Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp, yüksek tansiyon, trioid nodül ve koah için hangi oranda rapor verilir?

hkcinar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler sitenize yeni üye oldum
ben tsk dan svl.me. (malülen emekliyim) 3 kez boyun fıtığından ameliyat oldum (boynumda 5 çivi ve aparat takıldı) ve 2006 yılında adi malül olarak emekli oldum, 8 sene içersinde hastalıklarım arttı (yüksek tansiyon,kalp vs) , ağustos ayında ege ünv.sinde trioid nodül ameliyatı olacağım, dün göğüs hst. muayene oldum bana (sft-orta koah) tanısı kondu 4 ilaç hepside aparatlı ilaçlar verildi.

soruma gelince;
18 tem.da devlet hastanesinde özür oranımın belirlenmesi için kurula gireceğim (başbakanlık kartı için) bana tekrar muayene olmana gerek yok elinde ne kadar raporların varsa getir dediler.
Bu saydıklarım rahatsızlıklarım la oranım ne olur
Teşekkür ederim

Kalp için tanısı önemli, örneğin kapak hastalığı mı, damar hastalığı mı gibi... Ama şu başlığı inceleyebilirsiniz verilen oranların hepsi burada mevcut: http://www.engelliler.biz/forum/sag...alp-hastalari-ozur-oranlariniz-yuzde-kac.html

C- Tiroid hastalıkları
a-Guatrlar (Nodüler, diffüz, multinodüler, toksikve toksik olmayan) subakut tiroiditler
1-Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış veya iyileşmiş % 0
2- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap veren.) % 10
3- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap vermeyen veya günlük 400 mikrogram ve daha fazla tiroksin gerektirenler) % 40
b- Kretinizm % 20
c- Doğuştan iyot eksikliği sendromu % 20
d-İyot eksikliğine bağlı diğer tiroid bezi bozuklukları ve benzer durumlar % 0
e-Tirotoksikoz (komplikasyonsuz) % 10
f-Tiroidektomi (Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış, Ca dışı nedenler) % 0

Koah için alınabilecek oranlar;

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra vegöğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda,solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum FonksiyonTestlerine göre değerlendirme yapılır;

a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80

Boyun fıtığı için alınabilecek oranlar;

Tablo 1.2- Servikal omurganın özürlülük oranları (yaralanma modeli).

I: Klinik bulgu yoktur, nörolojik kayıp, yapısal bozukluk ve kırık yoktur: % 0

II: Öykü ve muayene bulguları spesifik travma veya hastalık ile ilişkilidir; belirgin adale spazmı vardır, omurganın hareket genişliği asimetrik olarak azalmıştır veya radiküler ağrı var ancak objektif bulgu yoktur, yapısal bütünlükte bozulma yoktur Veya Hastada klinik olarak belirgin radikülopati ve görüntüleme tetkiklerinde aynı seviye ve tarafta herniye disk vardır ancak konservatif tedavi ile düzelmiştir Veya Kırıklar: (1) bir vertebrada %25’den az vertebra kompresyonu (2) dislokasyon olmaksızın posterior eleman kırığı (3) vertebra cisminde kırık olmaksızın yer değiştiren spinöz veya transvers proses kırığı vardır : % 8

III: Belirgin radikülopati bulguları vardır; dermatomal dağılımda ağrı, duyu kaybı, refleks kaybı, kuvvet kaybı, unilateral atrofi vardır; bulgular elektrodiagnostik testler ile gösterilmiştir Veya Klinik radikülopati bulguları ile uyumlu, görüntüleme teknikleri ile gösterilmiş, aynı seviye ve aynı tarafta disk hernisi veya cerrahi ile düzelen radikülopati öyküsü vardır Veya Kırıklar: (1) bir vertebra cisminde %25-50 arası kompresyon kırığı, (2) spinal kanalı etkileyen posterior eleman kırığı. Her durumda da kırık yapısal bütünlüğü bozmadan iyileşir : % 18

IV: Hareket segmentinin bütünlüğünde bozulma veya bilateral veya çok seviyeli radikülopati; hareket segmentinin bütünlüğünde bozulma, fleksiyon-ekstansiyon grafilerinde 2 komşu vertebrada öne-arkaya 3,5mm’den fazla hareket olması veya açısal hareketin 11 dereceden fazla olması; bir hareket segmentinde gelişimsel füzyon veya cerrahi artrodeze bağlı tam veya tama yakın hareket kaybı olması. Hareket segmentinin bütünlüğü ile ilgili bulgular varsa kategori III’deki radikülopati bulguları aranmaz Veya Kırıklar: (1) nörolojik bulgu olmaksızın vertebrada %50’den fazla kompresyon : %28

V: Üst ekstremitede yardımcı cihaz gerektirecek ciddi fonksiyon kaybı; tek seviyede total nörolojik kayıp veya çok seviyede ciddi nörolojik fonksiyon kaybı vardır Veya
Kırıklar; spinal kanalda yapısal bozukluk ile birlikte üst ekstremitelerde ciddi motor ve duyu kaybı vardır: % 38

Yüksek tansiyon
% 10

Tahmini olarak alabileceğiniz oranları yazarsanız toplamasında yardımcı olabiliriz...

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, tahmini oranım 70-80 arası

Merhaba usta 2012 yılında kalp pili takıldı bana ve geçenlerde kontrolüne gittim size atacağım soca göre artı bir oran alabilir iyim acaba şimdiden teşekkür ederim

Sol VENTRİKÜL F DUVAR hareketi alt sınır (LVEF%55 RVEF:N)

Sol ventrikül hipertrofisi sablanmıştır

Sonucu çıktı kalp pilinden %20 alıyorum ama diyer burgular bana % kaç getirir ecoperin ve beloc ilaç raporum var

Erdal K mrb
geçmiş olsun
Kalp piline %20
Sol ventrükül hipert hipertrofisi %10 verilir
Tansiyon sorununuz varmı?

Öncelikle teşekkür ederim cevap için umut bey küçük tansiyon yüksek görünüyor holter taktılar 24 saatlik ortama baz alındı ve doktorum normal kıldı

Üst Alt