Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp, tansiyon ve kolestroldan % 40 ve üzeri alıp erken emekli olabilir miyim?

05faik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle herkese slmlar.ben izmir den faik yeni üyeyim ve değerli bilgilerinizden yararlanmak istiyorum.........soruma gelince.ben 15 gün önce kalp krizi geçirdim ve ana damar %100 tıkalıydı ve açılarak stant takıldı ayrıca 2 damardada %30 tıkanıklık var...ayrıca tansiyon ve kollestrolda var...allah kimsenin başına vermesin zor günler geçirdim...bu hastalıklardan dolayı sizce %40 rapor alabilirmiyim.sgk da günlerimin dolmasına 8 ay kala işten çıkartıldım ve geçen ay ilk defa işsizlik maaşı aldım.bu durum da %40 rapor alsam dahi yaş hatti olan 51 i beklemek zorunda kalırmıyım sizce erken emekli olabilirmiyim yani erken maaş alma şansım ne kadar.....1 sorum daha olacak...bu raporla vergi indirimine baş vurursam 2.5 yıl daha prim ödemen gerekir diyorlar oysa benim günüm dolmak üzere..kendimi eskisi kadar serii ve dinç hissetmediğimden otomatik bir araç almak istediğim için soruyorum bana bu konularla ilgili bilgi verirseniz minnettar kalırım...tşk.ler.

ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN...
%40 Rapor alırsanız ve vergi indirim hakkı alırsanız erken emekli olursunuz... bunun için ssk başlangıç ve gün sayınız önemli...
vergi indirimine başvurduktan sonra 2.5 yıl daha pirim ödemeniz gerekmez ...

1988 girişliyim bağkur günlerim + ssk 7000 günün üzeri....erken emekli olmam için vergi indirimi almammı gerekiyor yoksa vergi indirimine baş vurmadanda erken emekli olabilirmiyim...bu durumda yaş haddini beklemem gerekmiyor sanırım...asıl öğrenmek istediğim bu ilginize şimdiden tşk.ler.

ana damar tıkanıklığından kalp krizi ve stant takıldı . 2 damarda daha %30 tıkanıklık var.tansiyon hapı verdiler tansiyor varmış.kollestrol hapı verdiler kollestrolde varmış.ve psikolok a da görüneceğim piskolojim çok bozuldu ..sizce bu rahatsızlıklardan %40 rapor alabilirmiyim.....bir bilen arkadaşımız cevap verirse çok sevinirim.....

Kalp krizi ve stendten % 30 alırsınız, hipertansiyonunuzda varmış % 40'ı geçer. Kolestrolden oran verilmiyor. Psikolojidende alırsanız garanti % 40 ve üzeri alırsınız..

Erken emekli olabilmeniz için evet vergi indiriminizin olması gerekiyor. Vergi indirimine başvurabilmek içinde çalışıyor olmak lazım yada 10 ilâ 15 gün çalışıyor görünüp vergi indirimi için başvurunuzu yapmanız gerekiyor. İşyerinden çalıştığınıza dair belge alıp maliyenin mükellef hizmetler birimine vergi indirimi almak istediğinize dair müracatta bulunacaksınız.. sizi yetkili hastaneye sevk ederler.. tüm hastalık/rahatsızlıklarınızdan %40 oranında rapor alırsanız hastane raporu Ankara'ya gönderir heyete girer ve bulunduğunuz ilin defterdarlığına oradanda çalıştığınız iş yerine bilgilendirme yapılır..

http://www.engelliler.biz/forum/sakatlik-vergi-indirimi/2217-vergi-indirim-belgesi-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

SSK için emeklilik yıl ve prim günü şartları;
2008_oncesi.PNG

önce ilginize tşk ler. son 3.5 yılımı ssk dan ödeyip emekliliğimi bu şekilde hak etmek istiyordum ve günümü dolduruyordum ama 8 ay kala işten çıkarıldım..tekrar ssk lı bir işe girip müracaat yaptığımda ssk dan mı yoksa bağkurdanmı emekli olurum..bilgi verirseniz sevinirim.

