Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalpte stent, astım ve şekerden % kaç alırım?

Konular
3
Reaksiyonlar
0
kalbime sıtant takıldı astım ve şeker hastalığım var heyete girsem ne puan alırım ve nelerden faydalanırır

Kalp için EF değeri önemli:

Klas l hastalar:% 10
Anjinası olsun veya olmasın fizik muayene bulguları velaboratuar testleriyle tanısı desteklenen hastalarda koroner anjiografi ile birkoroner arterde % 50’den daha az darlık saptanması.

Klas 2 hastalar:% 30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisiveya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalpyetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >% 50).

Klas 3 hastalar:% 50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veyabir koroner arterinde en az % 50 oranında darlığın anjiyografik olarakgösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altındatutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF% 30-% 50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.

Klas 4 hastalar:% 100
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi vb) devam eden iskeminin saptanması veya birveya daha fazla koroner arterinde en az % 50 oranında darlığın anjiyografikolarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyete rağmen hastada NYHASınıf 3-4 semptomların varlığı veya hastada ciddi sol ventrikül fonksiyonbozukluğunun olması (EF<% 30)

Astım için alınabilecek oranlar;

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda, solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;

A- Az etkilenme varsa:% 20
B- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
C- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80

şeker:
1- Diabetes mellitus:
a- Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus:% 20
b- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30
c- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

anjiyo oldum kalbime sıtant takıldı kalbim yüzde yirmi beş çalışıyor kalp nakli için sıraya konuldum astım şekerim var saygılarımla

Kalp için Ef değerini, diğerleri içinde derecelerini belirtirseniz, ya da tahmini alacağınızı düşündüğünüz oranları siz sıralayabilirseniz, toplamda ne kadar edeceğini hesaplayabiliriz. Biz sizde ki etkilerini bilmeden kesin şu kadar diyemeyiz.

sol ventrikül genişlemiş olup parasternal uzun aks kesitlerde m. mode inceleme ile enddiastolik çap 6.0 cm end .sistolik çap 5.2 cm dir interventriküler septum 12 mm posterior duvar 11 mm dir ef teichholz metodu ile yüzde 25 dır global ağır hipokinetik sol ventrikül ileri derecede sistolik disfonksiyonu sol ventrikül hipertrofisi sol kalp boşluklarında dilatasyon sol ventrikül diyastolik disfonksiyonu grade 3 hafif orta derecede mitral yetersizliği ve böbrek biyopsi sonucu kreatinin klerens testi 57 mg gün m1 dk 80 139 foster ve ventolin kullanıyorum ayrıca glifor 1000 lik kullanıyorum size teşekkür ederim

vergi indirimi

sayın çok değerli arkadaşlar bu gün ankaradan sonucu 80 birinci derece dediler ama sayın ofiser ve bülent bey sizden ricam hastanenin hastanenin bana verdiği heyet rapor puanım 96 sürekliydi şu anda ankaradan telefonla bu gün sonucu 80 olarak öğrendim bu oran sağlık kurulundan düşülebilirmi

Vergi indiriminiz hayırlı olsun. Rapor oranınız 96 olabilir ancak Ankara Merkez Sağlık Kurulu maalesef rapor oranlarını düşürebiliyor. Sizin rapor oranınız da 80'e düşürülmüş ama sevineceğiniz konu eğer o rapor oranınız 79'a düşürülseydi vergi indiriminiz ikinci derece olacaktı. Yani size düşürülmesinin bir zararı olmamış bu açıdan sevinebilirsiniz. Raporunuz vergi dairesine geldiğinde iş yerinize vergi indiriminin uygulanmasını belirten bir yazı gönderilir ve kurumunuz tarafından uygulamaya koyulur. Raporunuzun aslının aynıdır onaylı bir örneğini vergi dairesinden alarak saklamanızı tavsiye ederim.

Ortalama 100 tl civarında bir artış olur maaşınızda

bu siteyi kurana ve emeyi geçen herkeze teşekkür ederim özellikle kısmet kardeşe sizin çok emeyiniz geçti allah razı olsun senden

o gelen evrakta nelerden faydalanacagım yazıyormu

forumda nelerden faydalanabileceğini bulabilirsin çok geçmiş olsun kardeşim

hastane heyet puanlaması

salbutamor sulfat formaterol fumarat budezonis tiotropium bromur teoflin 5 adet kullandığım ilaçlarım 20.05.2017 raporum kıronik obüsküs akciğer hastalıkları j 33 j 44 j 44.9 bu tanı ve raporuma göre doktorum heyet puanı vermemektedir ve bana bu ilaçları yıllardır yazan hoca sizce puan hakkım varmıdır

sağlık kurulu

1.fev1 fvc 79 2. fev 1 fvc 80 sağlık kurulu göğüs hastalıkları doktorum kendi yapyığı bu testle göre pan vermiyor puan hakkım varmıdır saygılarımla

ayfıca bu testlerim e göre puan vermesi gereken doktor heyet evrağına başka kafasına göre fev yazabilme yetkisi varmıdır lütfen cevap

salbutamor sulfat formaterol fumarat budezonis tiotropium bromur teoflin 5 adet kullandığım ilaçlarım 20.05.2017 raporum kıronik obüsküs akciğer hastalıkları j 33 j 44 j 44.9 bu tanı ve raporuma göre doktorum heyet puanı vermemektedir ve bana bu ilaçları yıllardır yazan hoca sizce puan hakkım varmıdır

nihat kardeş fev testlerim bunlar üsttekiler ama hastane heyet kurulundaki göğüs hastalıkları doktorum farlı tanı yazabilirmi heyet evrağoma
örneğin fev 1 89 örneğin fev 87

lütfen cevap alabilirmiyim

ssk la işim var demedim hastane heyet kurulunda ki fev 80 ama hastane deki benim göğüş doktorum fev 80 olan ı farklı yazabilirmi bana yaptırdığı test fev 1 80 ama hastane heyet çevirme evrağıma 89 yazabilir mi

Üst Alt