Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp ritm bozukluğu ile malülen emekli olabilir miyim?

Hasta52

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Benim hastaligimin adi hasta sinus sendromu yani tasikardi ve bradikardi sendromu ritim bozuklugu bunun icin bana pil takildi sizce engelli raporu alabilirmiyim

Hasta52

Malulen emeklilikle %40 ve üzeri rapora istinaden erken Yaşlılık emekliliği iki ayrı konudur.

Malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak oranda işgücü kaybı bulunmalı ve aynı zamanda 10 yıllık sigortalılık ve en az 1800 prim gerekli.

Erken Yaşlılık emekliliği için ise sakatlık oranı cetveli kullanılır. Emeklilik kriterlerinin belirlenmesi için daha karmaşıktır. Hangi oranda rapor alınabileceği bilgisinin yanı sıra şu bilgiler de gereklidir:

Doğum tarihi gün/ay/yıl?
İlk kez tam primle sigortalı olunan tarih gün/ay/yıl?
Askerlik yapılmışsa gün/ay/yıl olarak tarihi ve süresi?
Bugüne dek hangi statüde kaç gün prim yatırıldığı?

Merhaba OturanBoğa

sigorta primim 2800
sigorta girisim 2008
kalp pili ve ritim bozukluguna emeklilik var mi

benim ogrenmek istedigim bu

Hasta52

Evet, kalp hastalığından erken emeklilik var tabii. Ama rahatsızlığın düzeyi belirleyicidir. Yukarıda bağlantılarını verdiğim cetvelleri inceleyin...

Ben onlari okudum ama hic bisey anlamadim benim hastaligim ritim bozuklugu ve kalbim bir gunde 25 30 sefer duruyo

Eko çekimi ile EF değerlerine bakıldığını ve %40'ın üzerinde olursa malülen emeklilik zor deniliyor. Mesela %50 ve üzeri kalp kapasitesi gayet sağlıklı değerlendiriliyormuş.

%40 ile %30 arası kapasiteye genelde veriliyormuş.

%30'un altında ise kesin veriliyormuş, diye bilgiler var.

DİKKAT: Bu yüzdelik rakamlar kalbin gücünü (kapasitesini) belirtiyormuş.

Yani... özürlülük oranları DEĞİL bu rakamlar.

Bana da bugün doktorum söyledi.

Ben daha önce hastaneye kaldırıldığımda bu EF değeri %20 idi. Mart ayının başında ıcd şoklamalı kalıcı pil takıldı.

Eylül sonunda ise (geçen Cuma günü) çekilen Eko'da ise %28 olmuş ama doktorum bunun da çok düşük kapasite olduğunu söyledi.

1.
2.
3.
veya
4.

kategoride değerlendirilen kalp durumunun, maluliyet kıstasında en etkili faktör işte bu EF değeri imiş.

(Doktorumun anlattıkları bunlar).

::

Bende bugün ara karar raporunu hallettim ve teslim ettim.

Bakalım sonuç ne olacak?

(Bende ayrıca tüm eklemleri (ayak, bel, kollar, kalça, ve boyun eğriliği gibi... eklemleri tutan ve her iki el parmaklarını bile işlevsiz bırakan Artrit rahatsızlığı da var. Ve ayrıca bir bacakta kalp zayıflığına bağlı varis raporu da eklenmişti. Ben bu 3 rahatsızlık ile değerlendirileceğim. Bakalım ne olacak?).

Buradan paylaşırım sonucu.

Merhaba benim efor 45 ila 55 arasinda cikti ama benim itiraz hakkim var

Merhaba alpaslan 35 simdi size pil sol tarafina takilmis ve bana sag tarafa takildi ben bu yuzden itiraz etme hakkim var

Herkese iyiakşamlar ve selamlar

Bu konu beni ve dolayısıyla kalp ritm bozukluğu olanları yakından ilgilendiriyor. @Alpaslan35 bendede kalp yetmezliği sorunu var ve en son ef değeri %30 olarak gözükmekte.

Ben malülen emekli olmak istiyorum. Hem kalp pili takılı hem kalp yetmezliği var hemde hipertrofik kardiyomiyopati rahatsızlığı var ve malulen emekli olmak için ne yapmam gerekiyor.

