Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamu Personeli Emeklilik Şartları nelerdir?

ufuk8052

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Bir Kamu kurumunda çalışmaktayım 2010 Eylül ayı itibarıyla şu an çalıştığım Kurum'da işe başladım daha öncesinde 2140 gün SSK günüm var. Emeklilik ile ilgili biraz araştırma yaptım ama kafam karıştı bilgi verebilecek adkadaşlardan rica ediyorum. Kamuya Engelli olarak girdim engel oranım %44 Teşekkürler.

2010'dan - 2140 yaptığımızda, yaklaşık olarak 6 yıl geriye giderse diye hesap ettim, 2004'lerde olur, + 18 yıl = 2022'te kamudan 6480 gün olduğunda olursunuz. bu tarih civarında olur yani.

kamuda calışan engelliler için ben 15 yıl 5400 gün prim diye biliyorum yanılıyormuyum

Aa! evet o ayrıntıyı atlamışım özür dilerim.
C- 01.10.2008 gününden önce işe başlamış eski Memurlarda geçiş süreci

Kanun’un geçici 4 üncü maddesi ile;

1-5434 sayılı Kanun gereğince kanuni tabiriyle sakat kadrosu ile başlayan memurlar ile sakat kadrosunda olmamasına rağmen memur olmadan önce yüzde 40 ve daha fazla oranlı raporu olanlar
15 yıllık yani 5400 günlük süreyle emekli olmaktadırlar ve olmaya da devam edeceklerdir.

2-Doğuştan özürlü olup da ellerinde rapor olmayanlar
5510 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten (01.10.2008 gününden) önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az yüzde 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az yüzde 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde memur (kamu görevlisi) olanlar; en az 5400 gün (15 tam yıl) uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde emekli olabileceklerdir.

3-Sonradan özürlü olanlar
Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır.

belirtildiği gibi eğer memuriyete engelli olarak başlarsa 15 yıl 5400 gün sonradan engelli kadrosuna girerse 18 yıl

memuriyete başlama tarihi 2004 olur arkadaşın ve 2008 oncesi kanuna uyuyor diye düşünüyorum

Teşekkürler.

Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. 2003 SSK girişliyim Hizmet Birleştirme yaparsam yıl sonu itibarı ile 3710 günüm olacak 6480 hesabı ile 7 yıl 5 ay kalmış oluyor prim günü için. Yıl olarak 2003-2010 Özel sektör 2010-2014 kamu olduğuna göre 2021 desek doğru olur mu?

2020 yılında tekrar bu konuyu detaylıca inceleyebilirsiniz.çünkü 7 yıl daha var emekliliğinize ortalama olarak. ve bildiğiniz üzere Türkiyedeki sistem en fazla 20 en az 10 yılda bir civarı yenileniyor sosyal güvenlik açısından..umarım şartlar değişmez ve bahsettiğiniz tarihde emekli olursunuz..

Elbette haklısınız şu an itibarı ile 7-8 sene var o zaman gelince tekrar araştırılır değerlendirilir. Gerçi o zaman nasıl bir Türkkiye'de yaşayacağız Sosyal devlet olgusundan günden güne vazgeçen, kaos içinde bocalayan, kuruluş felsefesinden tavizler veren, inanılmaz yoğun bir gündemle insanların beyinlerinin iğdiş edildiği bir Türkiye'de 7-8 sene sonrasını düşünmek gereğinden fazla iyimserlik olsa gerek ama yine de merak ediyor insan akıbetini. Teşekkür ederim cevabınız için.

Üst Alt