Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp rahatsızlıklarımdan dolayı malulen emekli olabilir miyim?

AYSEEN

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhaba ben 2000 senesinde asd operasyon geçirdim su anda da mitral kapakta ve aortta daralma ve kireçlenme var
tansiyon hastasıyım.
bir de 3 tane nodülüm var tiroidlerimi etkiliyor.
2010 yılında 32 haftalık bebegimi kalpten dolayı kaybettim 8 gün yoğun bakımda entübeli kaldım . doktorların hamile kalırsan ölürsün biz sana dogum yapabılmen için rapor yazamayız demelerine rağmen 2013 te erken doğum yaptım bebeğimi kucağıma aldım. doğumda tekrar soylediler seni kurtaramayız ölürsün bir daha gebelik yok dediler

2500 gun sigortalıyım. malulen emekli olabilir miyim.

teşekkür ederim.

Doktorunuz %60 oranında rapor alabilirsiniz der ise Malulen emekli olabilirsiniz. Velev ki dedi o zaman ilk önce sgk ya malulen emekli olma talebinde bulunun ve SGK sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk etsin.

Merhabalar Bende Kalp Hastasıyı
%55 süreklidir ibaresi bulunan raporum var
araba alabiliyormuyum ?

Enginder kalp rahatsizliginiz nedir ogrenebilirmiyim %55 RAPOR verilen

Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmak lazım. Bu cetvelde ilgili bölümün çıktısını alıp doktorunuza sorun bence...

Hayır Engin, araç alımında bir avntajın olamaz.

malulen emeklilik

1996 ssk girisliyim 2 ay once mitral ve aort kapakcigim degisti metalik kapakla tiruskutpit kapakcik onarildi. 2000 senesinde asd ameliyati oldum ayrica tansiyon hastasiyim.ve dr emekli olabilirsin dedigi icin 2 gun once malulen emeklilik başvurusu icin ssk ya gidip basvuru formumu aldim.simdi okuyorum oncelikle vergi indiriminde bahsediyorlar. Maluliyet basvurusundan sonra % 60 alirsam daha sonra vergi indirimi icinmi basvurmam gerekiyor.izlemem gereken yol nedir ve bu hastanede yapilan tetkikler ve muayene icin ucret aliniyormu.esimden bakiliyorum tesekkur ederim...

Prim gün sayınız erken emeklilik için yeterliyse tüm hastalıkların toplamından %40 raporla vergi indirimi alıp sonrasında emekli başvurunuzu yapabilirsiniz.Heyet raporu için gideceğiniz kliniklerden ucret alınıyor bu da sonradan cıktı, her hastane uygulamıyor ucret sanırım.

Engellilerin-Emeklilik-Tablosu.jpg

Teşekkürler fakat gun sayim yeterli degil 2608 gunum var insallah malulen emekli olurum .

O zaman malul olmayı deneyin, 1800 gun yeterli olur sanırım.

Birsey daha sormak istiyorum. Tiruskutpit kapak icin maluliyet cetvelinde birsey goremedim degerlendirilmesi nasil oluyor

EF değerine göre oran verilir:

Kalp kapak hastalıkları için verilen oranlar

Klas 1 hastalar:% 10
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre hafifdüzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapakhastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitralyetersizliği hastalarında EF>% 60 , aort yetersizliğinde > % 55, diğer durumlarda > % 50) ve ventriküler dilatasyona ait bulguların olmaması.

Klas 2 hastalar:% 30
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlar ve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofi varlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitral yetersizliği hastalarında EF> % 60 , aort yetersizliğinde > % 55 , diğer durumlarda > % 50).

Klas 3 hastalar:% 50
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapakhastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş sol ventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma (mitral yetersizliği hastalarında EF > % 30 - % 60 , aort yetersizliğinde > % 30 - % 55, diğer durumlarda > % 30 - % 50).

Klas 4 hastalar:% 100
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapakhastalığı nedeni ile opere edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 4 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon (EF< % 30).

