Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp rahatsizliklari için hangi oranda rapor alabilirim?

kemal78

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kronik iskemik kalp hastasiyim 4 yil once yuzde 80 oranindaki darlik bolgesine stent takildi iki ay sonra stent tekrar tikandi.balonla actilar.diger damarlarimdada yuzde 30 40 arasi darliklar mevcut.ayrica hipertansiyon hastasiyim.rapor icin muracat edersem kac oran alirim

Alacağınız oran EF değerine bağlı. Cetvele göre aşağıdaki tabloya bakılarak oran verilir..

Koroner Arter için alınabilecek oranlar:

Klas l hastalar:% 10
Anjinası olsun veya olmasın fizik muayene bulguları ve laboratuar testleriyle tanısı desteklenen hastalarda koroner anjiografi ile bir koroner arterde % 50’den daha az darlık saptanması.

Klas 2 hastalar:% 30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalp yetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >%50).

Klas 3 hastalar:% 50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG, eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veya bir koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF %30-%50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.

Klas 4 hastalar:%100
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG, eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi vb) devam eden iskeminin saptanması veya bir veya daha fazla koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyete rağmen hastada NYHA Sınıf 3-4 semptomların varlığı veya hastada ciddi sol ventrikül fonksiyon bozukluğunun olması (EF<%30)

hipertansiyon durumunuz eğer normal ve raporluysa 10 puan eğer kalbe bağlı ve yapılan eko sonucunda sol ventrikül hipertrofisi mevcutsa 20 puan alırsınız kalp için ekonuz çekilmeden bir şey söyliyemeyiz oda ekoda çıkacak ef değerine bağlıdır arkadaş ayrıntılarıyla yazmış zaten eko sonucuna göre değerlendirirsiniz

detayli bir sekilde rahatsizligim

Sol koroner arteriografi:LMCA normal.lad.sp1 sonrasi %30-40 segmentte darlik.D1 sonrasi plakli.Cx, ostealde % 30 darlik.OM1 sonrasi % 30-40 darlik.OM2 hizasi % 80 darlik var.sag koroner arteriografi:RCA, plakli, sag vertikul dali hizasi % 20-30 darlik var.31-05-2010, (p709921) perkutan transluminal koroner artere direk stent.islem:premedikasyon ve lokal anesteziyi takiben sag a.femoralise 8 F kilif yerlestirildi.daha sonra 7 F JL4 guiding katater sol soronere yerlestirildi.arkasindan 0.0014 inch guide ile Cx OM2 hisasi %80 darlik bolgesi gecildi.stent uygulamasi:Cx OM2 hizasi % 80 darlik bolgesine 2, 5×12 mm intrakoroner stent sisirilerek yerlestirildi.(14atm,15sn) tam aciklik saglandi.bu uygulamadan 2ay sonra ayni yer yine tikandi bu sefer balonla actilar.2 defa hafif sekilde kriz gecirdim.doktorum tam bir kriz degil dedi.kan degerlerim biraz yukseldi.bu durumda kac puan alirim

Arkadaşım bu ameliyat raporu gibi birşey eko sonucuna bakılaraķ rapor verilir oran yapılan işleme degilde kalbinizde olusan hasara gore verilir

arkadaşım;bende aynı rahatsızlığı yaşadım.doktor olmayınca ne kadar benziyor,bilemiyorum ama bende rapor almak için müracaatta bulundum.adana numune hastanesinden rapor sonucunu alınca sizlerle paylaşırım.aşağı yukarı aynı olur sanırım.

vergi indirimden emeklilik

Arkadaslar kardiyolojiden %38 dahiliyeden %10 fizikten %7 oran aldim farkli bir toplama sistemi varmis.bu oranlar totalda kaca tekavul ediyor.ayrica prim gun sayim 4700 ustunde masraf yerim 97.000 ne kadar maas baglanir.tesekkurler.

Teşekkürler

Ayrica bisi daha sormak istiyorum.vergi indirimden emekli olunca tekrar calisabiliyormuyum.calisirsam maasim kesintiye ugrarmi.

Kesilmez, çalışırken alacağınız maaştan sgdp kesintisi kesilir. Girişiniz bu şekilde yapıldığı zaman çalışırsınız.

Peki agir ve tehlikeli bir is olursa o zmn nasil olucak.yapamayacagim herade o zmn

42 d 10 arkadaslar bu raporun yüzdesi nedir aort yetmezligi 1 ve 2 derece hafif trabekülasyon artısı fikirlerinizi bekliyorum

% 47 raporla 10/12/2014 tarihinde emekli oldum.

Kemal abi işe giriş tarihin ne zaman ve engelli emeklisimi oldun acaba?

Ise giris tarihim 1996.%47 raporla emekli oldum.

apprentice;

hayır malulen olamaz erken emeklilikten olmuştur malüliyette % 60 ve üzeri gerekir

Evet malulen olmanin sarti %60 ben vergi indiriminden dogru oldum.

Üst Alt