Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp ve damar hastasıyım. Hangi oranda rapor alabilirim?

şafak6791

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iki yıl önce bir kalp krizi geçirdim. bu krizde yirmi sefer kalbim durmuş ve yeniden çalıştırmışlar. daha sonra anjiyo oldum balon ve sitent uygulaması yaptılar bundan yirmi gün sonra tekrar kalp krizi geçirdim ve yine anjiyo oldum stent içinin tekrar darldığı görüldü ve açık kalp ameliyatı olarak damarım değiştirdiler.
şu anda bir işyerinde şoför olarak çalışıyorum ama iyi değilim.
ben n ekadar rapor alabilirim öğrenmek istiyorum......

Bence sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alabilirsiniz. Şurada arkadaşların yazdıklarını inceleyin isterseniz: http://www.engelliler.biz/forum/sag...i-protezine-30-rapor-verilmesi-normal-mi.html .
Ayrıca: http://www.engelliler.biz/forum/sag...-40-ve-uzeri-rapor-verilir-mi.html#post702382 ("B. Koroner arter hastalığı" diye bakın)

Ayrıca, malulen emekli olabilmek de mümkün mü diye araştırn bence. maluliyet cetveli'ne göre
"Klinik, laboratuar, radyolojik, EKG, ekokardiyografik, anjiografik bulgularla doğrulanan hafif eforda veya dinlenme halinde fonksiyon kısıtlamasıyla birlikte olan, kalp kapağı onarımı, kalp kapağı protezi, kalıcı kalp pili, intra kardiak defibrilatör, girişimsel veya cerrahi koroner revaskülarizasyonu, perikardiektomi"
varsa, ilk sigortalı olduğunda maluliyet derecesinde işgücü kaybı bulunmamak ve en az 10 yıldan beri sigortalı bulunup en az 1800 gün prim yatırılmış olması halinde malulen emekli olunabilir.
Bunun için en son sigortalı olduğunuz işyerinin bağlı olduğu sigorta müdürlüğüne malulen emeklilik (ya da maluliyetinizin tespiti) içlin başvuru yapmanız gerek. Hastaneye sevk ederler...

Üst Alt