Merhaba

BUGÜN MALÜLEN emeklilik iciin saglık kuruluna girdim bana dedikleri dosyanızı saglık kuruluna göndericez postayla neticeyi alacaksınız nedemek istediklerini anlamadım yani kurulun puan verip eger yüzde 60 sı gecınce kurula göndermesi gerekmiyormu yada sıstem nedir.cvp larsanız sevinirim teşekkür ederim.degerlendirmem. asd, ht.mvr,avr ve tirüskübik onarimi.

sizin evraklarınızı hastane konak vergi dairesine gönderir 1 aylık süreçtir sonra oradan ankara gider 3 hafta içinde sonuçlanır. Telefonla arayıp bunun bilgsini alabilirsiniz. 1ay sonrada vergi dairesinden size ve işyerinize zarf gelir oranınız hakında resmi yazı elinizde olur.

Malulen emekli olamazsam verilmiş olan oranla, erken emekli olabilir miyim?

%40 ın üzerindeyse ve bi yerde çalışıyorsanız olabilirsiniz

Oranı alırsanız hangi gruptan kaçıncı olduğunuz
belli ise o orandan tabiki emekli olursunuz ...

hakan bey yani gelecek sonuçta oran belirtiliyor mu yoksa vergi dairesinden gelecek olandamı belirtiliyor.sizi mesgul ediyorum fakat hiç bilmediğim konular...

ayseen hanım,
İlk önce ssk ya malulen emekli olma talebinde bulundunuz demi sonra ssk sizi yetkili hastaneye sevk etti demi?
Yoksa siz direk hastaneye gidip rapor mu aldınız?

İlker bey önce sgkya gidip malulen emeklilik başvurusunda bulundum. daha sonra izmir bozyaka ssk hastahanesine sevk ettiler.

ben vergi indirimi için başvuru yapmıştım gelir idaresi beni hastaneye sevk etti hastane raporumu gelir idaresine yolladı evraklarım ankara maliye merkeze gönderdiler orada incelendikten sonra aynı yere geri gönderiyorlar ve oranı öğreniyorsunuz. Sn. Kkelebekk hanımında belirtmiş olduğu tabloya bakıp hangisi size uyuyorsa ona göre sgk başvuruyorsunuz ve onlarda gerisi için sizi yönlendiriyorlar. Benimde yeni onaylanmış zaten telefon açıp öğrendim şuan dan itibaren 1200 günüm var. 4 yıl yapıyor ondan sonrasına bakıcaz artık ...

ayseen hanım,
Sizin vergi dairesi ile filan işiniz yok raporunuz hazırlanıp direk ssk ya gönderilecek ssk raporunuzu inceleyecek ve malulen emekli olup olmadığınız size bildirilecek şu aşama da bir şey yapmanıza gerek yok şimdi bekleme zamanı...

doğrudur ben vergi indirimi için başvurmuştum yazımda da belirttiğim gibi bununla birlikte erken emeklilik konusuda otomatikman bununla alakalı oluyormuş :)

malulen emeklilik

kalp kapakçıklarından dolayı malulen emekli olan var mı?
Değerlendirmeye alınan hastalık oranlarınız nelerdir?

Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile opere edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 4 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon (EF<%30).
kalp kapak hastalığı evre 4 sadece kalp kapak hastalığından malüllük bu şartlarda olur bununda karşılığı % 100 engelliliktir ama klas 3 olu % 50 almışınızdır tansiyondanda 20 almışsanız belki olabilir

Arkadaşlar, kalp kapakçıklarından dolayı malulen emekli olan var mı?

Benim kapakçık damar ve hipertansiyon var vergi indirimi için başvurdum onunda resmi yazısını bekliyorum..

Slm arkadaşlar özgürlü raporu için sgk ya gitmem gerekiyor mu dilekçe almak için yada kendim devlet hastanesine gidip isteyebilirmiyim birde hastanenin verdiği raporla İşkur gidebilirmiyim.

Birde arkadaslar bir tanıdığım var eger % 80 alırsan iş bulman Zor işveren istemiyor dedi doğrumudur sizce maluliyetim kabul edilmedi o yuzden çalışmam gerek bebeğim var ne olacak bilmiyorum 2608 günüm var trafik Hastanesi 1 haftada veriyormuş oraya gitmeye düsünüyorum izlemem gereken yol nedir ilk sgk yamı gideyim yoksa direk hastaneyemi

maluliyetiniz kabul edilmediyse ve hemen rapor alacaksanız işkur dan sevk alın iş için diyin ve öyle gidin derim aksi halde alacağınız rapor ücretli olur

Üst Alt