Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp Yetmezliğinden malulen emekliliğe başvurdum..?

epehlivan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İlk önce site yöneticilerine teşekkür ederim. ilgilerinden dolayı

izmirde 4 devlet hastahanesi Kalp yetmezliği teşhisi koydu. tepecik hastahesinde anjiyo oldum. kalp damarları temiz, kalp kapakçığı sağlam. kalp kasında ndan dolayı ef %25 verdiler. Nefes alma güçlüğü çekiyorum. akşamları oksijen tüpü kullanıyorum. ilk sigorta girişim 1993 , yaşım 43. ssk gün sayım 4600 den fazla. askerliğimi yaptım.son 3-4 yıldır işsizdim. sigortam yoktu. 25 nisanda tepecikte sağlık kuruluna girdim. kardiyoloji 4. evre kalp yetmezliği verdi. %100 verdi. %35 ten sonra %100 müş oran . şu an evraklarım 6 mayısta İZMİR SGİM SAĞLIK SGM BÖLGE SAĞLIK KURULU EVRAK SERVİSİNDE , yazıyor.

sormak istediğim ,
malulen emekli olmamda sakınca varmı
bakıma muhtaçlıkta ayrıca başvurmam gerekiyormu., kendileri işlem başlatırmı

saygılar

Son düzenleme:
merhaba abim geçmiş olsun Allah'tan acil şifalar dilerim. emeklilik mevzusundan anlamıyorum ama bi kalp damar hastası olarak çektiğin sıkıntıları anlayabilirim tahmin edebilirim. abi yaşınız kaç? ef%25 dedikten sonra ne dediler tedavi için ne dediler ?

epehlivan

öncelikle geçmiş olsun malulen emeklilik yerine vergi indiriminden yaşlılık emeklilik ine başvuru yap sayınız daha iyi olurdu maaş açısından ve malulen emeklilik biraz sgk zora sokuyor eğer talebiniz red olursa vergi indiriminden emeklilik için baş vuru yaparsınız.

Alıntı Yapılan Kişi: KKELEBEKK

Koroner Arter için alınabilecek oranlar:

Klas l hastalar:% 10
Anjinası olsun veya olmasın fizik muayene bulguları velaboratuar testleriyle tanısı desteklenen hastalarda koroner anjiografi ile birkoroner arterde % 50’den daha az darlık saptanması.

Klas 2 hastalar:% 30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisiveya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalpyetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >% 50).

Klas 3 hastalar:% 50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veyabir koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarakgösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altındatutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF% 30-% 50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.

Klas 4 hastalar:% 100
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi vb) devam eden iskeminin saptanması veya birveya daha fazlakoroner arterinde en az %50oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veyadiyete rağmen hastada NYHA Sınıf 3-4semptomların varlığı veya hastada ciddi sol ventrikül fonksiyon bozukluğununolması (EF<%30)

Hatta başka bir örnek buldum. (alıntı olarak yayınlamak istiyorum. paylaşmak istedim.)

""Mrb ben kronik kalp yetmezligi bulunan bir vatandaşim ef :%20 ve rapor orani %100 ciktii ve ben malulen emekli oldum 1867 günden
ve bana baglanana maaş .... bilgilerinize nisan 21 de cekecem işallah ilk maaşimi
ben evde bakim ücretine de başvursam bana cikar mii ? ""

Benim %25 Koroner Kalp Yetmezliği ve raporda %100 yazdı . Kardiyoloji doktoru .

Son düzenleme:
5 16.05.2016 İZMİR SGİM KARŞIYAKA SGM EMEKLİLİK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
6 16.05.2016 İZMİR SGİM KARŞIYAKA SGM EMEKLİLİK SERVİSİNE

yazıyor. bugun baktım. ne anlama geliyor

Tepecik hastahanesinden %100 Koroner Kalp Yetmezliği verdi. Sgk işi yokuşa sürüyor. Ege Üniversitesine sevk etti. Burdan benim puanımı düşürürlerse ne yapabilirim.

epehlivan
İstediği kadar düşürsün, isterse reddetsin sizin için sorun değil sadece birkaç ay uzar emekliliğiniz.
Çünkü zaten vergi indirimi ile emeklilik şartlarınız da oluşmuş ve bunun için %40 oran dahi yeterlidir.
Malulen emeklilikte resmen süründürür sgk, keşke yukarıda umut2135 arkadaşın da dediği gibi vergi indirimine başvurup emekli olmayı seçseydiniz öncelikli olarak.
Neyse şayet red gelirse buradan bilgilendirin, yönlendirme yapar, ne yapmanız gerektiğini detaylı olarak anlatırız.

16 haziranda ege üniversitesinde eko çekildi . eko sonucu kalp %22 çalışıyor. sonucu çıktı. %30 dan altına %100 malululluk oranı veriliyor. muhtemelen ege üniversiteside aynı sonucu verecek. Tepecik eğitim hastahanesi de %100 Koronel Kalp Yetmezliği vermişti. Kurula evrakları teslim ettim. 20 gün içerisinde SGK ya evrakların gideceğini tebliğ ettiler. artık bir engelin kalmadığını düşünüyorum. 13 nisanda başvurdum. onaylanırsa bu tarihten itibarenmi başlar

epehlivan

Malulen emeklilikte, emekliliğe temel olan rapor tarihini takip eden ay başı itibarı ile maaş birikir.

04.08.2016 İZMİR SGİM BAYRAKLI İHTİYARLIK ARŞİV SERVİSİNE evraklar gönderildi yazıyor.. ayrıca e-devlet şifresiyle baktığımda Emeklilik Tahsis numarası yazıyor. 1100 le başlayan. Banka bilgisi kısmında DENIZ BANK yazıyor. hatta şubesi ve ve adres te yazıyor. Aylık/Gelir Durumu: Aylık/Gelir ödenmektedir. karşısında alanda Aylık/Gelir Türü: malüllük Aylığı yazıyor.
Diğer tarafta sgk evrak takipte evraklar İZMİR SGİM KARŞIYAKA SGM EMEKLİLİK SERVİSİNE yazıyor. anladığım kadarıyla burada beklemede.
diğer bir ekranda (e-devlet) aylık başlangış tarihi 01.07.2016 Katsayı: 9475 toplam gün:4513 yazılı
ama daha banka ödeme bilgisi gelmemiş.
galiba işler yolunda gidiyor hocam .

Ara karar sonucu ege üniversitesine sevk edilmiştim. ef %22 burdada çıktı.
04.08.2016 İZMİR SGİM BAYRAKLI İHTİYARLIK ARŞİV SERVİSİNE evraklar gönderildi yazıyor.
ayrıca e devlette aylık başlangıç tarihi 01/07/2016 yazıyor.
16/06/2016 tarihinde muaeyene olmuştum
e-devlette ise aylık türü : malulluk aylığı yazıyor. bankanın ismi denizbank şubesi herşeyi yazılı.

epehlivan

Ama %22 raporla malulen emeklilik mümkün değil ki? Başvurunuzun malulen emeklilik olduğundan emin misiniz?

ef oranı %22 (kalp eforu). ef %30 dan aşağısı %100 malul müş.
şu an emekli oldum. evrakların geldi. 24 eylül ilk ve birikmiş maaşlarımı alıyorum. allah kısmet ederse.

Üst Alt