Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp sıkıntım, bedensel ve psikiyatrik sorunum var. Engelli oranı alabilir miyim?

DenizBey

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar. Benim bazı sağlık problemlerim oldu. Özellikle ayağımdan sorun yaşadım. 2 ameliyat oldum ama düzelmedim. Şantiyelerde kaynakçıydım ama artık ağır işlerde çalışamıyorum. Bütün günüm evde geçiyor. Yaşım 22.

-İleri derece düz tabanlık.
-Ayaklarda çekiç parmak deformitesi
-Halluks valgus
-Kalp ritim bozukluğu (nabız en son 130 idi)
-Obezite (Askerlikten muaf oldum obezite sebebi ile) Boy: 1.90 Kilo: 128
1 senedir psikolojik ilaç kullanıyorum. Antidepresan. 5 mg ile başladım şuan 60 mg oldu. Tanı olarak bir bilgim yok.

Durumum ne olur abilerim?

Engelli oluyorsun.
Raporla tescille gel soyleriz

denizbey boy kilo endeksin 35.5 çıkıyor ve maalese puan alamıyorsun...diğerleri içinde tam teşekkülü bir hastahaneye gitmen gerekiyor.....

ARİTMİLER

Klas 1:
1-Kişi günlük aktiviteleri esnasında asemptomatiktir, EKG veya Holterde aritmisi gösterilmiştir 10
2-Kişiye aritmi nedeniyle ablasyon veya cerrahi işlem yapılmıştır ve günlük aktivite sırasında asemptomatiktir 10

Klas 2:
Kişi günlük aktiviteleri esnasında asemptomatiktir, EKG veya Holterde aritmisi gösterilmiştir ve aşağıdakilerden birisi varsa (fonksiyonel kapasite 1 veya 2);
a) ilaç tedavisi veya kalıcı kalp pili ile semptomları giderilmiştir 20
b) aritmi devam etmektedir ve organik bir kalp hastalığı vardır 20
c) aritmi nedeniyle İCD implante edilmiştir 30

Klas 3:
1-Kişinin ilaç tedavisi veya kalıcı kalp piline rağmen semptomları sürmektedir ve EKG veya Holterde aritmi gösterilmiştir (fonksiyonel kapasite 3) 40
2-Kişinin aritmisini düzeltmek amacıyla ablasyon veya cerrahi işlem veya İCD implantasyonu uygulanmıştır, fakat semptomları devam etmektedir (fonksiyonel kapasite 3) 50

Klas 4:
Kişinin aritmisini düzeltmek amacıyla aşağıdakilerden birisi uygulanmıştır fakat aritmiye bağlı semptomları devamlıdır ve hastanın günlük aktivitelerini engellemektedir (fonksiyonel kapasite 3 veya 4) 100
1. İlaç tedavisi d) Cerrahi müdahale2. Kalıcı kalp pili e) İCD implantasyonu3. Kateter ile ablasyon

bu da kalp ritim bozukluğu için oranlar ama HT puan alabileceğini düşünüyorumm

[FONT=sans-serif]Çok teşekkür ederim.

H T puan nedir abi[/FONT]

kalp çarpıntısı cıkıyor bende 97 atış gösteriyor heyette oran verilirmi kalpçiye gideyimmi arkadaslar

Üst Alt