Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp yetmezliği hastasıyım. 3626 prim günüm var. Nasıl emekli olabilirim?

mustafa serdar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
kalp yetmezliğinedeniyle doktorlar emekli olabileceğimi söyledi ama ssk gönderdiği hastanelerin raporunu kabul etmedi ordu eğtim ve araştırma hastanesi çalışamaz ağır özürlü diye yazdı evre 4 kalp yetmezliği efe 3626 gün 10yılmvar koşuyolu kalp hastanasindede sıraya girmek için tedavi görüyorum 3 aylık bir piskiyatrik tedavi istediler. maddi imkanlar nedeniyle geri hastaneye gidemedim. buşekilde emekli olabilirmiyim .

Evre 4 yetmezlik kesinse bu şartlarda malulen emekli olursunuz. Sgk sizi kaç hastaneye yolladı? Ef yüzdeniz kaçtır görünmüyor ve Koşuyolu sizi nakil için mi sıraya alacaktı?

Sayın fulya,
Bana değil, soruyu soran arkadaşa cevap verin ve neden malulen emekli olamayacağını da belirtin ki şüphesi kalmasın.

benim bildiğim ssk başlangıç tarihinden sonra meydana gelmiş bir hastalıktan dolayı malülen emekli olabilmek için 1800 gün ve %67 üzeri bir rapor yeterlidir

kalp yetmezliğihastasıyım

ef %20 2 hastaneye gönderdi koşuyoluda kalp nakli için sıraya yazaçaktı 3 aylık pisikiyatri tedavisi istedi ayriyetten pisikiyatri hastasıyım işim sanayide oto tamircisiydimbir yıldır uğraştırıyorlar işten cıkışımda verildi başvuru yaptığım tarihte ssk günüm dolmamıştı .şimdiyse doldu avkat tutup mahkemeye vermemi söyledi ankaradakiler

Değerli hemşehrim,
Olayı şöyle özetleyeyim ona göre sen cevabını verirsin; askerliğini yaptıysan veya bu hastalığın ilk sigortalılığından sonra olduysa anlattığın tabloya göre malulen emekli olursun. Sigortadan önce hastalığın varsa (askerlik yapamadıysan) ne yazık ki 10 yıl sigortalılık ile yaşlılık aylığı bağlamazlar. Hastalığın tam olarak nedir?

selamın alaleyküm atan kardeş askerliğimi yaptım kalp hastası olduğumu yeni öğrendim ama 15/20 senedir varmış hastalık annem de miras kaldı 1978 doğumluyum sskm . 15/10/2002 de başladı 22/11/2012 de bitti konjekstif kalp yetmezliği+ pil takıldı .ordu ve giresun da bazı yolsuzluklar olduğu için emekli etmiyorlar
sadece hakem hastane diye samsun eğtim araştırma hastanesinden rapor alamıyorum orasıda ef%30 verdi diyorlar celişkili plduğunu söylediler
ankaraya gitmiştim çocuğum da hasta böb rekleri proteğin kaçırıyor. ozaman ankarada sordum mahkemeye vermemi söylediler
ama cesaret edemiyorum maddi durumum yok işten de çıkartıldım
sürekli yorgunluk uykusuzluk nedeniyle işede gidemiyorum
zaten çalışmamamı kendimi yormamamı söyledi koşuyolun daki dr
ORDU eğtim ve araştırma hastanesi kalıcı kalp pili+ evre 4 kalp yetmezliği diyerek malüliyetine oybirliği ile karar verilmiştir diye rapor vermiş bu raporun fotokobisini aldım bişekilde avkat da tutdum ama yinede korkuyorum dava açmak için bin tl civarında bir para yatması gerekiyormuş maddi imkanlarım elvermiyor . doktorlarlada sörekli kavga ediyorum onun içinde tedavi görmemi önermişti koşuyolu kalp hastanesi bazılarıda kafamı karştırıyor 15 yıl 3600veya askerlik ödersin ama 15 yılı beklemelisin diyorlar onuniçin mahkemeye vermeye cesaret edemiyorum siz ne önerirsiniz yardımlarınız için çok tşk ederim atakan beyhoşcakalş

Değerli hemşerim Mustafa,
Sen Sgk.'ya maluliyet başvurusu yaptın, onlar seni Ordu EA. Hastanesi'ne sevk etti ve sana kalp yetmezliği evre 4 ten % 100 rapor verdiler. Sgk raporu kabul etmedi ve seni Giresun Devlet Hastanesine yolladı, iki hastanenin raporları arasında fark olduğu için hakem hastane olarak Samsun'a mı yolladı? Malulen emeklilik için 10 yılının dolmasını beklemişsin bunu da anladım. Sonrasında sana gelen red kararında ne deniyordu ki sen malulen emekli olamayacağına karar verdin. Süreç tamamlandı mı? Biliyorsun bu gibi durumlarda hakem hastanenin verdiği rapor geçerlidir. Tedavine devam ediyor musun bu arada? Normal Ef % 20 ise tedavi (ilaç) ile bu oranın % 30 civarına çıkması normaldir. Öncelikle tedavine devam et kardeşim. Elinde son yapılan ekonun raporu varsa onu paylaşırsan sevinirim. Cevaplarına göre devam ederiz...

