Merhabalar, ben de kifoz vardı, lisede iken 42 derece idi. Doktor böyle kalsa da olur, ilerlemez, takma fln dedi. Uzun zaman sonra omuzlarında dengesizlik olduğu farkettim ve hemen doktora gittim. Doktor röntgen çekti ve kifozun (kamburluk) 68 derece olduğunu söyledi. Hafif bir skolyozda başladığından dolayı omuzlarımda bir kayma meydana gelmiş. Her neyse. Doktor ameliyat olsan olursun dedi.
Çünkü kifoz da 70-75 derece açı olmadan ameliyat etmiyorlar genellikle. Ameliyat oldum. 6 saat sürdü. 24 vida takıldı ve iki tanede çubuk, hepsi titanyumdan platin. Ameliyattan sonra en fazla 1 hafta (oda her gün daha da azalmak şartı ile) ağrı çekiyorsunuz. Evet boyunuz uzuyor benim 5 cnm uzadı. Şu anda 6 ay geçti son kontrole gideceğim. Şunu söylemeliyim ki korse takmak sadece işkence, başka bişey değil, ilk zamanlar bende düzelir umuduyla aldım hiç bir işe yaramadı. Şunu da lütfen unutmayın ki burası önemli, skolyoz yada kifozda derece ne kadar çok artarsa felç kalma riskiniz o kadar artar. (Bunu ameliyat derecelerinden sonraki dereceler için söylüyorum.) Hatta bazen çok ilerleyen dereceleri doktorlar ameliyat etmek istemiyorlar yada tam olarak düzeltemiyorlar.
Lütfen bir an önce güvenilir bir ortopedi uzmanına çıkın, ihmal etmeyin.