Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp yetmezliği nedeniyle malulen emeklilik..?

Tolga33

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İyi günler bende kalp yetmezliği tanısı var. Ef %14 doktorum %100rapor verip çalışamayacağımı belirtti. Maluliyet emeklilik hakkım varmı şartlarım olmaya uygun. Bazı arkadaşların aynı oranla olamadığını okudum ve moralim bozuldu. Birde çalışmaya zorlada olsa devam etmek maluliyeti olumsuz etkilermi ? Şimdiden teşekkürler.

anlamadığım, kalp yetmezliği olup birde yüzde 100 raporla malülen olamayacaksınız da nasıl olacakmışsınız çok ilginç!!??

kiŞimdiden tşkceğimede yayınlanan bilgilerin doğrultusunda okuduğum bilgilerden yorumladım. Benim için asıl önemli olan konu çalışmamın malul olmamı etkileyip etkilemeyeceği? şimdiden

Diyelim ki malulen emekli oldunuz.

Bu durumda çalışamazsınız.

Eğer çalışırsanız... SGK malulen emekliliğinizi iptal eder, durdurur.

(Yani... hem malulen emekli olup hem de aynı anda çalışamazsınız. Ya emekliliği tercih edeceksiniz ya da emekli olmayıp çalışmaya devam edeceksiniz anlamına geliyor).

:.

(Üstelik... bu EF 14 ile nasıl çalışabiliyorsunuz onu da anlamak zor. Bu durumda çalışmak imkansız gibi bir şeydir. Benim ki Ef 20 iken nerede ise yatalak olmuştum). !!?

arkadaşım bende kalp yetmezliğinden malulene müraacat ettim ve yeni emekli oldum ama alpaslanın dediği gibi malulen emeklilikde çalışamazsın istersen vergi indirimi al ve ordan ol o zaman çalışırsın

yüzde 100 lük bir rapor oranıyla zaten çalışamassınki,zaten çalışabilsen o oranı vermezlerdi sana...ama vergi indirimli emekli olursan sigorta destek primi ile çalışabilirsin.

Öyle çalışacak halim yok ancak, heyete girene kadar çalışmam işlemleri etkilermi hayat şartları malum.

Heyet raporu alana kadar ki süreçte çalışabilirsiniz.

Heyet raporu aldıktan sonraya kalp pili için gün verdiler. Heyet% 100 iş göremez dedi bu oran maluliyette oran kaça düşer? Genede emekli olabilirsiniz?

Tolga33...hocam malulen için zaten yüzde 60 yetiyor tek hastalıktan..ki siz bu halinizle çok rahat alırsınız,düşürsünlerde hadi 70 e 80 e düşürsünler siz gene çok rahat olursunuz...ama çalışma konusu çok ilginç ,heyete kadar rapora kadar vs..çalışsanız sağlığınız zarar görür bence...hayırlısı neyse o olsun hakkınızda tolga bey..

Maluliyet için hastaneye müracaat ettim ef % 14 ile Sağlık kuruluna sevk edildim bütün doktorları gezdikten sonra raporu tamamlayıp Sağlık kuruluna tekrar teslim ettim ancak 1 ay sonrasına gün verdiler Bu arada rahatsızlandım ve başka bir hastanede kalp pili takıldı pilden önce %100 iş göremez raporu vereceklerdi bu ora düşermiş ne olabilir ? Ve Bundan sonra ne yapmam gerekiyor tekrar müracaat ederek işlemleri yenidenmi yapacam yada heyete girip durumumu oradamı söylemeliyim. Ne yapmalıyım tşk.

Tolga33

Malulen emeklilik için 1800 prim ve 10 yıllık süre tamamsa, malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvurun. Sizi hastaneye sevk ederler. Hastane durumunuzu raporlar ve sgl sağlık kurulu da maluliyet cetveli'ne göre malul olup olmadığınıza karar verecek. Bir sorun olmadan emekli edileceğinizi düşünüyorum.

Üst Alt