Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda bilgisayar programcısıyım ama kalifeye işçi olarak çalıştırılıyorum..?

bulutbey

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar;

Ben Kamu kurumunun bilgisayar programcılığı mesleğine sahip Daimi İşçi statüsünde engelli alımı için ilanına başvurdum. Kpss yi geçtik. Mülakata girdik. Mülakatta yine bilgisayar üzerine yapıldı. Onu da geçtik. ama pozisyonumuz düz işçi .sonrada kalifiye işçi oldu.
Hiç Programcı yani bimci pozisyonuna giremedik. Ama alım koşullarında mesleği alanı bilgisayar programcısı idi.

Ben şimdi programcı pozisyonuna geçemez miyim?

Saygılar.

işçi statüsünde çalışan arkadaşların tümü bir pozisyon karşılığinda çalışir.sizide işe bilgisayarcı olarak almışlardır ama pozısyonunuz yanı size verilen kadro kalifiye işçi dır.
kalifiye işçiyle düz işçi grup olarak pek fark etmez ikiside atıyorum bizim kurumda 8.cı gruptadır. şu anda sizi işe almalarında ellerinde bulunan kadro bu demekki daha sonra kadro geldiği zaman değiştirebilirler. kendimden örnek verirsem bende makine yağcısı kadrosunda çalışıyorum ama muhasebe servisinde büroda hizmet etmekteyım.

işte

işte benimde dediğim o. Kalifiye işçinin belli bir işi vardır.Bilgisayarcının belli işi vardır.şimdi benim pozisyonum kalifiye işçi olduğu için heryere gönderme her türlü işi yaptırma yetkileri var.Ama pozisyonum bilgisayarcı pozisyonu olsaydı. Bu biraz zor olurdu gibime geliyor. Haksız mıyım..
İşkura da hiç pozisyon ile ilgili bilgi verilmiyor. Başvuru formunda mesleği bilgisayar programcısı geçiyor. Şimdi buu bir aldatma değil midir. Meslek kodu dahi var.
Başka bir kuruma başvuruda bulunmuştum. Onda da mesleği alanı 3431.01 Büro Memuru geçiyor. Hatta burda yüksekokul mezunu şartı aranıyordu. Öyleyse neden kalifiye işçi veya düz işçi aranmaktadır denilmiyor da büro memuru deniliyor. Bunun mantığa uygun yanı nedir acaba..

Bu konularda bilgili değilim, ama bildiğim kadarıyla mesleğinize uygun boş kadro olduğunda o kadroya atamanız yapılması gerek. Boş kadro yoksa prosedür nedir, fikrim yok.

bulut senin işe girdiğin kurumda boş kadro o pozisyonlarda vardı sanada onu verdiler.
kurumlar işe adam alırken hangi biranşta ihtiyaç varsa ona göre eleman alır senide bilgisayarcı olarak masa başına almışsalar kalkıpta seni arazıde çalıştırmazlar.
işçi statüsünde okul önemli değildir sadece yapacağın işe faydası ve avantayı olur buda nedir bir ilkokul mezununun yapacağı işle yüksek okul mezununun yapacağı iş bir değildir.örnek siz işte bilgisayarcı olarak sizi işe almışlar galiba;

Üst Alt