Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp ve hipertansiyon gibi hastalıklardan %41 raporum var. Askerlik muafiyeti..?

Kerem341

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. yüzde 41 raporum var. Fıtık, kalp ve hipertansiyondan rapor. Ayriyetten astım da var. Engelli raporu olanlar askere alınıyo mu? Alınıyosa sizce rahatsızlıklarımdan dolayı almazlar mı?

Kerem341
Engelli raporunuz var,bundan dolayı askere alınmazsın,
Ayrıca diğer saydığınız hastalıklardan dolayı zaten muafiyet verirler/Geçmiş olsun...

Kalp hastasıyım askere almaları normal mi?

Arkadaşlar merhaba. Konu doğru yerde mi bilmiyorum yanlışsa kusuruma bakmayın acemiyim. Konuya geliyim. Kalp rahatsızlığım var. 2 kere ablasyon geçirdim. Ablasyon yapılmasına rağmen şikayetlerimin devam etmesinden dolayı diltizem, corolan, concor kullanıyorum, ayriyeten tansiyon var conversyl kullanıyorum. Kendi doktorum(2 ameliyatımı da yapan) askere almazlar dedi ve bende engelli raporu aldım. Yüzde 41 engelliyim(kalp,tansiyon, fıtık). Doktorumun öyle demesine güvenip tecili bozdurup muayene oldum. Bana denk gelen doktor hayli kıl doktor. Daha muayene etmeden askere gidersin dedi. Ekoya baktı, ekg çektirdi(sinüs taşikardi çıktı nabız 110) holter taktı salı günü gidicem sonucu almaya. Beni askere almaları normal midir? Normalse benim doktorum neye dayanarak almazlar dedi? Sonuca itiraz etme hakkım var mı lütfen yardımcı olabilcek arkadaşları bekliyorum. Askerlikten kaçmıyorum sadece kendimi biliyorum heyecan stres ve yorucu bişey yapınca kalbim aşırı derecede hızlı atmaya başlıyo. Şimdiden teşekkür ederim

Çok fazla dert etme kendine mevcut rahatsızlıklarından dolayı senı askere alacaklarını sanmıyorum, çünkü askeri hastanedeki heyet veya kurul asla ne senı nede kendılerını rıske atacak bir karar vermez ayrıca askerlık suresi bıle 6 ay,a dusmusken bır takım rahatsızlıkları sıkıntıları olan vatandaşları askere almazlar dıye düşünüyorum ayrıca daha önce farklı sağlık problemlerı olan arkadaslarımdan bılıyorum heyete çıktığında askerliğe elverişli değildir kararına itiraz edip gitmek istedıklerini söyleyıp sonrasında askere gıden ve ilk etapta acemi birliğini tamamlayıp sonrasında eve gönderilen arkdas ve tanıdıklarım var bu bahsettığım konuda belkı 10 yıl once yanı her şartta uzun vadede yaptırmazlar

Hocam çok teşekkür ederim bugün doktorumla da konuştum alamazlar sistem dışında davranıyo doktor dedi. 3 tane ilaç kullanırken holterin neyine bakıcak senin kalp atışını 3 ilaçla 80lere anca düşürebildik normal kalp atışın 140ın üstünde dedi. Yani anlamış değilim 3 ilaç kullanırken holterde sıkıntı çıkarsa erteleme veririm yoksa gidersin ne demek. Başka tecrübeli arkadaşlar ne düşünüyo bu konuda merak ediyorum. Tekrardan çok teşekkür ederim
OğuzHan112

Çok teşekkür ederim

Üst Alt