Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp rahatsızlığındna %47 raporum var. Araç alımında vergi avantajı..?

isa_1907

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar merhabalar araniza yeni katildim.

H sinifi ehliyet alacagim %47 lik bir ozur oranim var.Kalp rahatsizligim mevcuttur.

Yeni yasayi okudum ve maddelerin temizlenip duzeltilmesine sevindim.Otomatik vitesli arac aldigimda, B sinifi ehliyeti bulunan oglum kullanabilir mi?

Yasal hakki var midir?

Yasayi ve maddeleri okudum.Kelime oyunlari oldugu icin tam emin olmak istiyorum.Tesekkur ederim.

Oturanboga bey, vergisiz neden arac satin alamam ben orayi anlamadim.Aciklayabilir misiniz?

Tesekkur ederim Kelebek hanim,
Ben hem kalp rahatsiziyim hemde dogustan sol ayagim sakattir.Sol ayagim 3 cm geridedir.Raporum vardi hem askeri hastaneden hemde devlet hastanesinden.Araba icin hic rapor cikarmamistim H sinifi icin.Bu durumda vergi indiriminden yararlanabilirim ve daha sonradan da arabayi aldigimda oglum kullanabilir mi?

Tamam şimdi oldu:) Raporunuzda sol ayağınızdan engeliniz olduğunu belirten 'otomatik vitesli araç kullanır' ibaresi varsa, ya da bu ibarenin bulunduğu rapor alırsanız yararlanabilirsiniz araç alımında muafiyetten. Ve bu aracı herkes kullanabilir, siz de bütün otomatik vitesli araçları kullanırsınız.

Evet, sol alt ekstremitede kısıtlılık varsa, "otomatik vitesli araç kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor alırsanız, önce h sınıfı sürücü belgesi alabilir sonra da otomatik vitesli aracı ötv-mtv indirimi ile alabilirsiniz. Bu şekilde alacağınız aracı -istisnasız- herkes kullanabilir.

Kelebek hanim ve oturanboga bey, yorumlariniz icin cok tesekkur ederim.H sinifi ehliyeti her kurum vermiyor.Veren yerlerde fahis fiyat cekiyorlar.Istanbul icin onerebileceginiz surucu kursu var midir?

Saglik raporunu nerden ve nasil aldirmaliyim?

Üst Alt