Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp yetmezliği rahatsızlığım var. 3600 gün primim oldu. Emekli olaibilir miyim?

mehmet temel

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
hocam meraba bana bir kaç ay önce kalp yetmezliği teşhisi konuldu 3600 prim günüm dolmuş durumda ben şuandan ititbaren malülen emekli olmaya hak kazanmışmıyım malülen emekli olabilirmiyim ??

mehmet bey kalp yetmelıgı olarak evrelerı vardır onlarıda belırtırsenız daha aydınlatıcı olur ayrıca askerlık yaptıysanız askerlık borclanması yaparak ssk ıse gırısınız yasınıza da belırtın yardımcı olalım bukadar prımınız varken bana kalırsa vergı ındırımı ıle emeklı olun derım kalp yetmezlıgınde cok zor emeklı olursunuz

sakatlık oranı cetveli'ni inceleyin... Eğer % 40 ve üzeri rapor alabilirseniz, sigortalılık süreniz ve prim gün sayınız da aşağıdaki tabloya göre yeterliyse, malulen emeklilik için uğraşmanıza gerek yok. Bu durumda rapora karşılık defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirimi size erken Yaşlılık emekliliğini sağlar.

Not: SSK (4a) statüsünde emekli olacağınızı varsayıyorum

2008_oncesi.PNG

Benim elimdeki belgelerde yazılı fakat anlamadığım terimleden oluşuyor o yüzden detaylı olarak yazamıyorum fakat bana teşhisi koyan doktorum bu teşhisten sonra hangi heyete girsen emekli olursun dedi kalp raporumuda verdi hangi doktora gösterirsen emekli olabilirsin dedi ayrıca sgk ya başvuru yapıyorum bana yeni yasa çıkacak diyorlar yasayı bekleyin diyorlar ... ayrıyeten anadan doğma ayağımda sakatlık var askere almadılar askerlik yapmadım... 13.06.2000 işe başlama tarihim 3600 günüm vardır bu iki hastalık nedeniyle çalışmakta sıkıntı çekiyorum ne yapmam lazım aydınlatırsanız çok sevinirim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler ...

mehmet bey malulen emeklı olabılmek ıcın calısamaz agır ozurlu ıbarelerı gerekır doktor sıze olursunuz demış fakat szın sgk gırısınız 2000 senesınden oldugu ıcın kaybedıyorsunuz sız ılk etapta vergı ındırımını muracat edın kalp yetmezlıgı artı ayagınızdakı ozur ıcın bırıncı dereceden vergı ındırımı alırsanız 15 yıl 3600 gun ıle 2015 te hazıran ayın da emeklı olursunuz 2000 yılında 18 yaşına doldurma şartı var

Maluliyet cetveli'nde ilgili bölümün çıktısını alığ doktorunuza sorun bakalım o cetvele göre malul sayılmanız gerekiyor mu? Eğer gerekiyorsa, o zaman malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler...

Eğer süreç sonunda malulen emekli olamazsanız, o zaman sakatlık oranı cetveli'ne göre alacağınız raporla defterdarlıktan sakatlık indirimi elde eder, zamanı geldiğinde yukarıda aktardığım şekilde erken Yaşlılık emekliliğine başvurursunuz.

Üst Alt