Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp yetmezliği nedeniyle hangi oranda rapor verilir?

HuSRaN

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba ben kalp yetmezliği hastasıyım 1aydan beri hastanede koşturuyotum
hastaneye gitme sebebim yorulma nefes darliği bayılma noktasına gelme
ben küçük yaşta ameliyat oldum baypas dogüştan kalbim delikti bu sebeble ameliyat oldum
5 yada 6 yaşlarında düzenlı kontroller gittim ama yaşim 15 e geldımı daha gitmedim
2005 yılında askerde cürük raporu verdiler bana tanı olarakda
VSD +PULMONER STENOZ ameliyatlısı yazıyordu askerlık raporunda
gecen ay işi bırakmak zorunda kaldım cok yorucu ve halsız bırakıyordu benı ama kalple ilgili oldugunu sanmıyordum bu yuzden mehmet akif ersoy kalp damar hastanesine gittim
muane oldum doktor eko ile akg istedi onları yaptırdım dedi sende sonrun var kalp ilgili
cok şaşirdim beklemıyordum anjiyo oldum bütün taliller baktı konsey cıkcan dedi tmm dedım sonra ertesi ğün kosey sonucunu aldım aynen böyle yazıyordu

KOYSEY KARARI: MEDİKAL TAKIP 3 AY ARALIKLARLA SIKI SEMPTOM TAKIBI SEMPTOMATİK OLURSA TEKRAR DEGERLENDİRİLİCEK YAZIYOR

RİSK FAKTÖRLERİ : KAG MEDİKAL + ORTA CİDDİ AORT DARLIĞI VSD + PULMONER STENOZ ÖYKÜSÜ YAZIYOR
KENDİ DOKTORUM AMA SENIN AMELİYAT RİSKLI DEDİ BU YUZDEN BU KARARI VERDIK DEDI
DEDIM PEKİ NE YAPCAZ CALİŞMAM LAZIM SAGLIGIMA KUVUŞMAM LAZIM DEDİ RAPOR AL EMEKLİ OL DEMESİ KOLAY BAKALIM VERCEKLER MI 2015 DE DENEDIM KALP DEN %10 VERDİLER BU YUZDEN COK ZOR OLDUGUNU BİLİYORUM ŞİMDİ SİZE TALİLLERİ YAZCAM TEK TEK
...............................................................................................................................................

KORENER ANJİYOGRAFİ VE EPİKRİZİ

YORUM

SOL ANA KORENER ARTER (LMCA) -NORMAL
SOL ÖN İNEN ARTER (LAB) -PLAKLI
SİMKUMFLEKS ARTER (CX) - DİSTALDE %40 DARLIK MEVCUT
SAĞ KORONER ARTER (RCA) PLAKLI
SOL VENTRİKÜLOGRAFİ - YAPILMADI

SONUC
KORONER ARTER HASTALIĞI + SAĞ SİNÜS VALSALVADAN ANEVRİZMATİK OLDUGU GÖRÜLDÜ
KARAR -KORONER İÇİN MEDIKAL
KAPAK İÇİN KOYSEY
..........................................................................................................................
EKOKARDİYOGRAFİ LABORATUARI TRANSÖZEFAGİAL EKOKARDIYOGRAFİ RAPORU

hastanın yapılan transözfagial ekokardıyografısinde sol atriyum vs sol atriyal appendage de sek trombus izlenmedi

mitral kapaktan sol atriuma renkli dopper ile eser yetersizlik akımı saptandı
aort kapak fonksiyonel biküspit yapıda sağ ve sol küspisler arasında inkomplet raphe izlendi
küspisleri yoğun kalsifik yapıda açılımı kısıtlı
kapak üzerinden maksimal 57 ortalama 35 mmHg gaident alındı ileri akım hızı 3,8 m/sn dir
devamlılık denkemine göre kapak alanı 1,06 cm2
Aort kapaktan LVOT a renkli doppler ile orta yetersizlik akımı saptandı yetersizlik PHT:324 MSN

sinüs valsalva 40 mm
sinotubuler bileşke 32 mm
ascendan aort 42 mm

triküspit kapak yapısı normal olup renkli dopper ile hafifi yetersizlik akımı saptandı
yetersizlik akımı üzerinden hesaplanan tahmini pulmoner arter basıncı 30mmHg dir anülüsü 29 mm dir
IAS intakt olup renkli doppler ile geçiş izlenmedi
IVS müsküler bölümü hipertrofik yapıda müsküler septum mitral anterior leaflet arası 24mm membranöz septum ince yapıda ve ekojenitesi artmiş (opere?) membranöz septummitral anterior leaflet arası 31 mm ölçüldü
SONUC
1 FONKSİYONEL BİKÜSPİT AORT KAPAK
2 ORTA DERECEDE AORT DARLIĞI
3 ORTA DERECEDE AORT YETERSİZLİĞİ
4 OPERA VSD?
5 SİNÜS VALSALVA VS ASCENDAN AORTA ANEVRİZMASI
6 SOL VENTRİKÜL HİPERTROFİSİ
.............................................................................................................
TRANSTORASİK EKOKARDIYOGRAFI RAPORU
EF %60
AORT KAPAK fibrokalsifik yapıda acılımı kısıtlı parasternal uzun aks kesitlerde aort kapak açılımı cm aort kökü 2,2 cm dir ascendan aort 4,0 cm dir sinüs valsalva 2,4 cm dir sinotubuler junction cm dir CW dopper aort kapak ileri akımı 4,10 m/sn dir renkli dopper inceleme ile aort kapak üzerinde 2+ yetersizlik akımı saptanmışdır kapak üzerinden maksimal 70 ortalama 40 mmHg gradient alındı AVA 1,0 cm2

