Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp yetmezliği ile malülen emekli olabilir miyim?

Canocan58

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
3
merhaba.
benim bir sorum olacaktı. cevaplarsanız sevinirim.
kalp yetmezliği hastasıyım ef değerim 23
10 yıllık sigortam ve 1800 gün primim var.
malulen emekli olabilirmiyim. kalp pili hastasıyım ayrıca.

Canocan58;
%60 ve üzeri rapor alır iseniz malulen emekli olabilirsiniz. Alacağınız rapor oranını dr öğrenebilirsiniz.

Canocan58

maluliyet cetveli'ne göre şu şartlar maluliyeti gerektirir:

"5. Kalp Yetmezliği
A. Maksimum medikal, cerrahi ve perkutan tedaviye rağmen, NYHA evre 3-4 semptom ve bulguları olan ve ejeksiyon fraksiyonu %30’un altında olan kalp yetmezliği
veya
B. Maksimum medikal, cerrahi ve perkutan tedaviye rağmen, NYHA evre 3-4 semptom ve bulguları olan İnvaziv olarak ölçülmüş kardiyak indeksi 2.2 nin altında, pulmoner kapiller kama basıncı 18 mmHg üzerinde olan kalp yetmezliği"

malulen emeklilik

merhaba arkadaşlar
eylül ayının 17 sinde malülen emeklilik için başvurdum. bugün kontrol ettiğimde gelen evrak dosyasına kaldırılmış diye gördüm.
konu hakkında bilgisi olan cevap verebilirse sevinirim.
bundan sonraki süreçte ne yapmam lazım.
teşekkürler.

Canocan58

3 yıl önce başvurmuştum,süreç en az 3-4 ay sürüyor,benim ret geldi ,günlerimi tamamlayıp vergi indirimli emekli oldum

Sevgili @OturanBoğa... Daha önce anlatmıştım. "Geçen Ekim ayında kontrol muayenesi sonucu maaşım kesilmişti" diye.

Bugün yeni raporumu doktorları gezerek tamamladım ve bitirdim. En son benim malülen emekli olmamı sağlayan kalp hastalığım için kardiyoloji ile bitirdim.

Kalp yetmezliği, kalp pili, Hipertansiyon bulgularıma bugün doktor Ekg ve ultrason çektirdi ve EF-15 çıktı.

Doktor; "BU EF-15 İLE %100 EMEKLİ OLURSUNUZ" dedi.

Eğer bu Sgk herhangi bir cinslik yapmaz ise galiba maaşım yine bağlanacak gibi duruyor ama ben bu Sgk'ya hiç güvenemiyorum.

Sonuç herhalde 1-2 ay için belli olur. Sonucu buradan yazacağım.

(Kalp yetmezliğinden malül olmayı bekleyen arkadaşlara da bir kriter olabilir belki. Gerçi geçen yıl EF-20'ye o.oo oran verip maaşımı kesmişlerdi. Bu Sgk'ya o nedenle güvenemiyorum zaten).

ŞİMAL YILDIZI çok geçmiş olsun. Bendede kalp yetmezliği var. ve kalp pili hastasıyım. Bende Eylül 17 sinde malulen emeklilik için hastaneye gittim ve şu anda SGK ya raporum gitti. Sonuçlanmasını bekliyorum. Daha önce farklı bir hastaneden sadece vergi indirimi ile raporumu aldığımda ağır engelli statüsünde raporumu almıştım. SGK bana olumsuz bir yanıt verirse dava açma yoluna gideceğim. Çünkü malulen emeklilik kriterlerini OturanBoğa A maddesinde belirtmiş. Bu maddeye göre zaten emelilik kriterleri belli olmuştur ve SGK buna rağmen farklı bir yol izlerse ben dava açarak hakkımı arayacağım.

Aylık talebi

Merhaba.
Ben bir ay önce malulen emeklilik için başvurmuştum. Şimdi sistemden kontrol ettiğimde en son görüş olarak aylık talebi yazıyor. Malulen emekliligim onaylanmış mıdır?

Merhaba, naçizane fikrimi belirtmek istedim. Eğer çalışabilir durumda iseniz vergi indirimi ile engellilik durumundan emekli olmanız malulen emekli olmanızdan daha iyi. Malul emeklilikte ileride sizi kontrollere çağırıp tekrar muayene olmanızı isteyebilirler iyileşme gibi bir durumunuz olursa emeklilik hakkınızı kaybedebilirsiniz. Veya engellilik oran cetvelinde değişiklikler olması da durumunuzu etkileyebilir. En güzeli vergi indirimi ile malul emeklilik.

kenan91 teşekkür ederim bilgilendirme için. Ben sadece malulen emekliligimin onaylanıp onaylanmadığını sormak istemiştim. Bu konu hakkında bilgisi olan varmıdır?

Canocan58

Sürecin ilerlediğini gösteriyor, bir sonucu değil. Ama zaten bugünlerde sonuçlanacaktır.

Malulen emeklilik

Merhaba arkadaşlar.
Ben 2009 sigorta girişliyim. Sonrasında çalıştığım süre boyunca primlerimi tamamladım. Çalıştığım zaman %55 raporum vardı. Vergi indirimi için vergi dairesine başvurdum. 2021 yılında işten ayrıldım. En son aldığım rapor %75 oldu ama vergi indirimi olarak kayıtlı değil. Ben şu anda malulen emekliyim. 2025 yılında sanırım emekli olacağım engelli olarak. Ben 2025 yılında malulen emekliliğimi sonlandirip sonrasında engelli emekliliğine nasıl geçiş yapacağım. Yardımlarınız için teşekkürler

Canocan58

ŞUAN TOPLAM KAÇ GÜN PRİMİNİZ VAR SİGORTADAN. ÖNCE ONA BAKALIM BİZ.

Vergi indirimi ile emekli olmakmı istiyorsunuz,
Eğer bu şekilde emekli olunca SGDP ödeyerek
Ve özel sektörde çalışarak çifte maaş alabilirmisiniz?

Vergi indirimi ile emekli olarak çifte maaş mı almak istiyorsunuz?

ayDÜNYAvazo benim 3864 prim günüm var. Ben şu anda bir işte çalışırsam malulen emeklilik maaşım kesilecek. Ben yılımı bekliyorum. Sonrasında özel sektörde eğer iş bulursam çifte maaş alacağım ama şu anda düşünmüyorum. Ben malulen emekliliğimi engelli emekliliğine çevirmek için ne yapmam gerekiyor 3 sene sonra onu öğrenmek istiyorum. Prosedürler nedir?

Canocan58

2009 sigorta başlangıcı olduğu için emekliliğinizle vergi indirim hakkının hiç bir ilgisi yok. Günü geldiğinde malulen emeklilik için değil 5510 28-5'e göre erken Yaşlılık emekliliği için başvuracaksınız o kadar. O gün hastaneye sevk edildiğinde alacağın tanının düzey (Ağır, Orta, Hafif) belirleyici olacak

2008_sonrasi.PNG

Üst Alt