emilyo biraz geç cevap yaziyorum ama kusura bakmayın...Yaş konusunda özürlülerin kamuya girmesinde bir sınır olmadiğini öğrendim. Ayrıca yeni bir merkezi özürlü sinavi hazirliği yapılmaktadır.Taslak en son başabakanlığa gonderildi.. Yakında belli olur içeriği..siteyi takip edersen o konu hakkında da bilgi edinebilirsin. Mezuniyete gore, kişinin özür grublarina gore sınıflandırma yapılarak bir sinav dusunuluyor. 2 yılda bir yapilacak ve yılda 1 kez yerleştirme olacak. KPSS nin özürlüler için olani gibi olacak bir nevi . Tarih olarakta hangi tarihe kadar olan raporlular bu sinava girecek, onu yeni hazırlanacak taslakta belirleyecekler.Tahminim 2006 yılı oncesi raporlar kabul edilmeyebilir, sürekli olsa da ..Bu benim kişisel fikrim.. Ayrıca sınavı hangi kurumun yapacağı konusunda netleşmiş bisey yok..Yine tahminimi soliyeyim.. OSYM ve MEB arasinda karar verilcektir, yalnız OSYM yapısı geregi LYS ve YGS ye agırlık verecegi icin.. MEB bu konuda en guclu adaydır..MEB e baglı EĞİTEK kurumu Merkezi Özürlü Sinavini yapar diye düşünüyorum.