MİTRAL KAPAK normal yapıda olup açılımı yeterlidir E/A 1,00 renkli doppler ile minimal -1+ yetersizlik akımı saptanmıştır MVA PHT 2,0 CM2

PULMONER KAPAK parasternal kısa eksen incelemede normal yapıda olup kapak üzerinde ileri akım m/sn dir renkli doppler ile yetersizlik akımı saptanmamıştır

TRİKÜSPİT KAPAKTAN renkli doppler ile 1-2 + yetersizlik akımı saptanmış olup yetersizlik akımı üzerinden hesaplanan tahmini pulmoner arter basıncı 42 mmHg dir
SONUC
1 NORMAL SOL VENTRİKÜL SİSTOLİK FONKSİYONU
2 ORTA CİDDİ DERECEDE AORT DARLIĞI
3 AORT YETERSİZLİĞİ (2+)
4 TRİKÜSPİT YETERSİZLİĞİ (1-2+)
5 SOL VENTRİKÜL HİPERTROFİSİ
6 IAS DEN RENKLI DOPPLERDE ŞÜPHELİ GEÇİŞ İZLENDİ
7 PULMONER HİPERTANSİYON
8 SOL ATRİYUMDA DİLATASYON
9 ASCENDAN OART ANEVRİZMASI
.................................................................................................

dokor bana ameliyat riskin var dedı konseyde ben ameliyat yapmayı önerdim ama konseydeki diger doktorlar riskli dediler bana rapor al malulen emekli ol dediler
ben rapordan önce saglıgıma kavuşmak istiyorum bana masa başi iş bul agır işte calişamazsın diyor ama üniv menzünları zor bulurken ben nasıl masa işi bulim doktor bey dedıgımde bizi ilgilendirmez dedi cok morelim bozuldu 2015 rapor almak için gittimde %10 verdiler kalp den ama şüan hastalılar cıktı ortaya şeker ve kolostrol cıktı sol kulakda %25 duyma kaybı var yine az rapor vercekler morelim bozulacak gitmek istemiyorum ama işşiz kaldım zor durumdayım akrabam eş dost yok yardım alcak hiç anlamam bu işlerden acaba rapor cıkarmı bana

bana yardımcı olur musunuz cok uzun yazdım ama birşeyler atlamak istemedım sizce % de kaç rapor verirler lütfen yardımcı olun bana lütfen

Burada buna cevap bulamazsınız.

Çünkü Sgk sağlık kurulundaki doktorlar ne hikmetse aynı dercede ve aynı hastalığı bulanlara bazen %60'ın üzerinde bazen de %40'ın altında oran verebiliyorlar.

O nedenle... burada hiç bir arkadaşımız bu konuda size ne tam ne de ortalama bir cevap veremezler.

En iyisi başvurunuzu yapın ve hastaneden rapor alın ve Sgk'nın vereceği kararı bekleyin.

Buradan verilecek her cevap afaki olur.

Ben yeni başvurdum heyete girmeyi bekliyorum bende doğuştan kalp delik ve iki ameliyatım var farklılık gösterdiğinden eminim lakin arkadaşın dediği gibi bir yetkili hastahaneden engelli raporu diye başvurursan bir ücreti de yok bana kalp pilinden dolayı %50 doğuştan gelen amelşyatlarla şlgili de %30 yani 80 verdi doktor tabi bu 65 e düşüyor ama heyet onaylar onaylamaz daha da dişürür bilemiyorum sen gideceksin iş güç değil de benim günlük aktivitelerimi yapamayacak derecede rahatsızlığım var diyeceksin o kadar inşallah insaflı bir doktora gelirsinde işini çöZer dostum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Doktordan doktora fark ediyor benim gecen seneki degerlerin ile bu senekiler ayni gecen sene bobrek yetmezliginden %40verdiler bu sene ayni hastane baska doktor %15 verdi o yuzde burda cevap bulman cok zor

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kalp şeker göz rapor

merhaba saygı deger site sakınlerı sizlerden bir ricam olcak ben dün saglık kuruluna girdim kalp %50 verdi baltazar olayı varmıs % 43 dedi dahiliyeci şeker var dedı %33 verdi baltazar la %28 verdi kulak burun bogaz %2 verdi ama göz deki olayı anlamadım doktor sordum raporunda görürsün dedi söylemedı şeker hastalıgı gözlerıme vurmus iyi göremiyorum size doktorun yazdıgı yazsam siz hesaplar mısınız

06 10-4,25
170-400
soi v -0,50(10 - 250) 1 0,7
sol v -0,50(170 -250) 1 0,7

böyle birşeyler yazıyor doktor yazısı okuyamadım ama böyle yazıyor bana yardımcı olurmusunuz pazartesi raporum hazır inş sürekli verirler

raporunda görürsün ne ya gerizekalı devlet sırrımı bu? iyice saçmaladılar bunlarda

malasef böyle dedi inş +17 verse baltazar ile düşme olsa %10 olsa toplanda %84 rapor olur inş onlada emekli oluruz 16 sene calişmişligim var 4500 prim sayım var gercegi olurmuyum onuda bilemiyorum ama 2004 girişim sigorta

Bu engelli oranlarını SGK'nın kendi doktorları vermiyor muydu?

Son düzenleme:
Üst Alt