Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamu kurumlarına valilik tarafından verilen idari kar izni!

Kirkocan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba;
Ben 2007 yılında FMF tanısı konulan 2015 yılında Askerlik yoklamamda FMF ve FMF tabanlı DALAK büyümesi teşhisi nedeni ile askere alınmayıp Ertesi yıla bırakılma kararı alınan ancak askeri yüzbaşının bu işin pisliği 3. veya 4. seferde komple uygun değildir verilecek sana dediği, düz taban ve meniskopati tanılı Türkiye'nin en büyük tıp fakültesi hastanelerinden birinde hizmet alımı - TAŞERON yoluyla istihdam sağlayan 28 yaşında bir bireyim.
2015 yılında kurumumda kullanılmak üzere Bakırköy Devlet Hastanesi'ne Engelli Raporu Almak için başvurdum. Çok komiktir ki koca GATA'nın FMF tabanlı DALAK büyümesi teşhisine kendileri Dalağınız büyük FMF ile alakası yoktur FMF iç organlardan birine zarar verirse yüzdesi artar diyerek bana FMF için %5 Düztaban ve Meniskopati için %10 toplamda %15 Sürekli Engelli Sağlık Kurul Raporu verdiler.

Herhalde Dalak iç organ değil ! Ve Yine Sağ böbreğimde taş oluşmuş olup böbrek büyümesi 2. derece tehlikeye ulaşmıştı. Üroloji Dr'uma göre bunun tabanı FMF'ti ancak Bakırköy'e göre o da FMF değildi ! ve taş düşmüş böbrek az da olsa inmişti, GEÇ ! Zaten koca sağlık kurulunda FMF raporunu Romotoloji Dr'u olmadığı için Fizik Tedavi ve İş hastalıkları Dr'u verdiği için buna da şükür diyor insan !

18.01.2016 tarihinde ki kar yağışı sırasında T.C. İstanbul Valiliğinin Okulları, Hamileleri ve Engelli vatandaşları tatil etmesi sonucu idari izinli olduğum kanısıyla işe gitmedim.
Yine T.C. BAŞBAKANLIK Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü'nün 03.12.2002 tarih ve B.02.0.PPG.0.12-320-20515 Defter Numaralı 2002/58 Sayılı GENELGE 3. Maddesinin açık bir şekilde beyan etmektedir ki ; " Olumsuz hava koşulları nedeniyle valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde aynı bölgedeki kamu görevlisi özürlüler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli sayılacaktır. " ibaresi Engelli bireylerin Yüzdesi ve Engeli belirtilmeksizin net olarak tek bir çatıda toplayan açıklamasını hatırlatmama rağmen tarafıma ;

- %15 sin
- Fiziki bir özürün yok
- Geleceksin !

gibi mantıksız cümleler kuruldu. Aranızdan bu işin hukuki dayanağı varsa bilen ve beni aydınlatacak arkadaşlar varsa sizlerden cevap ve açıklama bekliyorum.
O kadar dar bir vakitte o kadar hızlı anlatmam gereken bir metin oldu ki yazım ve anlatım hatalarım için hepinizden özür diliyorum.

Herkese Selamlar.

Bu tatiller gerçekten ihtiyacı olanlara uygulanmalı

*engelli statüsünde mi çalışıyorsunuz?
*kamu personeli misiniz? işvereniniz devlet mi yani

Taşeron olarak çalışmaktayım, sözleşmem gereği tüm yasal haklarım üst işveren üzerinden verilmekte ve özlük dosyam yine üst iş verende. Üst iş veren Üniversite Hastanesi.

Gerçekten ihtiyaç neye ve kime göre değişmektedir Sn. Arkadaşım ? Kendi kendimizi alt-üst hiyarşisinde ezdirecek, kullandıracaksak burada bulunma amacımıza ihanet etmiş oluruz. Öğrenmek istediğim kısım herhangi bir ayrım veya derecelendirme olup olmadığıdır. Anayasal haklarımız konusunda her bireyin ben ve siz dahil her mecrada kullandırılmasının gereğini size hatırlatmak isterim. Eğer bu benim anayasal hakkım ise bunu kullanırken de gerçekten hak edenler diye "saçma" bir ayrıma gerek duymadan "hep beraber" kullanılmasından yanayım. Kaldı ki bu tarz bir hak ve ya pozitif ayrımcılığa hakkı olup olmayacağına verilen rapor üstünde ki "ENGELLİ SAĞLIK KURUL RAPORU" ibaresi karar vermektedir. Sizinde profilinizde okuduğum kadarı ile engeliniz bacağınızda imiş çok geçmiş olsun. Tepkinizin nedenini anlamış durumdayım. Yalnız karlı ve buzlu yollar neticesinde her kış önemli bir oranda insanımız hayatına engelli olarak devam etmekte ve bel fıtığı olmam sebebi ile de eğer varsa bir hakkım kullanmalıyım düşüncesindeyim. Kendimi tanıtırken bahsetmiş olduğum Dr görüşü yüzünden FMF için %40 değil %5 verildiği hususuna da ayrıca dikkat etmenizi rica ederim. Dr'um GATA Dr'u ile aynı görüşte olmak isteseydi (bakınız istek diyorum!) %40 + %10 = %50 yazacaktı o vakitte hak edenlerden mi olacaktım ?!!
Yani her koşul ve ya durum içersinde sen ve ben değil biz olmanızı, oranlar arası hak edenler, etmeyenler olarak kişi kayırmamanızı, her engel derecesi ve hastalığın kendi içinde yaşam kalitesine olan zararlarını ayrı bir mecrada düşünmenizi temenni ederim.