sürenizi doldurup S S K dan emekli olmak istiyorsanız , S S K lı bir işyerinde çalışmalısınız . işyerinde çalışırken hastaneden % 40 ve üzeri saglık raporu alıp onlada vergi indirimide alabilirsiniz

kalp krizi için %30 ve üzeri rapor alırsınız
Tansiyon için %10
kolestrol içinde %10
Her şekilde %40 geçersiniz içiniz rahat olsun

bilgilendirmeler için tşk ederim ..anlaşılan %40 rapor alır ve emekli olabilirim.....88 sgk girişliyim ama 70 gün kaldım sonra askerlik felan derken işyeri açtım 1992 -2009 arası aralıksız bağkur ödedim...son 3.5 yılım kala ssk dan emekli olabilmek için ssk ya geçtim ama bu bu 3.5 yılı doldurmama emekliliği gün olarak hak etmeme 8 ay kala işten çıkarıldım..sonrası malum kalp krizi geçirdim şu anda çalışmıyorum.sorum şu 1 .emekli olmam için tekrar bir ssk lı işemi girmem gerekiyor.
2.günü doldurmadan en son ssk lı bi işte çalıştığımdan ssk dan emekli olabilirmiyim.
3.eğer emekliliği hak edersem ssk danmı yoksa bağkurdan günüm fazla olduğundan bağkurdanmı emekli olurm.
4..yoksa ssk dan emekli olabilmem için 8 ayı doldurmam gerekirmi..
bilgilendirme ve paylaşımlar için şimdiden tşk ler.

Eğer emeklilik işlemlerinin ssk statüsünde gerçekleşmesini istiyorsanız, evet, son 2520 primin fazlası ssk statüsünde olmalı. Aksi halde falzlık bağkur'da ise emeklilik de bağkur'dan gerçekleşir (onun emeklilik kriterleri de farklıdır*).

SSK statüsünde emekli olmanızı tavsiye ederim

*
bagkur.PNG

cevaba çok tşkler...şu anda işsizlik maaşı alıyorum yani işsizim 8 ayı doldurmam için tekrar ssk lı bi işemi girmem gerekecek.şayet öyle ise kalp krizi geçirdim kalp hastayım dediğimde kimse yüzüme bakmayıp kibarca göndereceklerdir:) bu durumda ssk dan nasıl emekli olabilirim .? bağkur ve ssk maaşı arasında nerden bakarsanız 200 tl fark var ...şimdi 2 arada kaldım acaba ne yapsam sizin bi öneriniz varmı..

1 sorum daha olacak kafamı karıştıran bir soru ..%40 ve üzeri rapor alır ve vergi indiriminden faydalanmaya başlarsan 1250 gün daha prim ödemen gerekir diyen arkadaşlar var bu ne kadar doğru.benim günüm 8 ay sonra doluyor bu durumda yaklaşık 1000 gün dahamı prim ödemem gerekeçek.

Bir şekilde çalışan statüsünde sigrta priminizin yatması lazım...

son 2520 primin fazlası ssk statüsünde olmalı, kural bu.

merhaba oturan boğa bey .bildiğiniz üzere.ben 1 ay önce kalp krizi geçirdim kalp krizi öncesi işten çıkartılmıştım bende işsizlik maaşına başvurdum ve almaya başladım.ben vergi indirimi alıp günüm ssk dan dolduğu için erken emekli olmak istiyorum ama vergi indiriminden faydalanmak için bir yerde ssk lı olarak çalışmak gerekiyor diyorlar şimdi başka bir işe girip vergi indirimine baş vurursam ve rapor alamazsam işsizlik maaşımın geriye kalan 7 ay boşa gitmiş olacak..vergi dairesine değilde mal müdürlüğüne baş vurabilirmişim onlar hastahaneye sevk yapıyormuş.size sorum işsizlik maaşını alırken vergi indirimine baş vurabilirmiyim ve rapor oranımı öğrenebilirmiyim... ef %45 -%50 arasında hiper tansiyon ve 2 damarda daha %30 tıkanıklık var ..tecrübenize dayanarak sizce %40 rapor alabilirmiyim...bilgilendirme için şimdiden tşkler.

