Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamu kurumuna atanma sonrası raporda memurluğa dair değerlendirme olmalı mı?

AliKoçFB

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Kamu kurumuna atandığımız takdirde engelli raporunda memur olabilir ibaresi yazması gerekiyor mu? Yoksa istihdam kısmı evet olması yeterli mi?

Engelli raporunuzda "keskin görmeyi gerektiren işlerde çalışamaz" ibaresi yazan var mı ?

İyi yapılması için keskin görmeyi gerektiren binlerce meslek vardır. Mesela kuyumculuk. Ama görme kusuru canlıların hayatlarını tehlikeye atmıyorsa bu sorun olmamalı. Cerrah olmanızda sakınca olabilir ama kuyumcu olsanız kimseye birşey olmaz. En kötüsü yaptığınız şeyleri beğenmezler. Aslında o bile şüpheli çünkü birçok ünlü ressamın görme problemi var. En ünlüleri Claude Monet.

Çalışamayacağı alan boş olduğu için atamada sorun çıkıyormuş.

Boş bırakmamak için birşey uydurmuyorlardır herhalde. Her alanda çalışabilir ya da yoktur yazsınlar.

Yok bi sorun çıkmaz.Özrünüz gözden sanırım.İnce işçilik gerektirecek işlerde çalışamazsınız sadece.Bendede sadece keskin görüş gerektiren işlerde çalışamaz yazıyor.13 senedir çalışıyorum.

Istihdam kismi bos. Durum bildirir raporu kabul ediliyor mu??

Arkadaslar merhaba, raporumda istihdam kismi bos.
1. Durum bildirir kabul ediliyor mu edilmiyor mu?
2.Edilmiyorsa yeni Raporumu simdi mi cikartayim? Yoksa atamalar yapildiktan sonra (saglik bakanligi) bakanlik isteyince mi cikartayim?
3.Bakanlik ne kadar sure taniyo? Surec nasil isliyo?
4. Rapora "devlet memuru olabilir" ibaresi mi koydurucam?
TECRUBELI arkadaslar Allah rizasi icin yardimci olun

Nerden buluyorsunuz böyle garip şeyleri anlamıyorum yok yere kendi Zihni’nizde de bilgi kirliliği yaratıyorsunuz. Devlet memuru olabilir diye bir rapor olmaz çalışabilir yada çalışamaz diye bir rapor olur. Devlet memurluğuna rapor yüzdesi kaç ve engeli ne olursa olsun şartları tutan herkes atanabilir. Bazı meslek gruplarında hassasiyetler var mesela öğretmenlik gibi. Öğretmenlikte bakanlık tekrardan rapor isteyebiliyor ve şizofreni olanlardan özellikle tekrar isteniyor. Bunun dışında normal memur kadrosuna atanınca kimseler durumu bildir farklı bir rapor istemiyor hiç denk gelmedik böyle birşeye

Kpss klavuzunda yaziyor, ss aldim ama yukleyemedim. Il saglik mudurlugundeki memur da soyledi. Siz atandiniz da sizden istemediler mi?

Hayır bizden herhangi birşey istenmedi. Personel atama bölümünün şefi benim bizlerde kimselerden böyle bir rapor şartı aramadık böyle bir talimat da gelmedi. Diğer kurumlarda bu işi yapan arkadaşlarımla da iş ile ilgili paslaşımlarda bulunuyoruz böyle bir şart arayan kurum yok henüz. Bazı özel durumlar haricinde tabi

Üst Alt