atakan kardeş ilk hastalıkta %25 di sonra %20 düştü ve fatsa devlet hastanesinde %15 tüştü giresun değil 2ci hastane yani hakem hastane samsun eğitim araştırmada uzman doktor hiç düzgün ilgilen meden malüliyet evrak larını görünce orada bir dalga oldu
ama neyse avkat dediki seni mahkeme adli tıpa gönderirdedi oranın kararına hiç bir kurum itiraz edemez dedi bak kardeşim ben ilk önce 15/04/02012de başvurdum malüliyet için aynı senenin 6 ayında heyete girdim ordu eğtim araştırmada . oradaolabilirdemiş ler hemde profösör doktorlar ama benim ssk günüm yeterli değildi.ret geldi sonra biz tekrar itiraz dilekcesi yolladık. samsun eğtim ve araştırma olumlu rapaorvermedi deiler.bende busefer vergi indiriminden başvurdum fatsa devlet hastanesine göderiler orasıda olumlu raporverdi ef %15 çıktı. maliye bunuda kabul etmedi hakem hastane samsun eğtim araştırmaya yolladı tekrar busefer yine %30 verdi uzman doktor yanlışlıkla dosyayı bana verdi baktım %30 vermiş bende daha kurula girmeden bıraktım geldim şim di ise normal bişekilde gidip muayene olacağım samsun eğtim araştırmada konturol olduğumda sonuç neçıkacak ozaman derim ki ben bu hastalıkla emekli olabilirmiyim
eğer faklı bir doktor aynı hastanede efe %20 çokarsa demektirki doktorlar orduve giresunun halkını kasıtlı emekli etmiyor madema profösere güvenmi yorduda neden önce samsuna göndermedi demekki güvenmiyor doktoruna devlet bana birsürü masraf ettirdiler yoksa çoktan işin peşini bırakacaktım ama koşuyolundaki profösör bile emekli olursun dedei medicana da ismet dindar da aynısını dedei kalp nakli nasıl olurda emekli etmiyorlar ona kafam takılıyor var bi çapanozluk ama çözecem allah izin verirse.hasta değilsem niye pil taktılar 5 gün yoğun bakımda kaldım anjuyo oldum bunlar devleti soymak içinmi yapıldı doktorlarda var ozaman bir pürüzlük yada ssk da var buişin peşini bırak mayacağım türkiyede insanın değeriyok bunu anladım doktorlar kendini yormayacan merdiven çık mayacan heycan lan mayacan diyor herşeyi yasak ediyor am sen hastasın demiyor
başınızı ağrıtıyorum çok özürdilerim kardeş hayırlı geceler. binlirayı hiçe sayacam sonun da adaletin kestiği parmak acımaz derler adlitıpa sevk ederse mahkeme oranın raporuna boyun bükerim neyaparsın telefon numaranı verirsen direk konuşuruz bu mevzuları benim numaram 0535 374 49 26 savcı arkadaşım bile evraklarımı konturoletti olman gerekirdedi am ssk böyle işte devletişi böyle işler neyaparsın

avkatımda istanbul barosu avkatı bütün evraklarımı inceledi olursun diyor arkadaşımın birisi sizi önerdi oradan yardım al öyle mahkemeye verdedi onlar bu iş daha iyi bilirdedibende sizin siteye abone oldum ve seninle yazıştık hakkınızı helal edin başınızı ağrıttım hayırlı geceler

atakan bey nasıl paylaşacağım ekonun raporunu okadar bilmimyorum bilgisayar kullanmayı ama feysden felan görüntülü görüşmeyi biliyorum kameram varveya avkatın gördüğü doyaları bir sdye aktardılar onu size nasıl ulaştıra bilirim herşey orada belli ecrakların bazılarıda koşuyolu hastanesinde

