ettiler. Hastane raporu sgk'ya gönderdi, orası da "durumunuz maluliyeti gerektirmiyor" diye reddetti. Doğru mudur?

Red yazısında tam olarak ne yapıyordu? Red kararına karşı itiraz hakkınızı kullandınız mı?

red kararına itiraz edin eğer gene red edilirse yargı yoluna gidin kesin kazanırsınız ama nekadar sürer meçhul

Evt hocam red kararina da itiraz ettim bana yazi vermediler red edildi dediler sgk inegol mudurlugunde .

bu olay 2014 te oldu 2016 ocak ayinda tekrar sgk ya gittim gecen hafta muayene girdim dr. %100 diye yazdi rapora emekli kesin olursun dedi

simdi sonuclari bekliyom tekrar red edilirse dediginiz gibi yargiya gidecem..

ilk basvuru tarihim degerlendirilirmi mahkemeyi kazanirsam geriye donuk mu maas baglanir yoksa kazandigim tarihten itibaren mi emekli maasi baglanir

Musabercan

Bu kadar bariz bir durumda bile sgk'Nın ayak diremesi akıl alır gibi değil. Umarım bu itirazınız karşılık bulur.

Olası davada avukatınız ilk başvuru tarihinden itibaren maaş bağlanması talrbinde bulunsun. Mahkemenin takdiridir.

Tesekkur ederim said hocam durum neticelenince size haber verecem

said hocam geçen ay emekli oldum ama vergi indiriminden emekli yaptılar rapor süresi 1 yıl 01.03.2017 tarihine kadar geçerli bir daha muayene olacam sanırım

hocam bir şey daha var sıfır araç almak istiyorum ama rapor süresi 6 aydan az olunca yenisini istiyorlarmış raporum %100 mart 2017 de bitiyor yenisini alınca düşme olurmu kalp yetmezliği artı geçen ay kalıcı kalp pili takıldı raporda düşme olurmu soru 2 ötv ye zam geliyormuş benim almak istediğim aracın indirimsiz fıatı 97000 tl 1.6 motor yararlanabiliyormuyuz teşekkürler

benim rapor oranım %100 vergi indiriminden geçen sene emekli oldum bu sene 2017 de mart atında raporun süresi doluyor ötv indirimden faydalanarak araba almak istiyorum sgk ya gittim 1 ay önce gel hastahaneye sevk edecez maaş kesilmesin dediler kalp yetmezliği var ek olarak ta geçen ay kalıcı kalp pili takıldı raporda düşme olurmu

Musabercan mrb rapor oranın %100 olmasına ragmen sağlık kurulu sana süreli rapormu verdi.

vergi indirmin sürelimi vermişlerdi yoksa süresizmi.

evet rapor süresi 1 yıl 01.03.2017 tarihinde son buluyor süresiz mi isteyeyim isteğe bağlımı engelli kimliği nede başvurayımmı nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olurmusunuz

hastahane raporu %100 oradan gelir dairesi başkanlığına yolladım oradanda %100 rapor süresi mart 2017

cok ilginç nasıl %100 oran bir rapora vergi indirmi ve rapor süreli olur anlamadım bu sefer raporunuz büyük ihtimallen sürekliye cevirebilirler.benimde sağlık kurulu raporum 2 yıllık vergi indirimim sürekli yani ömür boyu.bu hastaneler neye göre insanlara sürekli veya süreli veriyorlar anlamış değilim yemin ediyorum yaa

peki sgk size gönderdiği belgelerde 1 yıl sonra kontrol şartı koydumu yoksa siz kendi isteğinizlemi gittiniz sırf ötv için.

peki heyete girdiğimde mi yoksa sgk dan sevk aldığımdami ömür boyu rapor olsun diye istekte bulunayım 2 ay önce gitmem daha sağlıklı mı olut

Musabercan

sgk dan sevk alıp öyle git yoksa sgk kabul etmez tekrardan maaş baglamaz ve süreklimi süresizmi rapora karar verecek olan sağlık kuruludur sizin isteğinize süre süreli veya süresiz rapor vermezler.

sgk erkenden gidip sevk kağıdınızı alıp hastaneye randevu alın yoksa maaşınızda kesilme olabilir gec kalma.

Üst Alt