Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamu personeliyim. Emeklilik başvurusu için yeni yılı bekleyeyim mi?

nurka

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1998 Şubat ayı sigorta başlangıcım, 401 gün sigortalıyım
2001 yılında kamu personeli olarak atandım, halen çalışmaktayım.
2007 yılında MS tanısı aldım.
Ocak ayında memur maaşları artacak, emekli olursam 3-5 lira fena olmaz. Hastalığım zorluyor artık. Hastaneye dilekçemi verip, Sağlık Kurulu Kararı için verilecek tarihte hazır mı bulunayım yoksa Ocak ayını mı(3 Ocak) bekleyeyim dilekçeyi vermek için hastaneye. Tarih ne zaman başlıyor? Emekli olabilirsem malulen başlangıcı, hastaneye dilekçe tarihi mi, SGK’kaya dilekçe tarihi mi? Emekli Sandığında durum nasıl bilmiyorum.

Sağolun Bülent Bey
21 Ağustosta yılımın dolmasını bekledim hesaplama yılla olduğu için, sonrasında kurumum gönderdiğim dilekçemi kabul etmedi. Hastaneye şahsen başvuracakmışım. Bende tanımı aldığım ve kontrollerimin hâlâ devam ettiği Ankara İbni Sina’ya gideceğim. Kafam çok karışıktı.

Öncelikle geçmiş olsun Serhat Bey, emir2011

Bende malulen emekliliğe başvuracağım şimdiye kadar hiç rapor için başvurmadım hiç bir yere. Güzel anlatmışsınız şu ana kadar ki olaylarınızı.
Ben 21/08/2001 memuriyet başlangıçlıyım. Şu anda 1/4 derecede, 2200 ek göstergedeyim.
Öncesinde de Şubat 1998 SSK başlangıcım var, toplam 401 gün.
Kurumuma sevk etmeleri için eylülde dilekçe verdim, şahsen başvuracakmışım hastaneye, kabul edilmedi
Bende ocakta başvuracağım şimdi.

Dilekçemi yazarken sizin belirttiğiniz gibi yazınızda

“Aşağıda adı soyadı, T.C. kimlik numarası yazılı sigortalı hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca yapılacak tespite esas olmak üzere, 5510 sayılı Kanunun 95'inci maddesi gereğince sağlık kurulu raporu düzenlenmesi gerekmektedir.
Bilgilerinizi, ilgili hakkında düzenlenecek sağlık kurulu raporunun dayanağı tetkiklerle beraber, 28.09.2021 tarih ve 31612 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, Maluliyet ve Çalışma Gücü Kaybı Tespit İşlemleri Yönetmeliğinin 4. Maddesinin (g) bendinde belirtilen Hastalık listesi (Yönetmelik Ek -1) esas alınarak,**aynı Yönetmeliğin (e) bendinde belirtilen "Kurum sevkine istinaden düzenlenen sağlık kurulu raporları yalnızca durum bildirir nitelikte olduğundan, raporların karar hanesinde çalışma gücü kayıp oranı/engellilik oranı belirtilmeden “Sosyal Güvenlik Kurumunca belirlenecektir.” ibaresi yazılır." hükmü esas alınarak tarafıma gönderilmesini arz ederim. “

yazmam mı gerekiyor hastaneye dilekçemde?

Bu arada maaşınız 3.000,00 TL olabilir, bana öyle söylemişlerdi arkadaşlar, doğruysa eğer

İyi günler, yardımcı olursanız sevinirim.

nurka En düşük memur emeki maaşı 3276 TL. + ek gösterge ile birlikte siz daha fazla alırsınız.

Sağolun Nihat Bey, dilerim sorun çıkmaz malulen emeklilik talebimde de, iyi günler dilerim

Açıkçası tam bilemeyeceğim sevki neden yapmadıklarını, ancak bence SGK yı devreye sokun nasıl olacak derseniz, dilekçenizi SGK ya verin, onlarda 4/c li olduğunuz için sevkinizin çalıştığınız kurum tarafından yapılması gerektiği konusunda resmi yazılı bilgi versinler, sizde SGK'nın yazısına istinaden kurumunuzdan yeniden sevk talebinde bulunun.

Bu arada şunuda belirtmek isterimki benim yaptığım yöntem tam doğrumudur onuda bilemiyorum.

