Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp ritmi bozukluğu ve yüksek nabız şikayetiyle doktora gittim..?

OturanBoğa

Yönetici
Konular
676
Reaksiyonlar
943
15 yıldır omurilik felçliyim. Bir süredir günde birkaç defa olmak üzere nabzımın hızlı attığını ölçüyordum. O anlarda içim geçiyor, gözlerim kararıyor ve illa ki yatağa geçip dinlenmem gerekiyor. 15 dakka yattığımda normale dönüyor... Bu şikayetle kardiyologa gittim.

EKG ve kalp ultrasonu (adı illa ki başkadır ya, ben bilemedim) yaptı. Bir sorun görmedi. Bunun üzerine 24 saat boyunca kabi dinleyen bir cihaz taktı göğsüme. Bugün onu çıkartıp sonuçları inceledi doktor. Kalpte ritim bozukluğu oluyormuş. 50 gün boyunca günde 1 defa Diltizem SR Tablet kullanmamı söyledi (1 tabletin 2/3'ünü)

Bir de B12 eksikliği çıktı.

Not: İlk anda Anksiyete olabilir mi dedi doktor ama sonra olmadığına ikna oldu.

Her bişeyi forumda paylaşınca, bu deneyimi de aktarayım dedim :) Benzer şeyler yaşayanlar da deneyimleriini aktarırsa güzel bi birikim olur.

sevgili oturan boğa kardeşim eğer kalp ultrasonu dediğiniz eko ise ve doktorda bir sorun görmediyse içiniz rahat olsun zaten bu ritm bozukluğu çoğu insanda mevcut eğer kalbinizde bir problem yoksa verdiği ilacı kullanırsınız ve ritm düzenlenir yani problem yok

Anksiyete de zaten malumunuz kaygı bozukluğudur yani fobilerin bir üst durumu yani panikleme sıkntıya girme gibi

Teşekkürler Sedat. Evet, dediğin gibi, kalpte yapısal bir sorun görünmediği için önemli bir şey yok. Sadece ritim bozukluğu. İlacı kullanalım bakalım nasıl olacak...

Bu arada, nabzım da 24 saatlik gözlemde 64-146 arasında seyretmiş. Ortalaması 84 çıkmış.

normali yetişkin bir insanın 60-80 dir tabi dinlenmiş durumda sizinkide normal sayılır taşikardi olması için ortalama 100 olması gerekir buda ritm bozukluğu sayılabilir geçmiş olsun

Ritim bozuklukları zaman zaman sağlıklı kişilerde de görülür. Bunu düzeltmek için bir süre beta bloker veya kalsium kanal blokeri ilaçlar kullanılır. Genellikle başarılı sonuç alınır ve ek bir tedaviye gerek kalmaz. Bu ilaçlar kalpte elektrik akışını yavaşlatarak kasların daha sakin atmasını sağlar.

Sorun ilaçlarla düzelmezse kalpte elektrofizyolojik çalışma yapılır. Tam olarak sorunun odağı tespit edilir. Gerekirse sorun yaratan odakta imha işlemi yapılır.

Şimdilik çok dert edeceğiniz bir durum değil. Görünüşe göre size holter cihazı bağlayıp 24 saatlik EKG'nizi incelemiş doktorunuz. Ciddi bir sorun olsa zaten bunu orada tespit ederdi. Sanıyorum sizdeki sıkıntı daha çok ektrasistol ediğimiz, normal atımlar arasında ortaya çıkan fazladan atışlardır. Bunlar genellikle göğüste güp güp biri vuruyormuş gibi hissedilen atmalardır. Genellikle yaşla ortaya çıkar, sizinki gibi aktivitenin az olduğu durumlarda da çıkar.

Eğer böyle hissettiğiniz anlar olursa güçlü şekilde bir kaç kez öksürün. Öksürük refleksi genellikle kalp atışını tekrar normal düzene sokmada başarılıdır. Çok aşırı çarpıntı hissederseniz boynunuzda şah damarınızın geçtiği yerleri ovalayın. Şah damarındaki sensörlerin uyarılması kalp atışını yavaşlatır.

EK: Kullanmanızda sakınca yoksa; sürekli devam eden çarpıntılarda soda veya gazoz gibi gazlı içecekler de karın içinde basınç yaratarak kalp hızını azaltabilirler.

ya sayın admin aynı şikayet bende var kalpte ek atımlar oluyor ekg çekiliyor hiç bir şey çıkmıyor 24 saatlik ritim holter de 2500 den fazla ek atım yaptığı ortaya çıkıyor ve ilaç veriyorlar

Çok teşekkür ederim değerlendirmeler için.

