Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamu çalışanlarından lisede hazırlık okuyanlara 1 kademe verilmesi?

aypi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Aday memurlara pratik bilgiler

4- Aday memurlardan yükseköğrenimde hazırlık görenler ek bir kademe alır mı?

Yükseköğrenimde hazırlık sınıfı okuyanlar için 1 kademe ilerlemesi verilmez. Bu açıklamamızın dayanağı 657 sayılı Kanun'un 36/A-6/b maddesinde yer alan “Ortaokul ve dengi, lise ve dengi okulların, normal öğrenim süresinden fazla olması halinde, başarılı her öğrenim yılı için bir kademe ilerlemesi uygulanır” hükmüdür. Bu hükümde sadece ortaokul ve dengi ile lise ve dengi ifadelerine yer verilmiştir. Yükseköğrenim denmediği için yükseköğrenimde bir yıl hazırlık okuyanlara bir kademe verilmez. Ayrıca, ortaokul ve dengi ile lise ve dengi okulların normal öğrenim süresinden fazla olması nedeniyle alınan ilave kademeler aday veya asil memur ayrımı gözetilmeksizin verilir​

memurlar nette böyle bi yazı var.aday memurlarda alabiliyormuş.ben de başvurmayı düşünüyorum.siz de bisorun isterseniz...

eğer lisede hazırlık okuduğunuzu beyan ederseniz 1 kademe alırsınız.ben aldım

Evet alabilirsiniz .
Lisede hazırlık okuyanlar kademe ilerlemesi alabiliyorken , üniversitede hazırlık okuyanların kademe ilerlemesi alamadığı abuk bir uygulamadır kendisi :)

Üst Alt