Çok sağolun yorumunuz için. SGK telde kurumunuz sevk dilekçesi yazabilir dediği için, dilekçemi kurumuma vermiştim. Birde dediğiniz gibi SGK’ya dilekçemi vereyim.
Doğru gibi uyguladığınız yöntem bu arada

.....aynı Yönetmeliğin 12.maddesinin (e) bendinde belirtilen "Kurum sevkine istinaden düzenlenen sağlık kurulu raporları yalnızca durum bildirir nitelikte olduğundan, raporların karar hanesinde çalışma gücü kayıp oranı/engellilik oranı belirtilmeden....

Siyah punto ile olan kısmı da dilekçenizde belirtin 12.maddesinin (e) bendi olacak orası. Bende eksik yazmışım.

:) farketmiştim ama siz imzaya sunduğunuz ve işlemleriniz de başladığı için birşey diyemedim, 12. madde 6e bendi

nurka, Kurumun dilekçeni kabul etmek zorundadır. ''Kurum sevkine istinaden düzenlenen sağlık kurulu raporu çıkartmanız gerekir'' Siz kamu personeli siniz kurumunuz dilekçenizi kabul etmezse, nasıl rapor çıkartıp emekli olacaksınız ki?

Bende tam anlayamadım zaten, kabul etmeleri gerektiğini söylememe rağmen, cevapları olumsuzdu.
Bende emir2011’in dediği gibi; SGK’ya dilekçe verip, cevabıyla bunu kurumuma dilekçemde vereceğim yine.
İşlemlere Aralık 20si gibi başlarım, Ocak ayı gibi kurumum hastaneye yazı yazarsa, Ocak ayı zamlı ücretinden faydalanırım emekli olabilirsem.
Şahsen hastaneye başvuracakmışım dilekçemle, bunu sordum hastaneyede dilekçemi hazırladım Ocak’ı bekliyordum teslim etmek için. Ama yukarıdaki işlerde bir sorun çıkmazsa artık, kurumum yazımı yazar hastaneye

Merhaba arkadaşlar,
Hayırlı olsun “emir2011”

Benim işler sarpa sardı veya bana öyle geliyor.
22 Şubatta verilen 22 Haziranda olacak randevum “muayene heyeti” değilmiş, tek dr. muayenesi imiş. Belki oranımı öğreneceğim ilk defa, heyet sonra olacak.
Yazımı iptal edeyim ilgi tutayım muayene heyeti karar versin dedim, olmaz dendi geçen ay hastaneden😀😀. Güldüğüme bakmayın, bilgimde yok bu konularda ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Hayırlısı olsun yine.
Bilmeyen arkadaşlara; devlet dairesine girdikten 6 yıl sonra hastalık tanımı aldım yani sonradan, malulen emeklilik için uğraş veriyorum. MS tanımı alalı 15.yılım olacak 3 ay sonra Ağustos’ta

nurka

Malulen emekliliğe başvurduğunuzda heyet raporuna sevk edilmelisiniz. Heyet SGK Hastalık Listesi'ne göre tanı yazar ve SGK da tanıyı Ağır olarak kabul ederse, Malulen emekliliği onaylar.

Anladım çok sağ olun.
Artık uğraşmıyorum hiç bir şeye, zaten uygulamam gereken yolu bilmiyordum kendi haline bıraktım işleri de.

Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporumu 3 hekim imzasıyla temmuz ayında aldım.
Kurumuma üst yazımla sundum, rapor ve eklerini
Kurumumda SGK’ya göndermiş. 10 ve 11 Ağustos tarihlerinde 2 yazı gözüküyor, ikisinde de “Evrak kayda alınmış ve işlem sırasını beklemektedir.” yazıyor.
Oysa ben Kurumuma 22 Ağustosta malulen emekli olmak istediğimi yazmıştım. 21 Ağustos memuriyete başlama yılımdı.

gün geçmiyor ki emeklilik zorlaşıyor firsatınız varsa en kısa zamanda olmanız tavsiye derim, geçmiş olsun...

Sağ olun, haklısınız da,
21 Ağustos 2001 girişliyim memuriyete. Memurlarda gün önemliymiş, 21 ağustosun geçmesini bekliyordum
Bakalım hayırlısı yinede

Üst Alt