Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp yetmezliğinden yüzde kaç oran alırım?

yahya mert

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
herkese merhaba adım mert benim hastalığım kalp yetersizliği ,sol dal bloku ile crt pili takıldı (3 odacıklı pil) rapor cetveline baktım ama pek bişey anlamadım açıkcası benim hastalığımın engel yüzdesi kaç olur yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim

Kalp Yetmezliği:

EVRE I:
Fizik muayene veekokardiyografi ile hafif kalp yetmezliği tanısı konulan ve NYHA sınıf–Ihastalar: % 10

EVRE II:
Fizik muayene veekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %50-60 olan ve tedaviye rağmen NYHA sınıf –II hastalar: % 30

EVRE III:
Fizik muayene veekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %30-50 olan ve tedaviye rağmen NYHA sınıf –III hastalar:% 50

EVRE VI:
Fizik muayene ve ekokardiyografi ile kalpyetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu % 30’un altında olan veya NYHAsınıf –III-IV hastalar:% 100

cevabınız için teşekkür ederrim
ejeksiyon fraksiyonu yüzde oranını nerden ögrenebilirim tıp diliyle ne diye geçer

Ef değeri olarak geçiyor olabilir kısa olarak.

teşekkür ederim rapora bu hafta içinde başvurucam yüzde oranınıda paylaşırım en yakın zamanda

mrb kardiyoloji doktoruna gidip eko cektireceksin onda yazar ef degeri

ef ye baktım %53 çıkmış evre 2 ye denk geliyo peki pil yüzde kaç etkiliyo crt pili

% 20 verilir diye biliyorum.

Aritmiler;
Klas 1:
1-Kişi günlük aktiviteleri esnasında asemptomatiktir, EKG veya Holter’de aritmisi gösterilmiştir:% 10
2-Kişiye aritmi nedeniyle ablasyon veya cerrahi işlem yapılmıştır ve günlük aktivite sırasında asemptomatiktir:% 10

Klas 2:
Kişi günlük aktiviteleri esnasında asemptomatiktir, EKG veya Holter’de aritmisi gösterilmiştir ve aşağıdakilerden birisi varsa (fonksiyonel kapasite 1 veya 2);
a) ilaç tedavisi veya kalıcı kalppili ile semptomları giderilmiştir:% 20
b) aritmi devam etmektedir ve organik bir kalp hastalığı vardır:% 20
c) aritmi nedeniyle İCD implante edilmiştir:% 30

Klas 3:
1-Kişinin ilaç tedavisi veya kalıcı kalp piline rağmen semptomları sürmektedir ve EKG veya Holter’de aritmi gösterilmiştir (fonksiyonel kapasite 3):% 40
2-Kişinin aritmisini düzeltmek amacıyla ablasyon veya cerrahi işlem veya İCD implantasyonu uygulanmıştır, fakat semptomları devam etmektedir (fonksiyonel kapasite 3):% 50

Klas 4:
Kişinin aritmisini düzeltmek amacıyla aşağıdakilerden birisi uygulanmıştır fakat aritmiye bağlı semptomları devamlıdır ve hastanın günlük aktivitelerini engellemektedir (fonksiyonel kapasite 3 veya 4): % 100

ona aritmiye bakmak gerek tam bi bilgim yok o konuda kalp yetmezliginden %10 alırsın kardeşim

hm bilgilerini paylaştınız için teşekkür ederim artık hayırlısı
iyi akşamlar

Üst Alt