Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp yetmezliği nedeniyle erken emekli olabilir miyim?

osman erkan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bazı şikayetlerimden dolayı kardiyoloji bölümüne gittim ve ;
Sol ventrikülde genişleme
Grade 1 aort yetersizliği
Duvar hareketlerinde global hipokinezi
EF %40-45
Sol ventrikül sistolik fonksiyon bozukluğu, olduğu yönünde ekokardiyografi sonucu aldım.
Daha sonra doktorum benden kalpsintigrafisi de istedi ve damarlarında herhangi bir sorun yok dedi ve kalp yetmezliğimin ve kalbimde büyüme olduğunu söyleyerek istersen erken emeklilik için başvurabileceğimi söyledi

bu konuda ne yapacağımı hiç bilmiyorum böyle bir rapor alabilme olasılığı var mı varsa nasıl alınıyor

yardımlarınızı bekliyorum.

Sigorta başlangıç yılınız ve kaç gün sigortanız var.
EF % 40-45 %50 rapor rahatlıkla alırsınız ve emekli olabilirsiniz, tabi şartlar yerine gelirse.

2008_oncesi.PNG

sigorta başlangıcım 2003 ve prim günüm 4500 ama beni asıl merak ettiğim nereye başvuruluyor rapor için nereye gitmem gerekiyor cevabınız için teşekkür ederim.

erken emekli olabilirsiniz süreniz yeter zaten yetkili bir devlet hastanesinden engel bildirir bir rapor alacaksınız zaten sedece yukardaki durumdan 50 alırsınız raporu aldıktan sonra gerisi zaten gelir

Benim gittiğim hastane Kocaeli Eğitim ve Araştırma hastanesi engel bildirir raporunu bu hastaneden alabilirmiyim.

internetten kocaelide engelli raporu verecek diye arat bak büyük olasılıkla veriyordur zaten vermiyorsa gittiğinde biz vermiyoruz derler yada ara sor derim

Hastane rapor verenler listesinde varmış,bu konuda yardımınız için teşekkür ederim bu durumda %50 alırsam 20 yıl 4400 günün ikisinin olmasımı gerekiyor yoksa ayrı ayrı 20 yıl veya 4400 gün prim olması yetiyormu.Kusura bakmayın bu konuda hiçbir bilgim yok belki çok saçma sorular soruyorum ama bu benim bugün karşılaşdığım bir durum anlayışınız için teşekkürler.

osman erkan

hayır yani başlangıç tarihininden 20 yıl geçmiş olması gerekiyor sen 96 da giriş yaptıysan te başlamışsın 2016 da eğer primin 4400 olursa emekli olursun

Üst Alt