05faik kardeşim ef değerin % 50 nin altında ise ki % 45 - 50 yazmışsın % 50 oranında rapor alırsın artı %10 hipertansiyon toplamda % 55 olur.Kolestrolden oran vermezler. Mal Müdürlüğüne müracaat ederek hastaneye sevk alabilirsin. EF değerini gösteren raporun fotokopisini hastaneden rapor alırken doktora göster mutlaka ve o fotokopiyi hastaneden aldığın rapora iliştir. Sağlık kurulundan raporun geçerken faydası olacaktır. Raporunu aldıktan sonra vergi indiriminden yararlanmak için bir iş yerinde on gün falan çalışıyor görünüp aldığın raporu vergi dairesi aracılığıyla Ankara Sağlık Kuruluna gönderebilirsin. Ssk veya bağkur statüsünden emekli durumunu bilmiyorum bu konuda diğer arkadaşlardan yardım al. İşsizlik maaşını dondurup prim ödeyebilirsin. Daha sonra prim ödemelerin bitince tekrar müracaat edip emekli olana kadar kaldığı yerden işsizlik maaşını almaya devam edebilirsin.

slm ergun bey benim kendi işyerim var küçük çaplı esnafız işte...ama benim üzerime değil ben ssk dan emekli olabilmek için bir başkasının üzerine yaptım bağkurdan 20 yıl günüm var bağkurdan emekli olmaya yetiyor ama ben ssk dan olmak istiyorum ssk dan da günlerimi doldurdum yani benim prim günü sıkıntım yok .....23 yıl devlete prim ödedim bir aspirin almadım derken başıma bu geldi yinede şükür halimize diyelim....muhasebeci bana abi şu an 8 ay işsizlik maaşı alabilirsin değerlendirelimmi dedi bende bunca zaman ben verdim birazda ben alayım dedim ve almaya başladım 1 ay oldu 7 ay daha var şimdi işe tekrar giriş yaparsam maaş yanıyormuş ..ama senin dediğin yöntemle yaparsam ki senin dediğine göre oluyor rapor istediğim gibi çıkmazsa hiç olmadı işsizlik maaşına devam ederim ama olurda rapor istediğim gibi olursa emekliliğe baş vururum ve emekli olurum.inş.

Geçmiş olsun. İşe başladığını işkura bildirmen gerekiyor. O bildirim sırasında onlar sana gerekli bilgiyi vereceklerdir. Ama İşkura bildirmeden işbaşı yaparsan kalan maaşların yanar.

Ne kadar maaş alırım...

slm arkaslar..vergi dairesinden aldığım sevk ile dün izmir yeşilyurt devlet hastahanesine rapor % oranımı öğrenmek için gittim..malumunuz benim derdim kalp krizi ve yüksek tansiyon .diğer dr.leri atlattıktan sonra dahiliyeden hip. tansiyon diye yazıldı son durak olarak kardiyoloji ye çıktım yapılan değerlendirmeler sonunda ef:35-40 çıktı efor testine uygun görülmedim lv segmenter hareket kusuru. mitral yetmezliği 1-2 derece aort yetmezliği 1 derece . sol vertükel yetmezliği ve minimal trikupid yetmezliği denildi.dr hanıma heyetin oran hakkında bilgi vermediğini acaba sizden bi % değerlendirmesi alabilirmiyim dedim bana en az %70 çıkması lazım eksiği de olabilir daha fazlası da olabileceğini söyledi. bu sonuçtan anladığım erken yaşlılık emekliliğini hak etmiş olduğumdur benim günlerim dolu bana %40 yetiyordu....sizleri az çok bilgilendire bildiysem ne mutlu bana....şimdi gelelim benim soruma bu nadide sitenin sayın yönetici ve editörleri sorum sizlere...1988 senesinden 71 gün ssk bağkurdan 17 yıl 6145günüm ve 2009 ve sonrası 1110 gün ssk 210 gün daha ssk pirimi yatırırsam ki yatırmaya başladım ssk dan emekli olabiliyorum.... Sizce ssk dan mı ..bağkur danmı ..yoksa malulenmi emekli olmalıyım...sanki ssk dicekmişiniz gibi geliyor bağkur 12. Basaktan 610 tl civarı veriyor malulende o civarda..ama ssk en düşük 700 verir diyorlar bu bana bu kadar prim ve gün sayıma az gibi geldi ..sizce ben ne kadar maaş alırım. Bu konuyla ilgili ve alakalı olan herkesten cevap bekliyorum ..sonsuz saygılar....

Üst Alt