Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp ve epilepsi hastasıyım. Erken emekli olabilir miyim?

gulay_yilmaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar...
Herkese sağlıklı günler diliyorum...
Ben 12.10 1998 yılında devlet dairesinde işe başladım.
3 kere farklı zamanlarda açık kalp ameliyatı geçirdim. Mitral yetmezlikten ve kalbımde delik vardı ve onu kapattılar ..Epilepsi sebebi ile beyin ameliyatı olacağım. Tüm bunlardan sonra tek bir yerdenmi %.. çalışamaz raporu almalıyım. Erken emekli olmam için ne yapmam gerekiyor. Yardımlarınızı bekliyorum.. Kolay gelsin..

Şu şekilde emekli olabilirsiniz ama rapor oranınız çok önemli aşağıdaki şartları taşıyor iseniz kurumunuza müracaat ederek yetkili hastaneye sevk edilmeniz ve rapor almanız gerekli... Sonradan özürlü olanlar
b-) Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulu’nca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480, gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır.

Üst Alt