Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp ritim bozukluğu ile malulen emekli olabilir miyim?

hazar01

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
30
Kalpte ritim bozukluğu 40 işitme kaybından 39 kandan 20 aldim Malulen emekli olabilirmiyim

hazar01 mrb geçmiş olsun
Belirttiğiniz rahatsızlıklardan malulen emekli olamazsınız
Ancak sgklı çalışan iseniz%40 üzeri rapor ve vergi indirimi
Hakkı kazanırsanız engelli erken emeklilikten yararlana birisniz.hangi stadüde çalışıyorsunuz toplam gün ve giriş tarihinizi belirtirseniz eğer size daha iyi yardımcı olabiliriz.

2005 sigorta girişi 2700 günüm var hala çalışıyorum balthazart yüzde 70 diyor neden emekli olamıyorum

Tedaviye cevap vermeyen hastalık bunlar sgk nın ek 1 hastaliklariyla aynı

malulen için tek hastalıktan yüzde 60 almanız lazım..

hazar01 malulen emeklilikte tek bir hastalıktan en az%60 oran gerek %100 kalp yetmezliği olanların bile malulen emekli etmemek için elinden geleni yapıyor kurum
%70 engelli raporunuz ve buna istinaden vergi indirimi alırsanız eğer erken emeklilik şartlararınız
4000 gün ile 18 hizmet yılına tabi olursunuz bu şartları tamamlarsanız erken emeklilikten yararlana bilirsiniz.

Teşekkür ediyorum verdiğiniz cevap için ama iki kulak tedavisi yok sol kulak hiç duymuyor sağ kulaktada cihazla duyuyorum ayrica kalp ilaç tedavisine rağmen geçmiyor hayatı tehdit eden ritim bozukluğu var çalışamıyorum nabız 40 a düşüyor böyle rahatsızlık la yani yüzde 30 çalışabilir raporu ile ne iş yapabilirim

Malulen emekli olabilirmiyim

Ben malulen emeklilik icin başvurmuştum hastane heyet doktorları ozur oranına göre puan verdiler neden maluliyet cetveline gore puan vermediler oysa sgk yüzdelik bildirmeyin diyordu

hazar01

SGK'ya malulen emeklilik için başvurdunuz ve sizi hastaneye mi sevk ettiler?

Ama yukarıda yazdığınız durumla maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek bir duruma işaret etmiyor.

OturanBoğa bey iyi akşamlar sgk gittim beni şehir hastanesine sevk ettiler orada heyet doktorlarına göründüm bendeki rahatsızlık işitme kaybı kalp ritim bozuklugu ayrica akdeniz anemisi var aritmi doktoru 40 verdi seni malul ettim dedi işitme testine gorede 39 hesapladım sizlerin sayesine öğrendim akdeniz anemisindende 20 aldım ben şunu anlamadım cetveller neden farklı ayrıca malulen emekli olabilirmiyim tedavi ile düzelmiyor rahatsızlıkların kalpte nabız 40 düşüyor

2005 sigorta girişi 2700 gün primim var balthazard formülüne göre yüzde 71 aldım malulen emeklilikte balthazart formülü uygalanirmi birden fazla rahatsızlık ta tedaviye rağmen çalışma olanağı vermiyor nabız 40 a düşüyor ağır işte çalışıyorum ve işten çıkmak zorunda kalacağım. Ayrıca bir tanıdığım kişi bayan yaşı 55 birden fazla rahatsızlık tan emekli oldu onun rahatsızlığı kamburluk göz kulak.

hazar01

Cetvelde olmasa bile çalışamayacak durumda olduğunuz tespit edilirse malulen emeklilik mümkün tabii. Ama sgl bu konuda o kadar ketum ki!
Hayır, balthazard formülü kullanılmaz malulen emeklilikte

@OturanBoğa bey hastane doktoru seni malul ettim derse sgk malul etmezse ne olur ayrıca 1 hafta içerisinde cevap gelecek e devletten takip ediyorum. Yorumunuz teşekkürler.

[GEREĞİ] [Varide No: ........... MLYT- KURUL KARARI evrak takipte böyle diyor ne demek oluyor oturan bey

evrak takipte varide no diyor maluliyet kurul kararı yazıyor ne demek oluyor..

Üst Alt