Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamu kurumundan engelli olarak emekli olunduğunda emekli maaş miktarı nasıl olur?

Ali_Gs

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
7
Arkadaşlar ben %70 engelli rapor oranıyla Devlet memurluğu yapiyorum henüz 15. ayımı çalışıyorum ama 15 yıl 6 ay sonunda emekli olma dururumum var önlisans mezunu olup Gih sınıfı memur olarak 15 yil 6 ay sonunda ki emekli maaşım nasil olur? Simdi son gelen zamla en düşük kamu emeklisinin maaşı 2.000 TL oldu bu miktarmi olur yoksa malul emeklilik gibi daha mi düşük olur?

14 yıl sonrasını şimdiden düşünmek biraz garip değil mi :) Daha ne yasalar kanunlar değişir 15 yıl 6 ay olan çalışma süresi bile artabilir yani o yüzden fazla ileriye dönük yaşama :)

Umudunu kırmak istemem ama şu şartlarla asgari ücretlinin aldığı 900 TL civarı bir maaş bağlanır. İleride mevzuat değişikliği olacaktır diye umuyorum.

O zaman en iyisi Allah Kerim diyelim Allah güç verdikçe çalışacağız demekki :)

Devlet Memurlarında Erken Emeklilikte Hak edilen ikramiye ve maaş hakkında

Arkadaşlar Devlet Memuruyum Göreve Başlama 02/05/2016 1933 Günlük Primim var 02/05/2031 Tarihin de Emekliliği hak ediyorum Unvanım Memur(G.İ.H.) %70 Engelliyim tam hak ettiğim günde engelimden dolayı emekli olsam 5400 Prim günüm olacak Ön Lisans mezunu olarak emekli olsam ikramiyem ve aylık maaşım ne kadar olur hesaplamayı bilen birileri var mı ya da aynı durumda emekli olan oldu mu

Memuriyet Başlama Tarihiniz ne Zaman 2008 Öncesi ve sonrası Değişiyor sanırım

Ali_Gs

en düşük kamu emeklisinin maaşı diye bşir şey 5510 da yok 5510dan emekli olan engellilere şuan 1300 1400 gibi bir para bağlanıyor.en düşük emekli maaşı 1500 olduğu için aradaki farkı maliye ve hazine bakanlığı veriyor. bu süreçte ne toplu sozleşme zammından ne de enflasyon farkından faydalanamıyorsun. engelliler ve malulen emekli olacaklar uykuya devam etsin. emekli olduğumuzda dilencilik yapmaya başlarız

08 ekim 2008 den önce memur olup emekli olanlarda en düşük emekli aylığı 3275,60 tl.dir.08 ekim 2008 den sonra memur olup emekli olacaklarda ise en düşük emekli aylığı 1252,12 tl.dir.ancak en düşük emekli aylığı 1500 tl.yapıldığından 1252,12 tl.1500 tl.ye eşitleninceye kadar 1500 tl.alırsınız.ekim 2008 den sonra memur olanlarda en düşük aylık brüt asgari ücretin %35 i dir.

Son düzenleme:
2008 eylül değil 2008 ekimden önce memur olanlar 3.275 küsur alması lazım turkuaz06 kardeşim çünkü yasa 2008 ekimde çıktı

ilk sigorta girişim 02/05/2016 Tarihi Memur oldum da ilk sigorta girişim oldu 1500 lira şaka gibi sgk sitesinde 3275 falan yazıyordu hesapladım 5510 inceledim aleyhimize olan çok şey var iyide ben zaten engelliyim böbrek nakli hastasıyım 65 yaşına kadar yaşayacağım muamma tabili Takdir-i İlahi En doğrusunu Allah Bilir ancak Tıbbi verilere göre emekliliğim benim için sadece hayal erken emekli olsak da muhtaç yaşayacağız 1500 Lira sadece apartman aidatı ve faturalara yetiyor 5510 değişmesi lazım

Üst Alt