Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamburluk korsesi kullansam beni rahatlatır mı?

yzynp

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
:cry: slm. ben 25 yaşındayım sırtımda kamburluk var dik duramıyorum çok kötü sırt ağrısı oluyor estetik olarakta beni çok rahatsız ediyor psikolojim çok bozuk herkes dik durmamı söylüyor duramıyorum beni çok rahatsız ediyor kamburluk korsesi kullansam beni rahatlatır mı giydiğim hiçbirşeyi kendime yakıştıramıyorum yardımlarınızı bekliyorum.

Kamburluk diye bahsettiğin şey sanırım skolyoz. Uzman bir hekime gözükmelisin, ortopedist veya nörosirojist.. Doktor senin için en iyi tedavi yöntemini belirleyecektir. Bu arada ben de afyonluyum aslen 8)

bende eskiden kambur duruyordum zamanla çok dikkat ettim ve şuanda belli olmuyor.dün ameliyattan döndüm yani olamadım.izinle çıktım eve geldim.kendime o kadar dikkat ettimki hiç kimse skolyoz olduğuma inanmıyor.3 gündür hastanedeyim hiç kimse benim belimden ameliyat olacağıma ve skolyoz olduğuma inanmıyor.moralini bozma dikkat et kendine yzynp.zamanla olur.imkanın varsa eğer yüzmeye git ve voleybol oyna.ben lisedeyken bölüm takımındaydım bir ay kadar antreman yaptım ve maçtan sonra bıraktım.o bir aylık bir süre sonunda bende gözle görülebilecek düzelmeler oldu.tabi bende düz durmaya çok gayret ettim.ve sonunda oldu

eğer kifoz varsa yasın ilerlemiş kifoz için korse kullanamı gelişme dönemşnde kullanılıor bende korse kullandım ama kullanmı çok zor sana tavsiyem bol bol yüz yada sırt kaslarını geliştirecek sporlar yap bunlar ilerlemesini engeller

Sultans gerçekten mi ?????????????????????

Sultan bende de kamburluk var ne olur yardım et ne yaptın tam olarak Allah rızası için çok ihtiyacım var düzlmesine evlenicem ama sırf bu yüzden evleneceğim kızla dalga geçerler diye çok çekiniyorum

Merhabalar, ben de kifoz vardı, lisede iken 42 derece idi. Doktor böyle kalsa da olur, ilerlemez, takma fln dedi. Uzun zaman sonra omuzlarında dengesizlik olduğu farkettim ve hemen doktora gittim. Doktor röntgen çekti ve kifozun (kamburluk) 68 derece olduğunu söyledi. Hafif bir skolyozda başladığından dolayı omuzlarımda bir kayma meydana gelmiş. Her neyse. Doktor ameliyat olsan olursun dedi.

Çünkü kifoz da 70-75 derece açı olmadan ameliyat etmiyorlar genellikle. Ameliyat oldum. 6 saat sürdü. 24 vida takıldı ve iki tanede çubuk, hepsi titanyumdan platin. Ameliyattan sonra en fazla 1 hafta (oda her gün daha da azalmak şartı ile) ağrı çekiyorsunuz. Evet boyunuz uzuyor benim 5 cnm uzadı. Şu anda 6 ay geçti son kontrole gideceğim. Şunu söylemeliyim ki korse takmak sadece işkence, başka bişey değil, ilk zamanlar bende düzelir umuduyla aldım hiç bir işe yaramadı. Şunu da lütfen unutmayın ki burası önemli, skolyoz yada kifozda derece ne kadar çok artarsa felç kalma riskiniz o kadar artar. (Bunu ameliyat derecelerinden sonraki dereceler için söylüyorum.) Hatta bazen çok ilerleyen dereceleri doktorlar ameliyat etmek istemiyorlar yada tam olarak düzeltemiyorlar.

Lütfen bir an önce güvenilir bir ortopedi uzmanına çıkın, ihmal etmeyin.

bende kifoz haslığı var, sen nerde ameliyat oldun ve hangı doktora oldun kardeş. benım gectı mı onuda bılmıyorum ama, 36 yasındayım, kemıkler gelısırmı bundan sonra orasıda var..

ben kullanıyorum 1,5 aydır işe yaradı diyebilirim.

kamburluk korsesi ürününün tek sıkıntısı fazla sıkması galiba. o da dik durmak için katlanılacak bir sorun bence.

Üst Alt