Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp ve işitme sorunu olan kişinin emeklilik şartları nedir?

geronimo1

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
8
arkadaşlar kolay gelsin.benim bir arkadaşımın 4 yıl önce kalp kapakçığının doğuştan 3 yerine 2 yapraklı olduğu ortaya çıktı, 2 yıl önce bental ameliyatı oldu ve mekanik koroner kalp kapakçığı taktılar, kalp damarlarında da dilatasyon (genişleme varmış) Şu anda 47 yaşında.Her 2 kulağında yüksek oranda işitme kaybı var, Gözü de rahatsız gözlük kullanıyor.Yüzde kaç engelli raporu verirler ve verdiklerinde geriye dönük 27 yıllık çalışmasının vergi indirimini toplu olarak alabilir mi?Teşekkürler.

teşekkürler yanıtınız için
doğum tarihi : 22 OCAK 1971
sigorta başlangıç: 01 TEMMUZ 1992
Toplam : 27 yıl hizmet
sigorta prim gün sayısı : 6700 gün

27 yılın vergi indirimini nakdi para olarak veriyorlar mı; çünkü doğuştan engelli, 3 yaprak yerine 2 yaprak.Yanıtınız için şimdiden teşekkürler.

geronimo

Hayır, geçmişe dönük bir ödeme alınmaz.

%40 ve üzeri rapor alsın, vergi indirimi için defterdarlığa, o hakkı elde ettiğinde de erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvursun.

2008_oncesi.PNG

vergi indirimi için ayrıca bir rapor alma zoronluluğu kalktı diye biliyorum.Yani defterdarlığa gitmesine gerek yok diye biliyorum.

hastaneden alacağı engelli raporuyla vergi indirimini de sağlayamaz mı?

geronimo

Engelli raporu olması yeterli. Elinde bulunuyorsa tabii ki onunla başvurabilir

engelli emeklilik

KBB işitme engeli dsağda 58 db sol 63db engel durumu %34 tür, göz engel durumum durumum %2 dir, Psikyatri hafif depresif sendrom ilaç tedavisi önermiş 6 ayda konrol. kardiyoloji aort kapak deplasmanı + toraksit aort anevrizma tamiri fonksiyonel kapasite 2 engel durumu%30 dur.Toplam engel durumum: %55
Kişi Engel durumumda;
Süreğen Kronik
işaretlenmektedir,
Engelli raporum 2 yıllı süreli olarak onaylandı ama ben bu süre içinde hiç bir iyileşme olmayacağıma göre vergi dairesi bu durumu nasıl değerlendirir ve süreğen kronik yazan raporumu bir daha yenileyecekmiyim, emekli olmak istiyorum sizce bir sorun olur mu, Saygılarımla sizden ricam bana yardımcı olunuz bu konudan.

işin içinde psikyatri olduğu zaman genelde kontrollu rapor veriyor evet 2 yıl sonra tekrar kontrole girecekseniz tekrar muayne şimdiden bir sey soylemek zor rapor süresizde olur sürelide devam edebilir

Üst Alt