Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp, şeker, tansiyon ve diğer hastalıklarla alabileceğim rapor oranı nedir?

Bizar34

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Ben kalp krızı gecırdım. anjıyo oldum balon acmadı.

2 tanesı aynı damarda olmak uzere (tıkalılık uzun) toplam 3 stent takıldı.

coraspırın, effient kullanıyorum. cesıtlı farklı hastalılıklarım da var ama kafama bırsey takıldı

ben daha rapor almadım cunku 2006 sgk gırısım yuzde 40 a 20 sene sıgorta suresı ıstedıgınden acele etmıorum

ama sımdı stent takıldı dıye sen duzeldın denıp kalpte oran vermeme olur mu?

hastalıklarım ;
1- şeker
2- tansıyon
3- kalp stent
4- boyun fıtık (amelıyat oldum platın takıldı)
5- gozler 4 numara gozluk
6- hafıf derecelı uyku apnesı
7- Polinoropati (emg sonucu soylendı bıraz noerotin kullandım bıraktım. agrılarla devam edıorum),,

sakatlık oranı cetveli'ne göre ne oran verilir?

doktoruna her hastalık belirtisini söyle

evet heyete gırdım ancak bazı ıstekler e gün verildiğinden (uyku polıklıgını, EMG ve kardıyolojı kontrolu) henuz tamamlayamadım

ayın 29 unda tekrar gıdecegım eksıklerı tamamlamaya calısacagım

arkadaslar ozellıkle lutfen yardım rıca edıyorum

bu heyetten oran cıktıktan sonra ankaraya gıttıgınde puan dusuruluyor denıyor. Gelır ıdaresı mı dendı yoksa benzerı bir kamu kurumu

bılen bırısı anlatabılır mı lutfen

Bizar34

Her bölüm için ayrı ayrı değerlndirme gerekiyor şekerde tip 2 hastalığın varsa %20 alırsın eyer tip 1 isen insülün vuruyorsan % 40 diyer oranlar içinde ayrı ayrı oran verirler ve bana göre vergi dairesinden vergi indirimini sorun yaşamadan alırsın kalp ile alakalı stent varsa % 70 den % 20 ye kadar oran verilir

Bizar34 şeker 20 veriyorlar.4 numara gözlüğe oran yok. Gözlükle tam görüyorsanız oran vermiyorlar. Gözlüğe rağmen göremezseniz oran var ama çok düşük oluyor. Polinöropati 5'ten başlıyor, genel durumunuza ve çekilen emg'ye göre. Eşim şeker hastası polinöropati, diyabetik retinopati ve kolesterol var. Şeker 20 nöropati 5 retinopati 28 (görmesi çok düşük neredeyse kör sayılır) kolesterol 10 verdiler. Hastane raporu 50, Ankara 52 olarak düzeltti. Memur olduğu için işlemler bizde farklı. Bu saydığınız hastalıkların durumuna göre tetkiklerinizde ne çıkarsa cetvelden bakıp verecekler. Herhangi bir oran söylemek için test sonuçlarının kesin belli olması lazım çünkü cetvelde şu şöyle çıktıysa bu kadar diye belirtmiş.

Davlumbaz

dostum tsk ederım sürece az sayıda arkadas katılıyor ama ben tek tek anlatmak ıstıyorum

bu gece uyku apnesi için hastanede yattım. Umarım burdan bır oran alabılırım. Gecmıste hafif cıkmıstı ozel bır hastanede uzerınden baya zman gectı

Ayın 29 unda emg var..., kalp, ıc hastalıkları, fızık tedavı ve nörölojıye yenıden muayene olacagım

beklentım;

1 - kalp ten stent oldugu ıcın... şeker tansıyın kkolestrol ve kalpten umarım 40 puan gelır (en yuksek beklentım)

2- bel ve boyun fıtıgı 8-10

3- Norolojı den de 20-25 gelse

60 ı yakalayabılırsem ne mutlu bana
@Davlumbaz oncelıkle gecmıs olsun.. gorememe cok zor.. babam da sekerden gorme kaybı yasadı zamanında..

kalp damarı doğuştan %40 tıkalı, tip 2 ve tansiyon vardı. kardiyoloji ve dahiliye doktoru gördü. heyete çağıran edende olmadı %42 5 sene rapor aldım. vergi dairesine başvuru yaptım merkez hakem heyeti raporu aynen onayladı. sen çok daha fazla oran ile sorunsuz geçersin tüm süreçleri.

ykp1903

ınsallah ama surec cok zor ya kardesım. bu gece hastanede kalıp sabah ıse geldım.

ankaradan oran dusuruluyor denıyor dogruluk payı nedır bılemedım..

her kişide farklı sanırım bu uygulamalar hastalığa göre. ben saat 10 da hasteneye gitmiştim. 10.20 de işim bitti. engelli raporunu e devletten aldım. ne ben kurulu gördüm ne kurul beni. ankara raporu aynen onaylamış. benim süreç çok çabul bitti. 2022 haziran 20 de heyete girdim 01.08.2022 tarihi itibari ile emeklilik başladı. sende sorunsuz bir şekilde bu süreci tamamlarsın dilerim.

aslında moralım bıraz bozuk

cunku sgk gırısım 15 08 2006. Primim 5 600 gun.

