Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp ritim bozukluğu ve diğer rahatsızlıklarla engelli raporu alabilir miyim?

Tugcee111

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba; Öncelikle hepinize ALLAH şifa versin.
ben yeni üye oldum engelli raporu için bilgi almak istiyorum.İnşallah yardımcı olursunuz şimdiden teşekkürler

benim ilerlemiş durumda ritim bozukluğum var.ve ekstra atım denilen bişey var.bununla ilgili ablasyon işlemi olmam gerekiyomuş henüz olmadım aynı zamanda kalp kapakçığımda çökme ve kalınlaşma var hafif orta diye geçiyor.mitral kapak yetmezliği.bunlarla ilgili yıllardır ilaç kullanıyorum.

Şekerim düşüyor.yani hipoglisemi doktor ilaç yazmıştı ama kullanmanı tavsiye etmiyorum demişti çok ilaç kullandığım için ve yaşım küçük diye bende kullanmadım.kendim kontrol altında tutmaya çalışıyorum

midemde ve onikiparmak bağırsağımda birsürü ülser var. ilaç kullanıyorum

rahim ağzında cın 3 çıkmıştı doktor kanser öncesi evre dedi.2 tane ameliyat oldum.en son temiz çıktı.kontrol altındayım.
aynı zamanda da yumurtalığın yanında 10 cm lik kistim var .daha aldırmadım.ordan da ameliyat olucam

migren hastasıyım haftada 2- 3 kere tutuyor ve çok ağır geçiyor.hayatla bağlantımı koparıyorum atak geldiğinde zaten

bel açıklığım var daha önce doktor söylemişti tabi uzun zamandır gitmedim şu an ne durumda bilmiyorum.tedavisi yokmuş ilaç vermemişti.ama ağrılarım var.uzun süre ayakta duramıyorum.ağır kaldıramıyorum.belim çok ağrıyor

psikolojim zaten bozuk onu hiç saymıyorum.daha önce gitmiştim ilaç vermişti öfke problemim varmış bi de manik depresif mi öyle bişey demişti .ama ben ilacı biraz kullandım gitmedim.uzun süre tedavi görmediğim için bu sayılmaz heralde

uyku zaten uyuyamıyorum.çalışma hayatımda çok sorun oluşturuyor.zaten çalışamıyorum da artık.sizce rapor alabilirmiyim.
lütfen yardımcı olun.

ablasyonu ol %10 eklenecxek hemde sizi biraz rahat ettirecek ben bayılma seviyesinde idim üstgeçite merdivenle çıkınca 10 dk beklerdim nefesim giderdi
ef değerin önemli epikrizlerini topla oldukça yüksek oranda rapor alacaksınız büyük ihtimal sizin gibi sorunlarım vardı kalpten %64 aldım

çok teşekkür ederim.şuan doktor araştırıyorum.yakın zamanda olacağım kısmetse diğer rahatsızlıklarım da geçerli olur mu sizce.sadece kalpten bu oranı alamam diye düşünüyorum

tanımlanmış tüm hastalıklarınız raporunuza girer ama elinizde epikrizleriniz hazır olsun orjinaline bakıyor bazı yerler elinizde kopya varsa gidip hastanelerden epikrizlerinizi hazır edin kullandığınız ilaçlar
bazı hastalıklarda süre önemli mesela 3 ay veya 6 aydan fazla devam eden hastalıklara daha fazla puan verilebiliyor elinizde eski tahlilleriniz varsa onları ekleyin yoksa e nabız veya eczaneden çıkarttırın

işiniz kolaylaşacaktır detavi gördüğünüz hastane varsa sağlık kurulu bulunuyorsa ordan sıra almaya bakın daha rahat edersiniz .

Tugcee111...evet tuğçe hanım en çok tedavi gördüğünüz ilaç tetkik yaptırdığınız hastahane hangisi ise özellikle oraya gidin bence de,bazı hastaneler kendi hastalarına daha çok öncelikli sıra veriyorlar...

