Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp ve osas için hangi oranda rapor verilir?

Crow81

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
selamlar, fotograf yukleyemedıgım için heyete verdıgım rapordakı bilgileri uzun uzun yazacagım. buna göre kaç puan alırım tecrubelı arkadaslar yazarsa sevınırım.

genel cerrahi : sol total tiriodektomili hasta, eutrox 100mg kullanıyor

nöroloji : hafif osas

kardiyoloji ;ekg nsr, hr 118 deltadalgası mevcut( wpv-wolf perkinson white sendromu )
2014de ekoda ebstain anomalisi izlenmiş.operasyon yapılmamıs.kah yok ht yok dm yok
daha önce paroksisma af saptanmış, rytmonorm ve rovaran kullanıyor
eko ef %60 grade 1DD ebstein anomalisi
aritmi wolf pakinson white sendromu klass 2a %20
ebstein anomalisi klass 1a %5

yazılanlar bunlar. buna gore raporu alır mıyım sizce...kardıyoloji doktoru wolf perkinson white rahatsızlıgım ıcın basarısız bır operasyon gecırdıgımı yazmamıs bunun yazılması ayrıca puan getırır mı. bilgilerinizi rica ederim.tşk

Crow81

Malüliyet için imkansız ama engelli emekliliği için belki bir şansız olabilir.

Ben sizinkinden çok çok daha ağır durumda iken bile geçen Eylülde kontrol raporumda oranımı 0.00 verip malül maaşımı kestiler.

Benim EF 20 idi. Kalp pili, hipertansiyon, taşikardi, nefes darlığı, kalp yetmezliği nedeni ile vucudum devamlı su tutuyor ve ömür boyu sonda ile yaşayacağım.

Buna rağmen 0.00 oran varildi.

Ötesini siz anlayın artık.

sağlık kurulu raporu puanlama hk

merhaba,dün saglık kurulu sonucum acıklandı. 31 puanla barajın altında kaldım. kardiyolojıden 24 fizikten 5 ve uyku apnesinden 5 puan almışım.
kardiyolojiden ritim bozuklugum var ve duzenlı 2 ilaç kullanıyorum.buna ragmen rıtım bozuklugum devam edıyor. özür cetveline göre benim tanımım klas 3/1e giriyor karsılıgı 30 puan...doktor ilaç kullanıyor ve semptomları giderilmiştir diyip klas 2a dan 20puan vermiş. yine kalbimde ebstain anomalisi tanımlı doğuştan gelen kapakçık problemi var. yine özür cetvelinde kalp kapak hastalıklarında hafif düzeydeki kapak rahatsızlıklarının karsılıgı 10 puan ama doktor dogustan gelen kalp rahatsızlıklıklarından degerlendirip 5 puan vermiş...
3sene önce troidimin bir kısmı ameliyatla alındı ve duzenlı ilaç kullanıyorum onun içinde.genel cerrahın degerlendırmesıyle ona
puan bile verilmemiş. bu rahatsızlıktan puan almalımıydım sizce ?

raporumun gecerlıklık suresıne suresız yazılmıs.
bu bilgiler dahilinde ben bu rapora itiraz etmelimiyim yoksa yeni bir basvuru mu olusturmalıyım
yenı basvuru için bir sürenin geçmesi gerekir mi..
itiraz edersem yine aynı hastane mı degerlendırır yoksa baska bir hastaneye mı yonlendırılırım
bilgilerinizi rica ederim.

Crow81

%40 üzerine çıkma olasılığınız düşük maalesef. Bence şimdi bu rapora itiraz etmektense 6 ay kadar geçince yeniden bir rapor almak için başka hastaneye başvurun. İtiraz süreci yeni rapor çıkartmaya kıyasla çok daha zor olur zira.

hocam, 6ay uzunca bir süre benım ıcın suanda..itiraz etsem ve yıne baraj altı kalsam o tarıhten ıtıbaren 6ay sonra baska hastaneye basvurmama engel bır durum var mıdır

Crow81

İtiraz ederseniz alacağınız 2. rapor ile 1. rapor arasında oluşacak fark sizin 3. bir hastaneye sevkinizi gerektirir. 3. hastanenin vereceği rapor da il sağlık müdürlüğünün kayıtlarına geçer.

Üst Alt