HOLTER EKG Rapor/değerlendirme şu şekilde:

24 saatlik hyolteri temel ritm sinuzaldir
Kalp hızları 60-144/dk ve ortalama 84/dk olarak seyretmiştir
Takip süresince nadiren izole atriyal erken vuru ve bir kez 4'lü supraventriküler taşikardi atağı izlenmiştir. Ventriküler aritmiye rastlanmamıştır
En uzun pause 1.5 saniyedir
Blok veya aberan ileti görülmemiştir

Bu gayet iyi bir sonuç.

Supraventiküler taşikardi dediği şey benim önceki mesajda belirttiğim ektrasistol dediğimiz atışlar. Tek bir kez olması iyiye işaret. Uzun da sürmemiş. Uzun sürse biraz sıkıntılıydı.

Nadiren artial erken vuru olmuş. Bu şimdilik önemli değil. Büyük olasılıkla ilaçla düzelecektir. Düzelmezse dediğim gibi elektrofizyolojik çalışma gerekebilir.

Dediğim gibi, çarpıntı hissettiğinizde güçlü şekilde bir kaç kez öksürün. İşe yarama ihtimali yüksek.

18 yaşından beri bu rahatsızlık bende mevcut. kalp atışları dk da 180 e kadar çıkıyor. eksktrasistoller, 2 saniyelik duraksamalar.

bir çok tanı yöntemi kullanıldı. en son Elektrofizyolojik çalışma yapıldı. bana konulan tanı paroksismal atriyalfibrilasyon
uzun süredir riytmonorm kullanıyorum.

umarım daha kötüye gitmez. son çare pacemaker

Ayni seyler bendede oldu kardiyolo gittim testler yapti stresten dedi

sanırım bu iç geçmesi veya adı neyse aynı şeyler bazen bende de oluyor hatta tanıdıklarımda bile var.uyurken birden uyanıveriyorum ama öyle bir an ki kalbim yerinde yok sanki boşluktaymışım gibi oluyor sonra geçiveriyor.sürekli değil yılda 2-3 defa oluyor ben bunu yorgunluga baglıyorum .

abi ritim bozukluğu olunca her iki bademciğini boğazındak elinle sık. bak nasıl düzeliyor. geçmiş olsun.

abi geçmiş olsun.bende de 2006 yılında vardı aynı durum holter sonucu günde 7 kez kalbim duruyormuş.doktor hiç bayılmadın mı dedi hayır dedim ama dediğin gibi baygınlık hissi oluyordu. özellikle yemeklerden sonra hatta arasında bir rehavet çöküyordu.ardından anjiyo oldum.akabinde kalp pili takıldı ömür boyu olandan 2006 da takılan aralık ayında değişti.sıkıntı yok.ilk pil takıldığında 1,5senede 3,5sene pil ömrü gitmişti.kalp ritim bozukluğu çok yaygın olan bir durum hatta artık kalp pili bile sıradan oyunu bile var internette kalp pili takma diye:)

abı benıme ıkı aydan benı var kalbım benım duzensız atıyor ıste bı 50 lere dusuyor bı anda 100 gecıyor ve nefes darlıgı basladı ıkı aydan berı ucuyorum ama doktoların dedıklerı hıc bırseyok dolanıyorum

abı sen bu işten anlıyorsun gordugum kadarıyla ben ıkı ay once cıpram dıye bır ılac kullandım ılac ıkıncı gun bende duzensız kalp atımına sebep oldu tansıyonum 17 gordu nabzım 50 ındı sonra 100 gectı degısık seyler yaptı ıkı hafta sonunda doktora gıttım ekg eko holter takıldı rıtım ve tansıyon holterı sorun yok dedıler fakat beloc zoc 50 mg ılac verdıler ılac sadece tansıyonumu duzenledı fakat nabzım yıne ınıcp cıkmaya basladı bu arada nefes darlıgım devam ettı baya yogunlastı gecelerı uyuyamaz oldum dık oturararak uyumaya basladım 4-5 kalp doktoruna gıttım eskı tetkıklerı bakıp yok dedıler eko cektıler kalp yetmezlıgı yok dedıler akciğerlere baktılar sorun yok dedıler toraks cekıldı anjıo bt cekıldı embolı tehlıkesını dusunduler yokdedıler ama hala nefes darlgım devam edıyor arıtmıler eger erken teshıs edılmezse kalp kasına zarar verıyormus yada kalp yetmezlıgı dıyorlar nefes sorunu onun ıcın dıyorlar abı olabılırmı ve ankarada artık gıdebılecegım bı doktor varım bende ankaradayım ıkı aydan berı zor yurur oldum bı turlu teshıs koyan yok bana yardım edersenız cok sevırnırım dılerım kalbıme zarar vermemısıt umarım dua etmekten baska carem kalmadı sanırım sıdı dıderal 40 mg kulanıyorum gunde bı tane ama bı ıse yarıadıgı yok saygılar abı

Üst Alt