[FONT=&quot]Özürlüleresağlanan hak ve hizmetlerden faydalanmak için 14 Ocak 2012 tarih ve 28173sayılı Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren Özürlülük Ölçütü,Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları[/FONT][FONT=&quot]HakkındaYönetmeliğe uygun olarak sağlık kurulu raporu alınması gerekmektedir. ÖzürlüSağlık Kurulu Raporunda özür oranı %40 ve üzeri olması durumunda ülkemizdeözürlülere yönelik hak ve hizmetlerden yararlanabilmektedir. (Özel eğitimhizmetlerinde ise bu oran %20 olarak uygulanabilmektedir.[/FONT]
Benim anladığım şu sen %40 engelli olmadığın için bu haklardan faydalanamıyorsun.

Kamu ve Belediyelerde taşeron yada memur ve işçiler STATÜSÜ ENGELLİ PERSONEL yani;

ENGELLİ İŞÇİ
ENGELLİ MEMUR
ENGELLİ TAŞERON

Engelli personel statüsünde çalışan bütün personelller VALİLİĞİN VERDİĞİ izin tatil günlerinde tatil yapmak zorundadır,

Eğer engelli personel değilseniz, nerede calışıyor olursanız olun valilik iznine tabi değilsiniz...

DİKKATİNİZİ ÇEKERİM: YASA GEREĞİ HER KAMU KURULUŞUNDA %10 ENGELLİ PERSONEL ÇALIŞTIRMA ZORUNLUĞU KAPSAMINDA OLAN ENGELLİ PERSONEL İle alınan personel için kullanılı Normal Personel seniz ve engelliyseniz bu işvereninize bağlı olarak izin verme hakkı vardır.

Arkadaşlar sanırım burada gerçekten bir çıkmaza giriyoruz hep birlikte çözemiyoruz da ben mi farklı açıdan bakıyorum tam olarak anlayamadım. Aramızda bir hukukçu olsa çok daha netleşecek aslında..
Şimdi hepimizin bildiği gibi ENGELLİ KADROSU apayrı bir mecra, %40 ve üzeri engelli raporu olanlar engelli kadrosuna alınır - sosyal haklardan yararlandırılır lakin daha düşük engelli olanlarda yine Engelli'dir ! Zaten böyle bir durum olmasa en düşük raporun %40 ile başlaması ve başlık olarak ENGELLİ RAPORU yazmaması gerekirdi ?
Yine bu %40'tan düşük ENGELLİ VATANDAŞLAR sadece devletin verdiği Vergi İndirimi ve Ulaşım Hakkından - Aylık vs. (Oranına göre) yararlanamaz ancak bu tarz izinlerde hitap ettiği durum çok önemli.
AKSİ HALDE VALİLİK KAMUDA GÖREVLİ ENGELLİ KADROSU İZİNLİDİR DEMELİYDİ bunun yerine ENGELLİ PERSONELDE İZİNLİ diyor. VE BAŞBAKANLIK GENELGESİ' de yine AYRI BİR İZİNE TABİ OLMAKSIZIN DİYOR. ??

Katılıyorum Kardeşim ama malesef, herşeyde olduğu gibi bu olaydada mevzu aynı, konunu okuman ayrı bir durum, kanunu okumak ve anlamak ayrı bir durum, herkez kendine göre yorumluyor, işin üstadları bunu yarumlaması yada valiliğin daha detaylı duyuru yapması lazım

benim calıştığım şehirde duyuru:

[FONT=Roboto]İlimizde kar yağışı, soğuk hava ve buzlanma nedeniyle tüm Resmi-Özel İlk ve orta dereceli okullarda 19 Ocak 2016 Salı günü 1 (bir) gün süreyle eğitim-öğretime ara verilmiştir.[/FONT]
[FONT=Roboto]
Olumsuz hava şartları nedeniyle İlimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelimizin 19 Ocak 2016 Salı günü 1 (bir) gün süreyle idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir.[/FONT]

[FONT=Roboto] [/FONT]
[FONT=Roboto]Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

[/FONT]

Arkadaşlar, kamu personeli olmayanlar için izin söz konusu değil. Başbakanlığın genelgesinde, 03/12/2002 tarihli ve 2002/58 sayılı Başbakanlık Genelgesinin 3 üncü maddesinde "Ulusal düzeyde kabul edilen 10-16 Mayıs Sakatlar Haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde, özürlülere yönelik faaliyet gösteren Konfederasyon, bağlı federasyonlar ve derneklerin kamu görevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev yapan tüm özürlüler idari izinli sayılacaktır.
Olumsuz hava koşulları nedeniyle valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde aynı bölgedeki kamu görevlisi özürlüler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacaktır."
denilmektedir. Kamu görevlisi olmayanlar bu izinden faydalanamaz. Kirkocan sen de faydalanamazsın. Başbakanlığın genelgesinin uygulanmasında bir yanlışlık yok. Yanlışlık bu genelge yazılırken bütün engellilerin içine alınmamış olması.

@toprak1453 kamu kurum ve kurumlarında çalışan herkesin asıl iş vereni üst kimliktir. Mahkemelerce kabul edilip onaylanan muavaza raporları, sözleşmeler ve KAMU PERSONEL HUKUKU'nda yer alan bilgi ve tanımlar bu yönde. Başbakanlığın genelgesinde gayet açık bir genelleme var. Sen buna genelge açığı diyebilirsin. Herhangi bir oran ve şart koşulmamış olması zaten bu işi sağlıyor. Bunu da ben değil Bordro ve Özlük İşleri Uzmanı ve Avukat aracılığı ile teyit ettim. Kısaca arkadaşlar böyle bir hakkınız var. Orana ve çeşide takılmayınız. Yoruma açık olarak sizlere mobbing yapılırsa eğer kendilerini de SGK Denetmenlerine şikayet edebileceğinizi unutmayın.

Üst Alt