Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamu ya da özel sektörde üniversite sınavları için izin alınabiliyor mu?

Konular
21
Reaksiyonlar
0
Su an kamu yönetimi bölümünde okumaktayım. +2 olduk bitiremedik. :)
Bu sene bitecek insallah az bir dersim kaldı. Sadece sınavlara giricem.

Mezun olana kadar işe girip çalışmak istiyorum, ancak sınavlar için izin alabilir miyim? sonucta 2 dönem vize + final var her sınav dönemi 6-7 gün sürüyor. hiç bu işe kalkışmasam mı ne yapsam? Nasıl olur izin verirler mi, devlet kadrosu düşünüyorum tabi.

Sınav belgesinin fotokopisi ve bir dilekçeyle sınav günü veya saati için izin alabilirsin. Bu konuda sorun çıkartmazlar.

açıköğretim değil.
derslerim altan oldugu için devam zorunlugum yok.
sınav zamanları şehir dısına çıkıp 6-7 gun kalmam gerekıcek

peki bülent abi. bende biliyorsun özel sektör de çalışıyorum. önümüzde ki günlerde milli eğitim bakanlığı 5 engelli personel alacak. bende dün gidip kayıt yaptım. benim iş yerim bu sınavları girdiğimi duyarsa bir tepkileri olur mu?

teşekkürler...

celik ben özel sektörde calısıyordum.. Ankara Ego genel müdürlüğünde işçilik kazandım. Kazandıktan sonra patrona gidip istifa edeceğimi söyledim ve o günden sonra yüzüme bakmadılar desem yeridir..

Canseven;
Devlet Memurluğunda çalıştığın kurum amiri sana 10 güne kadar Mazeret İzni verebilir. Sınav giriş belgeni kurum amirine ibraz edip mazeret izni talep edebilirsin.

Eğer kurum amirin izin almanda zorluk çıkartıyor ise kurumundan sevk alırsın Tek Tabipten 1 hafta rapor yazdırıp kurumuna verirsin. Burda en önemli husus kurum bu raporu Sağlık İznine çevirecektir, sana izni geçirmek istediğin adresi sorduklarında sınava gireceğin adresi vermen gerek.

Kamuda bu zor olmamalı.
Durumunu belirtir dilekçe ile mazaret izni için başvur,nihayetinde ücretsiz bu izin.

Üst Alt