@deatless evet öyledir ama burası pek öyle değil ilgilenip yol gösteren yok. Ben önce herşeyimi hazırlayıp öyle başvururum bu da zaman alır tabi ama olsun. Çünkü rapor vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar anladığım kadarıyla

Beylikduzu

Ablasyon Olunca sonucta ritm bozukluğu büyük ihtimalle düzelecek. Düzeldiği için % 10 eklenmemesi gerekmiyormu. Hastalık geçti sonuçta.

haktan207

ablasyona ragmen düzelmedi ise mesela benim düzelmedi

KARDIYOLOJI HT-LVH %20 GEÇ. MI, STENT, EF:40 %50 SVT NEDENİYLE ABLASYON OLMUŞ %10 64

2-Kişiye aritmi nedeniyle ablasyon veya cerrahi işlem yapılmıştır ve günlük aktivite sırasında
asemptomatiktir 10

Beylikduzu
İşte bende bu durumdan bahsetmiştim sizin geçmemiş ablasyon neticesinde. O yuzden % 10 eklenmiş. Hastalık gecerse eklenmeyecekti.

haktan207

elektriksel yolla oluşan ritim bozukluğu kalp hastalarının %5 civarını kapsar bunlarda ablasyon işlemi %70 de tekrar etmez başka rahatsızlıktan oluşan ritim bozukluklarında ablasyon işlemi sadece çarpıntının şittetini azaltır zaten rapor sırasında önemli olan EF değeri
mesela ablosyona ragmen düzelmemişse daha fazla verilir

2-Kişinin aritmisini düzeltmek amacıyla ablasyon veya cerrahi işlem veya İCD implantasyonu
uygulanmıştır, fakat semptomları devam etmektedir (fonksiyonel kapasite 3) 50

aslında çoğu şey doktora bağlı benim ritim bozukluğum devam ediyor bana %10 verdi tansiyon hapı kullanıyorum aşadakierden ikiside mevcut ama bana %10 verdi
Klas 2:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisi varsa 20
1. Proteinüri d) Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri)
2. Hipertansif serebrovasküler hastalık e) Sol ventrikül hipertrofisi

ayrıca böbrek hastasıyım tansiyondan bana %10 verdi genede

Klas 3:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden iki veya daha fazlası varsa 50
1. Diyastolik kan basıncı > 120mmHg (maksimal tedaviye rağmen)
2. Proteinüri ve böbrek fonksiyon bozukluğu (serum kreatin ve BUN düzeylerinde artış veya
kreatin klerensi <%50 olması)
3. Hipertansif serebrovasküler hastalık ve kalıcı nörolojik defisit
4. Sol ventrikül hipertrofisi
5. Hipertansif retinopati (evre 3-4)

bana direk evre 3 kalp ytetmezliğinden %50 verip oranları azalttı
EVRE III:
Fizik muayene ve ekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %30-50
olan ve tedaviye rağmen NYHA sınıf –III hastalar 50

tedavi görmediğiniz bir hastaneye gittiğinizde direk EF değerinden panlamayı yapıyorlar ablasyon işleminde ritim bozukluğu düzelsin düzelmesin &10 ekliyorlar epikrizin elinizde olması yeterli .

esmeradamm

onu bende bilmiyorum hem 1 evre aort hemde mitral kapak yetmezliği var banada verilmedi kardiyolojide inatla EF değerine bakılıyor

Merhabalar 1 yıl önce af ablasyonu oldum ancak geçen zaman içinde iki kez tekrar etti ritim düzenleyici ilaçlar kullanmama rağmen devam ediyor doktorum klas 3 aritmi yazdı klas 3-2 tam olarak ne oran alırım

senerbey66 mrb geçmiş olsun
Aritmi için
klas2 için%20
Klas3 için %40 verilir bana %20 verildi af dan.

Üst Alt