Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp yetmezliği ve Tip 2 Diabet hastasıyım. Malulen emekli olabilir miyim?

Bedbaht

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle bütün herkese acil şifalar diliyorum.
10.11.2008 tarihinde ağır bir kalp krizi geçirdim. Koşuyolu Hastanesinde anjio yapıldı ve stend takıldı.
10.12.2010 tarihinde emeklilik için SGK ya müracat ettim hastaneye sevkettiler.Yapılan muayene ve efor test sonucuna göre kalp duvar hareket bozukluğu ve hafif eforda fonksiyon kısıtlaması sebebi ile kalp yetmezliği teşhisi konuldu ayrıca tip 2 diyabet rahatsızlığım var.

Bu rahatsızlıklarımdan dalayı malulen emekli olabilir miyim?

Kalp krizi geçirdiğim tarihte işsizdim.
01.07.1993 ilk işe giriş tarihim 3824 gün ssk, 2 yıl 11 ay 27 gün bağkur sigortam mevcut bu 36 aylık bağkur süremin 16 ayını ödedim 20 aylık bağkur borcum var.
Hastanede kurul raporuna kanunen sadece bulguları yazacaklarını emeklilik durumum ile ilgili kararı kurumunuzun sağlık kurulunun vereceğini söylediler :)

Bu konu ile ilgili yardımcı olur ve bilgilendirirseniz sevinirim.

Çok geçmiş olsun. Keşke malulen emeklilik için değil, erken Yaşlılık emekliliği için başvuru yapsaymışsınız... Neyse, hele başvurunuz sonuçlansın, olmazsa değiştirip yeniden başvuru yaparsınız...

Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmak gerek. Durmunuz bu cetvele göre maluliyeti gerektiriyor mu bilemiyorum. Ama şu kesin: maluliyet tespitinde diaybetin etkisi olmayacak.
Ve evet, maluliyet tespitinde hastane oran yazmaz, sadece tanıyı yazar bırakır. Kararı sgk sağlık kurulu verir...

İlginize teşekkür ederim.

Ben de erken emeklilik için müracat ettiğimi zannediyordum ama erken emeklilik için bir işte çalışırken defterdarlığa müracat etmek gerekiyormuş. Konuya tam olarak vakıf olmadığımız için direkt sgk ya müracat ettik. Hastaneden alınacak rapor hangi şartlara uygunsa emeklilik talebini oradan yapılıyor zannediyorduk, kimse de farklı olduğu konusunda uyarmadı.
Denilen defterdarlık kanalı ile hastaneden alınan raporlarda sgk sorun çıkarabilir :) tekrar rapor alacam diye uğraştırmasınlar sen sgk üzerinden hastaneye sevk al rapor durumuna göre müracatını yaparsın diye bilgilendirdiler. Üstelik sgk emeklilik servisindeki arkadaşa ssk dan sonra bağkur ödemem var ama 1260 günü gecmeden bağkuru kapattım ssk dan emekli olmamı etkiler mi sağlık sorunlarım sebebi ile erken emekliliğe müracat etmek istiyorum diye sorduğumda bile buradan erken emeklilik için müracat yapamazsınız deftardarlıktan müracat etmelisiniz demediler.

Araba çamura battıktan sonra yol gösteren sayısı bollaştı :) üstelik birinin dediği öbürünü tutmadığı için yardımlarınızı talep ettim. Hayırlısı olsun artık.

Malulen emeklilik maaşı ile erken emeklilik maaşı arasında bir fark oluyor mu.
Bulgulara göre malulen emekli olmam lazım ama bilemiyorum.Epikriz raporu miyokart enfarktüsü LAD ve LAD dan ayrılan TM1,2,3 %100 tıkalı,işgücü kayıp oranı %57 ve devamında hafif eforda fonksiyon kısıtlamasına sebeb olan kalp yetmezliği onunda oranı %57,ayrıca lokal duvar hareket bozukluğu,sol vertikül hipoterafisi.Bu işgücü kayıp oranları maluliyet için kullanılıyormuş galiba.Herneyse artık ama sorunun büyüğü şu ki bu kalp krizini gecirdiğimde o an için sosyal bi güvencem olmadığı için yüklü bir hastahane faturası ödedim, devamında da bütün kontrollerimi ve ilaçlarımı kendim almak zorunda kaldım.Zaten o günden sonrada çalışabildiğim ve ödenen prim sayım sadece 44 gün.

Yıllardır çalışmış olmak hiçbirşey ifade etmedi.Bugüne kadar 1 gün bile prim ödemeyenlerin tüm aile fertlerine verilen hizmetten ne kendim nede ailem yararlanabiliyor.
Bu ince sitemimde umarım ilgili yerlere ulaşır.

Herkesin yeni yılını kutlar sağlık ve mutluluk dolu bir yıl dilerim. Saygılarımla....

Malulen emeklilikle erken Yaşlılık emekliliği arasında anlamlı bir maaş farkı olmaz. En önemli fark, malulen emekli olduğunuzda emekliliğinizi sonlandırmadan yeniden çalışamazsınız (yaşlılık emekliliğinde çalışabilirsiniz).

Hele bir başvuru süreciniz tamamlansın, duruma göre hareket edersiniz..

Üst Alt