Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamu kurumuna mülakata giderken nasıl giyinmeliyiz?

selworine

Yeni Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
merhaba ilerleyen günlerde bir kamu kuruluşunda mülakata çağırıldım mesleğim elektrik teknikerliği bu güne kadar özel sektörde gittiğim bütün mülakatlara gündelik şekilde giyindim.kamuda sakalımı kesmem gerekir mi birde pantolon gömlek yeterlii olur mu?

sakal saç tıraşı olun tabiki,giyiminiz düzgün olsun,şahsen ben takım elbise kravat öneririm,hava sıcakta olsa etkisi olur bence,kamu kurumlarında giyime dikkat ediyorlr genelde.

Mutlaka tras olmanızı tavsiye ederim. Kıyafetiniz temiz olsun, bence pantolon gömlek yeterli olur. Gömleğin yakası çok açık olmasın. Mülakatlarda siyah-mavi-lacivert renkleri ağırbaşlı ve ciddi görünür. Beyaz, pastel veya uçuk tonlar olabilir. Ayakkabınız boyalı olsun. Temiz kokmalısınız, parfüm olabilir ama az sürmeli. Size yer gösterilmeden oturmayın. Masaya kollarınızı koymayın. Sorulara kısa ve net yanıtlar verin, sorduklarından fazlasını söylemeyin. Aklıma gelenler bunlar.

Yeşil renkte kravat takın.
Takım elbise kareli lacivert ve dar kesim olsun.
Badem bıyık bırakmayı unutmayın[emoji3]

Konuşurken inşallah, maşallah, Allah yar ve yardımcınız olsun dediğiniz an işe alınırsınız.[emoji106]

POT-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Üst Alt