Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalpte delik (ASD) ameliyatı oldum. Askerlik durumum ne olur?

Halil11

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Mrb arkadaşlar. Ben 2008yılında kalbimdeki delik sebebiyle kapalı ameliyat oldum kasıktan kalbe damar yoluyla girilip cihaz yerleştirdiler ve delik kapatıldı şubat celbinde askere gidecem bu ay içinde yerler açıklanacak ve askerlik şubesi beni hastaneye sevk edecek muafiyet verirlermi

Kısaca cevap verelim,
Evet muaf tutulursunuz,Askerliğe elverişli değildir(Sefer görev emri alır)Şeklinde raporun çıkar...

Halil1 mrb geçmiş olsun
Durumunuz tsk yönetmenliğine göre tarafınıza askerliğe elverişli değildir raporu verilir.

Görüşleriniz için teşekkürler arkadaşlar süreci bekleyip göreceğiz. Bir de merak ettigim diğer konu bütün branşlara girmeme gerek yok dimi hastanede. Kalp sorunu olduğu için sadece kardiyolojiye sevk ederler galiba

Kardiyolojiye sevk ederler ama heyete gireceksiniz. Raporu heyet verecek.

Heyette de kardiyoloji doktorunun düştüğü notu uygulamıyorlar mı

Çevremde heyete girenler oldu sadece sonuç belgesi veriliyor diye biliyorum doktorun düştüğü karara göre. Teferruatlı bişey değilmiş galiba

Evet, kardiyolojinin kararını uygularlar. Sizi heyet günü çağırıp dışarıda bekletirler. Gerekirse içeri çağırıp bir kaç soru sorarlar.

Perkütan işlemle kalp deliği ameliyatı

Mrb arkadaşlar daha önceden de konu açmıştım fakat emin olmak istiyorum. Ben 2008 yılında perkütan yolla yani kasıktan damar yoluyla kalp deliği kapatma operasyonu geçirdim kalbime kapatma cihazı yerleştirdiler.(ASD KAPATMA) daha önce böyle durumda olup muafiyet alan varmı. Yanlış anlamayın askerlikten kaçma niyetin mı var diyenlerde yok değil. Doktor ağır işlerle uğraşmamamı kalbi yoracak aktivitelerden uzak durmamı söylemişti ameliyattan sonraki hayatımdan risk almamak için.

Halil1

Değerli arkadaşım, aynı soruyu daha önce sordunuz ve size zaten yanıt verildi. Şüphesiz ve tereddütsüz askerlikten muaf olursunuz.

Üst Alt