Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp yetmezliği hastasıyım. Kalp pili takılırsa evde bakım maaşım kesilir mi?

hangiyar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kalp yetmezliği hastasıyım. Kalp pili takılırsa evde bakım maaşım kesilir mi?

Kalp pili kalp yetmezliğini geçirmez. Sadece ritm bozukluğunu düzeltir. Yani pil takılınca büyük olasılıkla özür oranınız azalmayacak, artacaktır.

MeTeBe hocam:svdsç:43 svssç:28 ef:60 kf:34 ıvs:6 ad:7 pum kapak sist.gradienti:6 mmhg aort kapak sişt.gradienti:4 mmhg my:minimal ty:Q ay::Q py:minimal ivs,de defekt mevcut ias defekti:Q mitral valv prolapsusu prolabe ne anlama geliyor acaba ?teşekkürler

kararsızım arkadaslar kimi taktır kimi taktırma diyor.siz ne dersiniz.

Bende de kalp pili var ve hayatım tamamen ona bağlı sürekli çalışıyor ve kalbimi tamamen ona bağlı kullanıyorum devreden çıkarsa orada bayılıyorum tabi bu doktor kontrollü olan bişey :) Özetle şunu demek istiyorum evde bakım maaşı mı önemli sence sağlık mı diye kendine sorman lazım?? Hangisi senin için önemliyse ona karar ver ayrıca kim taktırma diyorsa sor bakalım neye istinaden bunu diyormuş doktormuymuş kendileri ;) Senin doktorun ne diyorsa ona bak doktorun söylediği seni mutlu etmediyse 3-4 ayrı doktora daha sor bakalım o zaman karar verirsin... Sağlıkla kal inşallah...

Sayın capsi,

Ben kardiyolog değilim. Bunlar ekokardiyografide yapılan çeşitli ölçüm değerleri. Eğer bir erişkine ait ise muhtemel çocuklukta geçirilmiş bir ateşli romatizma olduğunu ve kalpte bazı sekeller kaldığını (özellikle mitral kapakcıkta) gösteriyor. Şu anki ölçüm değerleri fena değil. Ancak ileriye dönük olarak kontrol altında tutulması yerinde olur. Sanıyorum doktorunuz da benzer bir tavsiyede bulunmuştur. Tek bir tetkike bakarak yorum yapmak pek mümkün değil.

bende de mitral kapak yetmezliği var ve aynı zamanda da kalp pili var ve kalp pili resmen hayatımı değiştirdi yıllarca kalbim atmıyormuş nerdeyse bana soracak olursan kalp pili hayatını kolaylaştıracak evde bakım ücretine gelince etkilemez üstüne pil oldugu için %20 de ordan alıyorsun benimde %60 raporum var 2022 maaşı alıyordum daha sonra sgk lı işe girdiğim için maaşımı kestirdim bence pil iyidir :)

Üst Alt