Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamu veya özel hasta bakım merkezinde kalma prosedürü..?

savaskoca

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
İyi günler,
hafta başında izmir sosyal hizmet il müdürlügüne giddim.Eşimin erken evre ayzaymır oldugunu 5 aydan beri hasta bakım maaşı aldıgımı fakat herhangi bir kuruma yatırmak istedigimi söyledim. bana hemen 4 sayfalık bir belge verdiler.
1- 2adet ves.foto
2- engelli saglık kurul raporu (zaten bizde var dediler)
3-sulh hukuk mahkemesinden vasi ve resmi ve özel kuruluşa yerleştirilme kararı (pazartesi başvursam ne kadar zamanda alabilirim.)
4-aile sicil belgesi
5-aynı evde çalışanların veya çalışmayanların gelir belgesi
6-zirai ve hayvansal gelir gösterir belgesi
7-başvuru dilekcesi(2.sayfada verdiler
8-soybis dilekcesi (elde edinilen bilgiler sadece başvuru sürecinde gelir durumunun degerlendirilmesi sürecinde kullanılması diye başlık altında evde bulunanların ad soyad imzalarını istiyor)
şimdi ögrenmek istediklerim:
1: 3 maddede vasi kararı ne kadar sürede çıkartılabilirim.
2: soybis dilekçesi sadece başvuru sürecin demi etkili sonradan yeniden inceleme oluyor mu
3: elimde bir adet sağlık raporu var sürekli % 90 özürlü mahkeme de bunun aslını mı isteyecekler ayrıca bir tane daha çıkarmama gerek varmı.
Bu konularda daha önceden yaşamış olan arkadaşların fikirlerine acil ihtiyacım var yardımlarınız ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

vasi için tekrardan hastaneye gidip vasi raporu çıkartacaksınız heyete gireceksiniz bakım evleri hiç iyi degil allah kimseyi düşürmesin

20 ekim itibariyle sulh hukuk mahkemesine vasilik ve devlet destekli bakım merkezine yatım işlemi için başvuruda bulundum.benden bir dilekce elimde bulunan %90 özürlü ege üniv.tarafından verilen saglık raporu fotokopisi ve benim nüfus cüzdan fotokopisi ni alıp bir dosya içine yerleştirdiler.ve kayıt işlemi bitti.bana karakoldan gelecek olan polisleri beklemem söylendi.hastaneye gidecegizmi diye sordugumda 2015 yılına ait rapor var elinde üstelik sürekli yazıyor gerek yok dediler.sadece polisi beklemem ve onların beni yönlendireceklerini söylediler. daha fazla bir bilgi alamadım sizce bundan sonra neler yaşayabilirim bu işle ugraşanların teçrübelerinden faydalanmak istiyorum.(bu arada işe başlamadan bir avukata giddim bu işlem için benden 1500-2000tl istedi bende cok oldugunu bu parayı veremiyecegimi söyledim:)başvuru için harcadıgım miktar:dilekce için arzuhalciye 15tl+fotokopi için2tl+dosya için 0.75 kuruşdur.bilgilerinize.

polislerle birlikte vasilik için gerekli rapor almaya gidebilirsiniz. elinizdeki rapor engelli sağlık kurulu raporudur ve -bildiğim kadarıyla-vasilik kararında işe yaramaz.

Üst Alt