Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamu çalışanına top sakal yasak mı?

Üniversitelerde birşey demiyorlar ama bir memurda sakal bırakmamalı bence ağırlığı bozuyor bakımsız gösteriyor.

Laik artık sistemin kalıntıları olarak sakal yasakla yasak olmamak arasında kalıyor. bi 5 10 yıl sonra o sorunda çözülür. Kimsenin saçına sakalına karışılmaz.

Şahsen özel sektörde çalışan biri olarak devletin kravat ile çalışmayı yasaklamasını bekliyorum. Kravat nedir lan? Biride çıkıp biz bunu niye takıyoruz demiyor...

Salim G.

Bu konuda kanun sabittir. durumun "yasakla yasak olmamak arasında olması" kanunun uygulanıp uygulanmaması ile alakalıdır. elbette insanlar istediği gibi giyinip, saçını sakalını özgürce bırakabilmeli.

Bu Türk Askeri, rahmetli bir şehidimiz.
ahmet-saygili.jpg

Bu da sakalından ideolojisi anlaşılabilen bir Süriyeli savaşçı.
rus-diplomatlar-dogruladi-oso-libya-da-672354-5.jpg

Buradaki farkı iyi anlamak, görmek gerekiyor. Devlet denen şey düzenin ta kendisidir. Milleti bir arada tutan şey ortak değerlerdir. Bazı alanlarda, farklılıklarımızdan sıyrılıp, geneli tamsil etmemiz gerekir. Laiklik artığı dediğiniz sistem olmasaydı, güçlü olan ideolojisinin şovunu yapardı. Geri kalanlar onlar gibi olmak zorunda kalırlardı. Örneğin belirli bir tarikata ait şekilde sakal bırakmayanlar dışlanırlardı. bazı detayları idrak edebilmek önemlidir.

hnr

Merak etme arkadaş laikliğe bir şey demedi hemen savunma moduna geçme askerleri örnek gostermen çok alakasız ve mantıksız olmuş Allah rahmet etsin şehit kardeşimiz oralarda tras bıçağı ve ha makinesi bulamasaydi o da sakallı olurdu o zaman tarikat uyesimi diyekectiniz şehide ben Adliye calisaniyim ne zaman sakal tıraşı olsam yüzüm de illaki bir yerler kanıyor o kravati en üst amirlerimin yanına gitmedikce takmam beni boğuyor kumaş pantolon kundura beni rahat ettirmiyor şimdi bu saydıklarım değişse ben işime daha konstantre daha verimli olurum ki bu kılık kıyafet işi esnetilirse emin ol ülkemizde ki kamu çalışanları hem daha iyi çalışır hem daha verimli olur hemde vatandaşa cok daha iyi hizmet verir

Sakal sünnettir.Erkeğe tıraş haramdır.Neden hep Allah'ın kanunlarını hiçe sayıyorsunuz.Kamuda sakal serbest olmalıdır.Tabi özel sektörde de.

Ali_Gs

kardeşim okuduğunu anlamıyor veya anlamak istediğin şekilde anlıyorsun. zaten bu konunun esnetilmesi hakkında herkes hem fikir. uzun süren operasyonlarda zaten askerlerin sakalı uzar, kimse bu noktaya takılmaz. lütfen meseleyi aslının dışına taşırmayalım. Laikliğe isteyen istediğini der, insanlar aynı şeyi düşünmek, aynı şeye inanmak zorunda değil. bu savunulma yapılacak bir nokta değil. Türk askeri her zaman örnektir. Diğer kişinin sakalı jilet bulamadığından değil, ideolojisinin gereğidir. Yoksa bak bıyıklar jilet bulmuş, sakal bulamamış. saçma değil mi?

hnr

Kardeş anladim ne dediğini ama laiklik ve askerden örnek verince biraz şaşırdım çünkü ülkemizdeki herkes hem Atatürk ilke ve inkılâplarina saygılı hemde askerinin sonsuz destekçisi ancak şu konuda anlaştık Kamuda kılık kıyafet işinin esnetilmesi herkes için daha iyi olur

Ali_Gs

Yukarıdaki arkadaş konuya laiklikten girince, ben de konuyla ilgili fikirlerimi yazdım. Bu konuda düzenin en güzel temsillerden biri olarak askeri örnek olarak gösterdim. Her sakal bırakanın, fikri bir amaçla bırakması gibi bir durum söz konusu olamaz, ben de sakallarımı uzatırım. Öte yandan fikri, siyasi bir amaçla bırakan insana da karışmam, saygı duyarım. Burada tek sorun bir fikir etrafında oluşan kümeleşme durumunda bu kümenin dışında kalan insanlar haksızlığa uğruyor genelde. bu noktaya dikkat çekmek istedim. Tıraş olmak özellikle bazı sağlık sorunları nedeniyle işkenceye dönebilir. Bu konunun sıkı kurallara bağlanması gereksizdir. Kılık kıyafet ile ilgili kanunlarda değişikliğe gidilmesi gerekli ve zorunlu bir durum ve muhtemelen yakın gelecekte bu konuda gereken düzenlemeler yapılacaktır.

Sakal erkeğe yakışır . Erkeğin fıtratında olan birşeydir . Sünneti seniyyedir . Top sakal olunca çağdaş olunuyor , sünnet sakal olunca yobaz . Bu memleketin çok fırın ekmek yemesi lazım daha .

Ulan ben kravat takmadim diye 657 kilik kiyafet yonetmeligine gore uyari cezasi aldim ve sicilime isledi. Hemde mudurum gorev yerimde kravati takmayim beni darliyor amirlerim beni odasina cagirdigi zaman takayim dedigim halde, olur dedi engellire uygusuz gorev verdigi icin karsi ciktigimdan beni kravatsiz gorunce hemen sorusturma baslatti, itiraz etmedim cunku etsem o gun kim kilik kiyafete uygunsuzsa sorusturma yiyecekti. Sorusturma esnasinda sen bana kravat takamaz raporum var dedin diye kendini siyirdi hey yavrum hey biz nelerle ugrasiyoruz.KRAVAT TAKAMAZ RAPORU NEDIR LA? kisa gomlek giyemez uzun gomlek giyemez diye ayri ayri raporlar alalim o zaman

Maalesef kamu çalışanlarına kılık kıyafet saç sakal olarak karisilmasinin bırakılması lazım artık çünkü çok saçma ve çalışanlar için artık büyük bir yük olmaya başladı

@hnr din ve devlet işleri birbirinden ayrılamaz.Devleti dini doktirinlere uygun yönetmek gerekir.İslam bunu gerektirir.Laiklik islamla bağdaşmaz.Ya müslümansındır yada laik.

[FONT=sans-serif]Hiçbir Müslüman “Ben biraz Allah''a, biraz da O''nu tanımayan, O''nun hakimiyetini bölen ''rakiplerine'' itaat ederim” diyemez.[/FONT]

Bende çok aykırı farklı olmadıkça serbest kıyafet ve saç sakal serbestisini savunuyorum.

Üst Alt