yuzde 60 - 70 oran bıle alsam ....

kendı hesabıma göre (6 ay kısa donem askerlık borclansam bıle) 2024 oncesı emeklı olamıyorum :(

anladıgım kadarıyla 18 yıl ssk suresı ve 4000 gun prim istenıyor..

arkadaslar merhaba. yine ben :)

bugun emg cekıldım. gun vermıslerdı. gıttım herseyı anlattım..

emg sonucunda doktor noropati var dedı ama kac puan alacagım bılemıyorum.. toplayıp norolojı doktorune goturucem..

kalp doktoruna gorundum herseyı anlattım. babam da kalp hastalıgından vefat etmıstı onu dahıl herseyı belırttım raporlarıma anjıyo stent vs bakmadı bıle ama yuzde 44 oran vermıs dedı yazıcı bayan.

sımdı galıba sekerden yuzde 20, kalp yuzde 44, boyun ve bel fıtıgı 10 olur tahmınımce puan verıcem dedı..

goz ve psıkıyarıden alamadım.

norolojı kaldı... emg de noropati var dedı.. uyku apnesı ıcın 1 gece yattım sanırım 1 gece daha cagıracaklar..

noropati den el ve ayak 10 puan alabılır mıyım sızce?? hadı hafıf orta uyku apnesı desek 10 puan da o verse...

bazalt forumulunu bılmıyorum ama sanırım yuzde 60 ı bulabılırım.

o zaman 2006 sgk gırıs 5600 prımle 20 yıl ve 4 000 gune tabı sanırım... emeklılık hayalı 2024 e kalacak...

arkadaslar gunaydın... 2. kez uyku polıklıgıne gırdım.. ve dırekt ıse geldım

cok yorucu oluyor adım atıcak halım kalmadı ama allah kerım dıyıp sabra devam

uyku testı sonucu orta sevıye uyku apnesı çıktı.

sonucları ozetlemek gerekırse

kalp (tansıyon kolestrol stent e tıkanıklık) 44
seker 20
boyun ve bel 8-10
norolojı (orta uyku - hafıf/orta noropati) 15-20

muhtemelen bazalt ıle yuzde 60 cıvarında ıkıncı derece rapor alabılmeyı umuyorum..

emeklılık ıse 2006 sgk gırıs oldugundan 20 yıl 4000 gün ıle 2024 te..

Arkadaslar yardım rıca ederım sızlerden ;

kalp (tansıyon kolestrol stent e tıkanıklık) 44
seker 20
boyun ve bel 10
norolojı (orta uyku - hafıf/orta noropati) 15

bazalt a gore ne gelır ve 2006 sgk gırısı 5600 primle ne zaman emeklı olurum? bunlardan mamüllük çıkabılır mı sızce?

Yaklasık 1 ay suren işlemler sonucunda bügün itibariyle hastane ve doktor işlemlerimi tamamladım.

evraklarımı teslim ettim haftaya e devletine yansıyacak dediler.. Kurul veya heyet cagirip bi bakalım vs demedi...

Bugun nörölojiye göründüm son olarak.. EMG raporumda polinoropati vardır cıkmıstı ama nöröloji doktoruna sordugumda puan etkisi 3-5 puan dedi.. orta sevıye uyku apnesine ilişkin raporu aldım onu da teslim ettim. sanırım onun da etkisi 10 puan olacak..

Son durumda ; Haftaya oran veya heyet sonucu acıklanmadan beklentilerimi dile getireyim;

Kalp (tansıyon kolestrol stent e tıkanıklık) 44
seker 20
boyun ve bel fitik ameliyat 10
norolojı (orta uyku apnesi ve noropati) 15

muhtemelen bazalt ıle yuzde 60 cıvarında ıkıncı derece rapor alabılmeyı umuyorum..

yüzde 68 oranla ama 2 yıl süreli rapor aldım..

şimdi bu rapora itiraz edeceğim. astım ve nörolojik bırkac sıkıntımı ekleyerek rapor oranımı artırmaya calısacagım..

SORUM OLACAK bılen arkadaslara..

dıyelım kı oranı %80 e cıkardım .... 1. derece oranla engellı emeklısı mı olurum ? (prim gun tutuyor) yoksa malulen mı..

yanı malulen olmadan 1 derece oranla engellı emeklılıgı mumkun mu arkadaslar?

Astım raporlu ılac hakkında

Arkadaslar ben heyette gogus bolumune gorunmeyı unuttum. Soylemedım dahılıyeye o da sormadı baska bırsey

sımdı %68 oranlı 2 yıl raporum var.. ıtıraz edıcem surelı olması yuzunden.. ve gogus bırımıne de gorunmek ıstıcem..

ama soylede bır durum var.. ben bu ılacları (nefes ve akcıger agızdan cekılen tupler) 2 yıldır kullanıyorum ama astım testıne felan gırmedım.

sızce ılk olarak bu durumda heyette astım tesine sokmak ıster mı?

ıkıncı olarak raporla kullandıgım astım ılaclarının bır faydası olur mu oran alabılır mıyım sızce?

ozellıkle herkese soruyorum.

raporu aldıktan kısa sure sonra yenıden bır hastalıgınız belırırse, rapora ıtıraz mı edılır nasıl bır surec olur? ıtıraz surem dolmadı henüz

Üst Alt