Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp yetmezliği sonrası ölüm korkusuyla baş edebilmek

mharman

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar herkese merhaba,

babam yaklaşık 1.5 ay önce kalp krizi geçirdi ve kalbi 2 kez durduktan sonra hayata döndürüldü. Yaklaşık 1 hafta sonra yoğun bakımda yattıktan sonra taburcu edildi ancak kalbi çok hasar gördüğü için kalp yetmezliği çıktı. Yani kalbinin %70-75i hasar görmüş.
Devlet hastanesindeki doktor 40 gün boyunca evde dursun sonra kontrole gelirsiniz kalp pili takılıp takılmayacağını belirleriz demişti. Ancak babam inanılmaz nefes darlığı çekiyordu haftada 2 kez acile gider olduk.
Ben de dışarıda okuyorum (evimiz izmirde okulum sökede yani 1 saatlik bir mesafe var) tabi böyle bi durumda babamı düşünmekten hiçbir şeye konsantre olamadım okulda hocalarımla konuştum bi süre derslere gidemedim arkadaşlarım sağolsun notları aldım o şekilde idare ediyorum.

Babam geçen gün tekrar rahatsızlandı bu sefer özel hastaneden bi doktorla iletişime geçtik kendisi babamın evde 5 dakika durmasının onun aleyhine olduğunu böyle bi durumda kalbinin her an durabileceğini acil şekilde gelmesini belirtti. Biz de babamı götürdük ve kalp pili takıldı 2-3 gün de yoğun bakımda yattıktan sonra bugün servise çıktı.
Bu süreç bizi aile olarak inanılmaz yıprattı. Babamın psikolojisi de normal olarak çok bozuk, kendisi bir psikologtan destek alacak. Aile de en duygusal insan benim ve babamı bu şekilde görmek inanılmaz yıprattı gece uykudan kalkıp hüngür hüngür ağlıyorum bazen dayanacak gücümün kalmadığını düşünüyorum.

Babam yarın eve tekrar gelecek ve tekrar aynı şeyleri yaşayacağız diye inanılmaz korkuyorum. Sizler bana ne önerirsiniz artık 1 gün sevinip 5 gün üzülür hale geldik dengemiz şaştı. Bu gibi süreçlerde ne yapmam lazım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Bence sisizn de psikiyatristten yardım almanız lazım. Hafif bir antidepresan bu süreci daha kolay geçirmenize yardımcı olur. Kaygı ve stres ile kendi başınıza mücadele etmeye çalışmayın.

Babanıza da geçmiş olsun. Anladığım kadarıyla ölümden dönmüş. Kaybetmiş de olabilirdiniz. En azından hayata tutunabilmiş. Bu da olumlu görülmesi gereken bir şey.

Öncelikle teşekkür ediyorum, ben de bir psikiyatristten yardım almayı düşünüyorum.

kardeşim geçmiş olsun babanıza Allahtan acil şifalar diliyorum . Doktor ne gerekiyor diyorsa onu yapın kurallara uyun 1 den fazla 2. 3. doktorada danışmakta fayda var.

Kalp yetmezliği çok ileri boyuttaysa ve uygun görüldüğünde total yapay kalp vs takılabiliyor kalp çıkarılarak. Bu konularıda doktorunuza sorun.

Psikoloji olayına gelince şöyle düşün. Dünyada bilmem kaç milyar küsür insan yaşıyor , herkes farklı şekilde yaratılmış ve yaratıldıktan sonra farklı durumlarla yaşamına devam ediyor ve herkesde günü vakti geldiğinde ölecek.

Yani bu bi hastalıkla bu bir süreçtir yaşanacak sen sadece yapman gerekenleri en iyi şekilde yapacaksın üstüne düşenleri. Babanın ihtiyaçlarına yardımcı olacak doktorun önerilerini dinleyecek ona göre babana destek olacaksın.

Hayat böyle hepimizin başına birşeyler geliyor ve bi şekilde onları yaşıyoruz önemli olan acıyıda mutluluğuda paylaşmak doğru şeyleri yaparak geçirmek.

tekrar Allahdan acil şifalar diliyorum inşAllah en kısa sürede sağlığına kavuşur. Sende elbette üzülüyorsun anlıyorum ama bir yandanda yaşamına devam etmek zorundasın öğrenciysen okuluna derslerine. Sadece bunu düşünerek babanı düşünerek hastalığını düşünerek olmaz.

Öncelikle çok geçmiş olsun bende kalp hastasıyım ve çok zor günler geçirdim 4 kere ameliyat oldum ve sonuncusunu bekliyorum kalp nakli olmak için geçirdiğiniz süre zarfında destek almak çok yararlı olacaktır.Rabbim acil şifalar versin.

Allah tüm kalp hastalarına şifa versin. Ben kendimde iki defa kalp ameliyatı olan birisi olarak psikoloji çok önemli her insan kendi doktoru kendi destekçisi kendi şükredenidir. Bir defa herşeyin Allahtan geldigine ve olacak olanları kabullenmeyi bileceksin ve dualarınla yardım isteyeceksin zaten bunları yapabiliyorsanız ne mutlu size hayat o zaman daha anlamlı kılınır size çok büyük geçmişler olsun şimdiden

Bunları yazma amacaım hepsini yaşadım diye söylemek istedim en moral ve içaçıcı yol bu belki. Farklı yorum yapan arkadaşlarında tecrübeleri var hepsini dikkate al faydası olacaktır.

Zor bir süreç... Aynı zamanda kas hastası olan bir kalp hastasıyım. Ben engelli değilmişim şimdiye kadar. Kalp sorunum çıkınca bunu anladım. Psikolojik olarak çok yorgunum. Allah hepimizin yardımcısı olsun ve hiç kimseyi çaresiz bırakmasın.

Üst Alt