Bu rahatsızlıklara %kaç oran verirler bilgisi olan cevap verirse çok sevinirim. daha önceden çok düşük bir oran verdiler ama görünen herşey ortada. bana bilgi verirseniz çok sevinirim arkadaşlar.

Eğer sigortalı veya Bağkur'lu olmanızdan bu yana 13-14 yıl gibi süre geçti ise KESİNLİKLE malülen emekli OLMAYIN.

Malüliyet yerine ERKEN EMEKLİLİĞİ tercih edin.

Çünkü malülen emekli olmak çok zor ve üstelik eğer SÜRELİ EMEKLİLİK verilirse her 2 yılda bir bu iğrenç raporları almak için işkence çeker durursunuz.

En garanti yol ERKEN EMEKLİLİK.

Hiç değilse hem kesin emekli oluyorsunuz hem de zırp pırt rapor almak zorunda kalmıyorsunuz.

Ben bile malulen emekli raporu almak için çok pişman oldum. Sgk emekli etse bile süresiz olmasını dilemekten başka şansım yok. Eğer süreli verirlerse her iki yılda bir bu iğrenç raporları almak için uğraşıp duracağım.

O yüzden... siz siz olun, malülen yerine ERKEN EMEKLİ olmak için rapor almayı tercih edin. hem daha kolay hem de garantili. %40 ile %59 arası özürlülük oranı aldığınızda, orana göre 16, 17 veya 18 yıl ile kesin emekli oluyorsunuz. Malüliyette ise %60 alsanız bile Sgk'nın insafına kalıyorsunuz.

:::::::::

Kalp pili takılan arkadaşlar şunu iyice bilmeliler;

Sgk her kalp pili takılanı malulen emekli etmiyor.

Kalp pili çoğu hastada var ama EF değerleri %40 ve üzerinde olunca ve eğer başka rahatsızlıkları yoksa, bunları kolay kolay malülen emekli etmiyor.

O yüzden kalp pili takılan hastalarımız bu konuyu çok karıştırıyorlar.

Yani... her kalp pili takılan malülen emekli olacak diye bir kesinlik yok. EF (yani kalp çalışma gücü) oranınız %40'ın altında ise bir şansınız var.

Kalp hastalıklarında Sgk bildiğiniz gibi 4 sınıf kategoriye ayırıyor ve değerlendiriyor.

1. ve 2. kategoriye giriyorsanız kolay kolay malülen emekli olamıyorsunuz.

3. ve 4. kategoride iseniz bir şansınız var ama yine de her halukarda Sgk'nın insafına kalıyoruz.

İş bu bahsettiğim LVEF değeri birinci ve ikinci mi? yoksa üçüncü ve dördüncü kategoriye mi? girdiğinizi az çok belli ediyor (muş).

LVEF değeri demek = Kalbinizin çalışma gücü demek.

%40'ın altında ise malüliyet için bir şansınız var.

Ama dediğim gibi, malüliyet emekliliğini bence en son seçenek olarak tercih edin.

Hem çok zor hem de garanti değil.

ERKEN EMEKLİLİK ise daha kolay olabilirsiniz.

Erdoğan bey, Canon bey ve Hasta52 kardeşim ve diğer tüm emekli olmayı bekleyen ve planlayan tüm arkadaşlara şunu altını çizerek üstüne basa basa tekrar edeyim.

%60 ve üzeri oranla ve SÜRELİ - SÜRESİZ şartlar ile MALÜLEN EMEKLİ olmak yerine KESİNLİKLE %40 ile %59 arası orana ERKEN EMEKLİLİĞİ tercih edin.

Hem kesin emekli oluyorsunuz hem de her defasında rapor peşinde koşmak zorunda kalmıyorsunuz.

En azından günün birinde acaba Sgk emekliliğimi iptal edecek mi? korkusu da yaşamazsınız.

Başınız ağrımaz. Gönül rahatlığı içinde olursunuz.

Alpaslan35

Alpaslan bey, verdiğiniz ayrıntılı bilgiler için teşekkür ederim. Emeğinize sağlık.

Bulent abi bagkurluyum malulluk raporu red cevabi geldi simdi bundan sonra ne yapmam gerekiyo

Tesekkur ederim verdiginiz bilgi icin cevap red geldi

Üst Alt