Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp yetmezliği, hipertansiyon ve uyku apnesi ile malülen emekli olabilir miyim?

Gökhannnn

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba, kalp yetmezliği %50 (Ef%38) hipertansiyon %5 uyku apnesi hafif %5 toplamda %60 engelliyim. Malül Emekli ederler mi beni sigorta yılı prim herşey mevcut.

%55 raporum mevcut vergi indiriminden faydalanıyorum. Bu sene uyku apnesi rahatsızlığım oluştu hafif derece. Vergi indirimi aldığım prosedür ile malül Emekli başvurusu işlemi aynı prosedür mü uygulanıyor. Yani oranda düşme olur mu.?

Son düzenleme:
Balthazard formülünde %57-%58 gibi bir rakam çıkar sanırım.
Formülde aritmetik hesaplanmaz.
Sanırım siz aritmetik hesaplayıp %60 diyorsunuz.
Ben de sizin oranlara ve rahatsızlıklara benzer durumdan engelli raporuyla erken emekli oldum.
Benim oranlarım
Kalp Yetmezliği+Kalp Büyümesi+Hipertansiyon= 28
Tip2 Diyabet= 28
2 kez Bel fıtığı Ameliyatı ve vida= 10
Uyku apnesi Hafif= 5
Sol serçe parmağı ampütasyonu= 4 idi.
Evet aritmetik 75 yapıyor ama formüle girdiğinde bu oran %53 oldu.
SGK'da bunu %47 olarak onayladı. Bir de bu tarafı var.

AhmetGS17

Şu an vergi indiriminden faydalanıyorum %55 olarak almıştım. Uyku apnesi yeni teşhis oldu. Sizin dediğiniz olayı galiba %10 verdiler normalde hipertansiyona ama o %5 olarak değerlendirildi.

Sizin ef değeriniz nedir kalp yetmezliğinde.

Gökhannnn

Benim EF=60 ancak doktorun söylediği sınırdasın ama kilon ve hipertansiyonun bu sınırı tehlikeli hale getiriyor. Ayrıca kalp duvarında da genişlemen var demişti.

Gökhannnn

Malulen olması orana bağlı değil diye biliyorum. Yani %60 engelli oranlı bir rapor demek %100 malulenliğin garantisi değil diye biliyorum.
Malulen farklı bir boyut. Gereken şartlar farklı. Bir anlamda iş yapamaz durumda olmak, bağımlı olmak, hayatını kendi başına sürdüremeyecek durumda anlamlar yüklenebilen bir durum.
Ama %60 raporla erken emeklilik olabilir. Onun da hizmet süresi şartları var.
Aşağıdaki yani bu başlığın üst forumunda gerekli bilgilere ulaşabileceğiniz bir çok başlık mevcut.

https://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/

Burada tüm bilgiler mevcut

https://www.engelliler.biz/forum/em...-olmadan-erken-emekli-olurlar.html#post758935

AhmetGS17

Üstat o bilgilere sahibim 2023 vergi indirimi ile emekli oluyorum şartlar uygun lakin ben soruma tam cevap almak istiyorum. Size ilginiz için yine de teşekkür ediyorum. Sunduğum mevzuatı okuyarak aydınlatır sanız beni sevinirim.

Bakınız şartlara uyuyor gibi duruyorum. Benim bu mevzuata göre emekli olmam gerekiyor. Olur muyum olmaz mıyım burdaki tecrübeli arkadaşlar dan bilgi almak istiyorum. Boşuna SSK hastane arasında gidip gelmek istemiyorum. Saygılar.

Gökhannnn
Selamlar forumda okuduklarımdan malül emeklilik için tek bir rahatsızlıktan yada hastalıktan en az %60 olmalı diye aklımda kalmış

Emircan74

Abi mevzuatı yükledim sizin verdiğiniz bilgi asılsız. Bir organ diye bir ibare yok. %60 iş gücü kaybı olması gerekiyor.

malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak işgücü kaybı lazım. Durumunuz buna uygun değil.

%40 ve üzeri rapora karşılık erken Yaşlılık emekliliği değerlendirmesi için şu bilgiler gerekli:

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Süreli Rapor Sorunu

Merhaba, Kalp yetmezliği (Ef 38), Hipertansiyon, Uyku apnesi (Düşük Seviye ) rahatsızlığımdan dolayı %58 raporum var. 6 yıldır raporum süreli veriliyor ve 2 yılda bir heyete girmek zorunda kalıyorum bunun sebebi nedir. Rahatsızlıklarım kronik olmasına rağmen neden süreli veriliyor. Bir kaç doktora sordum ilerleme riski yüksek dedi. Birde toplamda aldığım oran doğru mu aceba.

Sigorta başlangıç yılım 2005.
Emekli yılım 2025 diye biliyorum yanlışım yoktur umarım.

Herkese çok teşekkür ederim.

Gökhannnn, Maluliyet cetveli'ne göre en az yüzde 60 oran gerekiyor hiç uğraşma derim çünkü süründürürler yine vermezler. Kafayı takıp çalışma motivasyonu hiç bozma şunun şurasında 3.5 yılın kalmış kardeş sağlıklıve hoşca kal.

Gökhannnn

Rapora istinaden defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirim hakkı size aşağıdaki şartlarda erken Yaşlılık emekliliği hakkı sağlayacak:

gün/ay/2005 +

2008_oncesi.PNG

Merhaba benim ef 25 kalp krizi geçirdim stent takılı ve sol vertikil yetmezliği var ayrıca günde 7 kutu ilaç kullanıyorum yüzde kaç rapor verirle

Üst Alt