Kardeş sen süreci tamamlamamışsın ki zaten. Bence boşuna panik yapıyorsun. Vergi indirimi şu an için çok işine yarayacak bir durum değil. kaldı ki 1 nci dereceden indirim alabilecek durumdasın fakat bu durumda emekliliğin 15 yıl ve 3600 güne tabii. Günün tamam fakat yılını 2017 yılı Ekim ayında tamamlıyorsun. Neredeyse 5 yıl var. Bence geçmiş süreç tamamlanmışsa malullük tespiti için yeniden başvur. Hastanedeki doktora da durumunu güzelce anlat. Ef değerim kaçsa onu tam yazın de. Bizim Mars'tan ithal bürokratlar Türkçe' ye tam hakim olmadıklarından, yazdıkları yönetmelik aynen şöyle: kalp yetmezliğinde ef değerine bakılır. Ef % 30 dan düşükse oran % 100, ef 30 dan büyükse oran % 50. İyi güzel de canım kardeşim, ef tam % 30 sa ne olacak? Çoğu doktor 28-29 çıkan ef değerini yuvarlak olsun diye rapora 30 diye yazıyor. Bu durumu doktora izah ettiğinizde anlayacaktır sanırım.
Asıl konuya gelirsek;
Maluliyet raporlarında hastane oran yazmaz zaten. Sgk kurulu karar verir ve hastane sadece hastalık bulgularını ve dayanağı tahlil, epikriz vb. belgeleri ekleyip yollar. Yani hastane bu adam malulen emekliliği hak etmiştir diye rapor veremez. senin tüm süreçlerde bir hata var görünüyor. Her ne kadar maluliyet cetveli ile özürlülük cetveli farklı ise de kalp yetmezliği evre 4 malul sayılmak zorunda çünkü bunun ilerisi zaten yok. Ya nakil ya ölüm yani. Sana tavsiyem bu forumun emeklilikle ilgili bölümünde bulunan malulen emeklilik konularını bir gözden geçir, sağlık raporları kısmına da bir göz at ve yeniden başvur. Bu arada kalp yetmezliği ile beraber, kalıcı kalp pili ve hipertansiyonu da eklemeyi unutma.

şimdi mahkemeye başvursam emekli olabilirmiyim ssk günümden bir sıkıntı çıkmaz değilmi bunu mu demek istiyorsun daha doktorlarla uğraşmak istemiyorum ne dersin mahkemeye vereyimmi ssk yı bişeyler kopartırmıyız bu raporlarla mahkeme adli tıpa sevk ediyormuş herşey için tşk ler hakkını helal et kardeş
ORDU/ FATSA dan saygılar mustafa SERDAR

Askerlik borçlanması yapsam faydası olurmu

Bak kardeş,
Mahkemeye verebilirsin, bu senin yasal hakkın ama bu durumda ben Sgk. avukatı olsam, mahkemede, "bu adam maluliyet başvurusu yapmış ama süreci tamamlamamış" derdim. Bence öncelikle bu süreci tamamla. Red gelirse o zaman mahkeme yolunu seç. Boşuna parandan ve vaktinden olma. Bu süreci tamamlayıp red veya kabul cevabını alman her türlü mahkemeden daha kısa sürecektir. Her türlü durumda Sgk.'dan koparacağın tek şey sağlık güvencesi ve düzenli maaştır. Ama senin zamanın değerli bunu unutma. Tedavini de aksatma. Perşembe 'li hemşerinden dost tavsiyeleri. Kabul edersen tabii...

nedemek topram seni dinleyeceğim tamam birkezdaha başvu yapacağım ama yine uğraştıracaklar beni
telefonunu versebana benimkini yazmıştım sana 05353744926 iyigeceler

svdsç:43 svssç:28 ef:60 kf:34 ıvs:6 ad:7 pum kapak sist.gradienti:6 mmhg aort kapak sişt.gradienti:4 mmhg my:minimal ty:Q ay::Q py:minimal ivs,de defekt mevcut ias defekti:Q mitral valv prolapsusu prolabe ne anlama geliyor acaba ?teşekkürler

arkadaşlar bugün ordu ssk dan gelen evrakda emekli olduğumu yazıyordu ama aklım bişeyetakıldı.eşim bakım parası alıyorbana baktığıiçin 730tl .alacağım ben ise emeklimaşım 551.40 lira 01/05/2013itibarıyla maaşalmaya başlamışım fakat 21/10/2013 tarihinde ordu ptt şubesinden alabileceğimi yazmışlarsizce bu nasılbir iştir hani endüşük emekli maşı 971tl olacaktı neoldu . hemde 3626 günüm ssk var tam 10yıldır bikesintisiz ödenmiş 15/11/2002den buyananasıl bukadar düşük maaş nasıl geçinirsin evkirası yakacak yiyecek demekki çalışamayana öleceksin diyorlar

yarın bi gidip soracam neiş diye sskya bu maaşa itiraz edecem bakalım ne çıkıyor

Artık çok düşük bağlanıyor emekli maaşları! Fecii! Sigorta müdürlüğüne gidip yeniden hesaplanması için dilekçe verin. Ama değişeceğini de sanmıyorum...

Primleriniz arasında bağkur var mıydı?

Bir de zamanınız olduğunda emekliliğinize dair bilgilerinizi şu başlığa yazar mısınız; herkes açısından çok yararlı olur: http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

OturanBoğa;

3626 günüm vardı15/11/2002 den 15/11/2012ye kadarve 551,40tl maaş alabileceğim. asgari ücretten yatırılmış ssk dediler onun için maaşlar 551,40lira imiş endüşük malül maaşı nekadar

Üst Alt