Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp yetmezliği ve kalp pili olan kişi ÖTV'den yararlanmak için %90 rapor alabilir mi

ard25fc625erzurum

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
KALP YETMEZLİGİ VEDE SÜREKLİ KALP PİLİ TAKILI.....Slm ...bana bir yakınımız söylemişti neden sende vergi muhafiyetinden yararlanarak araba almıyorsun hem sen hemde annanen rahat eder dedi yuruyemıyor bı yere cıkamıyor evde oturuyor sureklı o yuzden.. Bende bir araştırdım vede ıkı gün önce annanemi sivas devlet hastanesine götürerek % 90 agır özürlü ve bu nedenle ötv den yararlanmak için rapora başvurdum..bilmiyorum çıkma ıhtımalı yuzde kaç ama inşallah olursa otomotik vitesli bir araba almayı çok istiyoruz ailece.. Bakalım hayırlısı ..cevabınızı beklıyorum çıkma ıhtımalı sızce kaç şimdiden çok tesekkur ederım verecegınız bılgıler ıçın kolay gelsın görüsmek üzere hoşçakalın...iyi günler kolay gelsin...böyle durumda olupta bildiginiz rapor alan kımse varmı....

Kardes bende Kalp hastasiyim bendede kalp pili var.Hastaligimi soleyim Hipertrofik kardiyomiyotobi (KMP) yuzde 100 agir özürlü raporum var. Birde ayriyetten OTV indirimi icinmi basvuruyormusuz.Benim bildigim yuzde 90 ve uzeri olanlar bu haktan yararlanabiliyor.Ha bizİM maddi acidan araba alicak gucumuz yok bu yuzdende hic gidip oto bayine konusmadim.Doktora sordugumdada yararlanabilirsin demisti.

"% 90 ağır özürlü" raporu çıkmaz sanıyorum ama bellide olmaz..Sonucu aldığınız zaman yazar mısınız buraya..? Şurada benzer bir konu var size fikir olması açısından okuyunuz: http://www.engelliler.biz/forum/sag...astasi-yuzde-kac-oraninda-rapor-alabilir.html

sakatlık oranı cetveli ne göre nenenizin hastalıklarına verilecek oranlar bunlar:

Aritmiler (Kalp pili için)
Klas 1:
1-Kişi günlük aktiviteleri esnasında asemptomatiktir, EKG veya Holter’de aritmisi gösterilmiştir: % 10
2-Kişiye aritmi nedeniyle ablasyon veya cerrahi işlem yapılmıştır ve günlük aktivite sırasında asemptomatiktir: % 10

Klas 2:
Kişi günlük aktiviteleri esnasında asemptomatiktir, EKG veya Holter’de aritmisi gösterilmiştir ve aşağıdakilerden birisi varsa (fonksiyonel kapasite 1 veya 2);
a) ilaç tedavisi veya kalıcı kalp pili ile semptomları giderilmiştir: % 20
b) aritmi devam etmektedir ve organik bir kalp hastalığı vardır: % 20
c) aritmi nedeniyle İCD implante edilmiştir: % 30

Klas 3:
1-Kişinin ilaç tedavisi veya kalıcı kalp piline rağmen semptomları sürmektedir ve EKG veya Holter’de aritmi gösterilmiştir (fonksiyonel kapasite 3): % 40
2-Kişinin aritmisini düzeltmek amacıyla ablasyon veya cerrahi işlem veya İCD implantasyonu uygulanmıştır, fakat semptomları devam etmektedir (fonksiyonel kapasite 3): % 50

Klas 4:
Kişinin aritmisini düzeltmek amacıyla aşağıdakilerden birisi uygulanmıştır fakat aritmiye bağlı semptomları devamlıdır ve hastanın günlük aktivitelerini engellemektedir (fonksiyonel kapasite 3 veya 4): % 100

1.İlaç tedavisi d) Cerrahi müdahale
2.Kalıcı kalp pili e) İCD implantasyonu
3.Kateter ile ablasyon

Kalp Yetmezliği:

EVRE I:
Fizik muayene ve ekokardiyografi ile hafif kalp yetmezliği tanısı konulan ve NYHA sınıf–I hastalar: % 10

EVRE II:
Fizik muayene ve ekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu % 50-60 olan ve tedaviye rağmen NYHA sınıf –II hastalar: % 30

EVRE III:
Fizik muayene ve ekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu % 30-50 olan ve tedaviye rağmen NYHA sınıf –III hastalar: % 50

EVRE VI:
Fizik muayene ve ekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu % 30’un altında olan veya NYHA sınıf –III-IV hastalar: % 100

bizim rapor kagıdındada kalp kısmında evre 3 ve 4...bide %30 %50 %50 ayrıca kulak kısmında % 30... %10 yas haddinden 82 yasında ayrıca gögüs hastalıklarından%25 yazıyor rapor oranı kac cıkar %90 alabılırmıyız acaba cevap lutfen....

cevap yazarmısınız konu hakkında bılgısı olan...... kalp yetmezlıgı vede suerklı kalp pılı takılı yurume guclugu cekıyor kagıtta

Alır hemde bal gibi yaw bı tanenizde çıkıp bi kelime yazmadı neyse derdin neyse tardımcı olalım diye.... %94 olarak aldım... Kalp pili sürekli bide kalp yetmezliginden dolayı

Hayırlı olsun Ahmet bey. Güncel bilgilendirme için de teeşekkürler.

Not: Forumdaki aşırı yoğunluk sorulara cevap verilmesi için geçen süreyi uzatabiliyor. Buna bir de soru soranların sayısının çok, ama bilgisini paylaşanların sayısının az olduğu gerçeği eklenince... Kusura bakmayın.

Selamun aleyküm. Hayırlı geceler cümleten. Arkadaşlar geçen bir arkadaşım kalp kireçlenmesi olduğunu %10 bile olsa ötv indirimli araç alabileceğini söyledi. Babam 2 defa kalp krizi geçirdi Ve ritim bozukluğu hastalığı var. Babam isterse ötv indirimli araç alabilir mi? Sürekli ilaç kullanımıda var

hayır % 10 la ötvsiz araç verilmez enaz % 90 olmalı ayrıca anlattığınız duruma göre babanız hakkında şukadar oran verilir diyemeyiz

Merhaba arkadaşlar benim rahatzılığım kandaki protein c eksikliğinden dolayı kanda pıhtılaşma var 5 sene önce akciğer embolisi geçirdim ve rahatzılığım halen devam etmekte kalp damarlarımda genişleme ve akciğer basıncım çok yüksek buna bağlı olarak hareket etmekte zorlanıyorum.Yani yürüme de bile nefes nefese kalıyorum.%50 rapor verdiler.
Merak ettim bu araba işini bende sormak istedim opel bayisiyle tlfnla görüştüm %90 üzeri her türlü alıyor zaten %90 altında oran olanlar için vücut azalarından her hangi birinde kayıp,kısalık,kullanamama gibi şartları taşıdığıınız sürece alabilirsiniz.
Şu anki yasa çerçevesinde %90 altında raporunuz olsa bile kalp hastalarının ötvden yararlanamıyacağı görülüyor

Kalp,tansiyon,astım,koah,karaciğer,böbrek yetmezliği, her türlü kanser gibi fiziksel olmayan rahatsızlıkları olanların ötv muafiyeti için %90 ve üzeri rapor şarttır. Bu oranın altında ancak alt ve üst ekstremite kısıtlığına sahip ortopedik engelliler ötv muafiyetinden faydalanırlar.

Üst Alt